Borisov: Srbija i Rusija su uvek imale jedinstven spoljnopolitički kurs

Beta

sreda, 17. 04. 2019. u 21:01

Борисов: Србија и Русија су увек имале јединствен спољнополитички курс

Foto Tanjug

Kopredsednik rusko-srpske međuvladine komisije za ekonomsku saradnju Jurij Borisov izjavio je večeras da su Srbija i Rusija uvek imale zajednički spoljnopolitički kurs

Kopredsednik rusko-srpske međuvladine komisije za ekonomsku saradnju Jurij Borisov izjavio je večeras da su Srbija i Rusija uvek imale zajednički spoljnopolitički kurs.

Na otvaranju izložbe u ambasadi Srbije u Moskvi, povodom 140. godišnjice uspostavljanja prve srpske diplomatske kancelarije u Rusiji, Borisov je kazao da dve zemlje vezuje neraskidivo prijateljstvo i da nikada nisu imale protivrečnosti u odnosima.

PROČITAJTE JOŠ - Dačić i Borisov o saradnji dve zemlje

Naveo je da u odnosima Srbije i Rusije postoji pozitivna dinamika i da su odnosi predsednika dve zemlje "bratski i prijateljski", posebno posle posete šefa ruske države Vladimira Putina Beogradu u januaru.

PROČITAJTE JOŠ - Dačić: Vučić i Putin 26. aprila u Pekingu; Lavrov o KiM: Nastaviće se pritisci na Srbiju

"Srbija je uvek bila pouzdan partner Rusije", rekao je Borisov.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je s Borisovom otvorio izložbu, naveo je da mu je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov danas rekao da će Rusija uložiti dodatnih 20 miliona dolara za uklanjanje mina u Srbiji i da će Gasprom izdvojiti šest miliona dolara za uređenje Hrama Svetog Save u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ranko75

17.04.2019. 22:13

Nasa politicka elita vec dugo godina vodi prozapadni a ne proruski politicki kurs. Da vodi proruski zar bi bio potpisan sporazum sa NATO?

i EU i Rusija

18.04.2019. 10:57

Titov socijal-komuizam sa republikama i pokrajinama je bilo bolesno društvo (najviše na štetu Srba) i zato se moralo raspasti u krvi ! Danas treba svi narodi da žive u svojim državama po EU standardima. Mi Srbi mislimo da odmah treba ujediniti Srbiju i Srpsku , a EU i Rusija misle da BiH mora ostati cela (eventualno da jednog dana referendumom cela BiH uđe u Srbiju, umesto Kosova koje se referendumom spaja sa Albanijom).