SRPSKA LISTA OPOMINjE NA ŠTRAJK GLAĐU DVOJICE SRBA: Traže hitno oslobađanje Rošića i Spasojevića

D. Z.

petak, 26. 04. 2019. u 12:37

СРПСКА ЛИСТА ОПОМИЊЕ НА ШТРАЈК ГЛАЂУ ДВОЈИЦЕ СРБА: Траже хитно ослобађање Рошића и Спасојевића
Srpska lista opominje da Marko Rošić i Nedeljko Spasojević već pet dana štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu sa zahtevom da se prebace u pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici
PRIŠTINA - Srpska lista opominje da Marko Rošić i Nedeljko Spasojević već pet dana štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu sa zahtevom da se prebace u pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici.

Naime, kako ističu iz ove liste, dvojica Srba  osumnjičena za  pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku bez ikakvih dokaza  leže zatočeni usled političkih igara Prištine, i odvojeni od svojih porodica.

- Iako je prošlo više od pet meseci od brutalnog upada i neosnovanog pritvaranja naših sugrađana tužilaštvo nije našlo nijedan dokaz kojim potvrđuju svoje insinuacije o umešanosti Marka i Nedeljka u zločin koji se dogodio. Takve dokaze je nemoguće naći jer i ne postoje - ističu iz Srpske liste iz koje zahtevaju da se Marko Rošić i Nedeljko Spasojević najhitnije puste da se brane sa slobode, kao i da će za svako eventualno narušavanje njihovog zdravstvenog stanja smatraćemo odgovornim kosovsko pravosuđe.


- Držati nevine ljude pritvorene bez ikakvog osnova je poraz ne samo kosovskih institucija već i svih onih međunarodnih organizacija kojima su puna usta poštovanja ljudskih prava - zaključuje u saopštenju za javnost Srpske liste koja smtara da je petomsečni pritvor dvojici Srba neosnovan.

Inače, Rošić i Spasojević koji su uhapšeni u akciji Rosu na severu Kosmeta a u okviru istrage ksoovskih vlasti vezanih za ubistvo OLivera Ivanovića nalaze se u Pritvorksom centru u Gnjilanu gde su prebačeni iz zatvorskog centra Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije