Skupština tzv. Kosova za komisiju i rezoluciju o genocidu Srbije

Beta/Tanjug

ponedeljak, 15. 04. 2019. u 13:25

Скупштина тзв. Косова за комисију и резолуцију о геноциду Србије

Foto: EPA

Skupština tzv. Kosova je sa 66 glasova usvojila odluku o formiranju ''ad hok'' komisije za osudu ratnih zločina koje je Srbija izvršila na Kosovu
PRIŠTINA - Skupština tzv. Kosova je sa 66 glasova usvojila odluku o formiranju ''ad hok'' komisije za osudu ratnih zločina koje je Srbija izvršila na Kosovu.

Predlažući formiranje komisije, šef poslanika Socijaldemokratske inicijative Bilal Šerifi je rekao da su za model imali rezoluciju o Srebrenici koju je usvojio Evropski parlament.

PROČITAJTE JOŠ - Tači: Moramo da sednemo i sa najljućim neprijateljem

"Ja mislim i verujem da u našoj Skupštini, ali i šire, imamo stručnjake koji mogu pomoći, ali model EP trebalo bi da je dovoljan. Rezolucija bi se posle koristila kao osnov iz koje bi proizašli drugi akti, kojim bi se osudili zločini genocida i usvojili zakoni", kazao je Šerifi.

Njegov predlog je naišao na opštu podršku svih poslaničkih grupa, nakon čega je utvrđen i sastav komisije.

VESELjI: MORAMO IMATI MEĐUNARODNI SUD ZA ZLOČINE SRBA


Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je danas da bi Priština od međunarodne zajednice trebalo da traži formiranje međunarodnog suda za zločine koje su navodno počinili Srbi na Kosovu tokom poslednjih sukoba, piše prištinska Koha.

Veselji je pozdravio inicijativu za usvajanje rezolucije i formiranje komisije za sankcionisanje zločina i genocida koji su navodno počinjeni na Kosovu.

Inicijativu parlamentu je podneo šef parlamentarne grupe Socijaldemokratske inicijative Biljal Šerifi.

Veselji kaže da Srbi negiraju masakre i zločine koje su, kako tvrdi, počinili i dodaje da će se to događati i u narednom periodu.

"Ideja nije samo da se donese rezolucija, ideja je da se preduzmu koraci da se preko Saveta Evrope i Evropskog parlamenta zatraži formiranje međunarodnog suda za zločine Srba i to, naravno, mora biti na čast i dostojanstva zemlje", rekao je on, prenela je Koha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Istinomer

15.04.2019. 13:57

Primis hordu, das im zemlju, das im da jedu, oni se najedu, počnu džihad i na kraju si ti počinio genocid, iako se zna da su uvek bili uz agresore, fašiste, naciste i ubice. Više je siptara poubijao nato nego srpski vojnik. E moj svete, kuda ti ideš?

Čika Velja

15.04.2019. 14:15

Neka siptari ne zatvaraju stare predmete...jos nista nije ni resano,a ni gotovo!!!

Vlasta Vladin

17.04.2019. 14:07

Е моиа шиптарио па горих од вас нема ! Знате за дрогу, шверц льудима и оорганима. и проституциа. А о геноциду да и не причамо ! Ви сте свету веч давно познати. О чему ви имате да причате. Можда о тати Тити што вам ие то све дао !