Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, zatražio je danas od Višeg suda Crne Gore da "9. maja oslobodi lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića i ostale optužene za tzv. državni udar".

Pročitajte još: ISPOVEST BRANKE MILIĆ: Živim uz kap vode

Linta je ocenio, saopštio je Saveza Srba iz regiona, da je "apsolutno neprihvatljivo" da pravosuđe jedne evropske države u 21. veku krši načela "nezavisnosti, nepristrasnosti i profesionalizma" i da ima nameru da nevine ljude osudi bez ikaknih dokaza o njihovoj krivici i šalje u zatvor.

"Krajnje je vreme da vlast u Crnoj Gori prekine ovu sudsku farsu i da optuženi dobiju moralnu i ljudsku satisfakciju zbog brutalnih laži i kleveta koje su doživeli tokom dvogodišnjeg montiranog sudskog postupka", rekao je Linta.

ročitajte još: Knežević: Optužnica je sahranjena

Linta je pojasnio da Specijalno tužilaštvo nije izvelo nijedan dokaz da je planirano nasilje u Podgorici, niti da je postojao plan nasilne smene crnogorske vlasti na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, a da je ključni svedok Specijalnog tužilaštva, Saša Sinđelić, izjavio da zavere oko upada u crnogorsku Skupštinu i ubistva Mile Đukanovića nije bilo, i da je njegovo svedočenje bilo iznuđeno.

"Sve činjenice pokazuju da je u pitanju montiran sudski proces čiji je cilj bio da omogući još jednu pobedu Demokratskoj partiji socijalista i opstanak na vlasti režima Mila Đukanovića", zaključio je Linta.