BEOGRAD - Funkcioner SNS Goran Vesić ocenio je da, ko nije verovao kako izgleda kada opoziciju vodi fašista Boško Obradović, mogao je da se uveri u subotu kada je, jedan od lidera opozicione koalicije, Sergej Trifunović pretio Mađarima.

"Pretiti Mađarima sa kojima Srbi žive u harmoniji i sa čijom matičnom državom imamo najbolju saradnju, predstavlja čist fašizam. Na meti ovih fašista prvo su se našle žene, pa novinari, pa neistomišljenici a sada i nacionalne manjine", naveo je Vesić na svojoj Fejsbuk stranici.

Zato Srbija, ističe Vesić, mora da se odupre fašizmu koji predstavljaju Boško Obradović i njegov potrčko Sergej Trifunović.

"A šta drugo da očekujemo od Trifunovića koji je bio potrčko Legije, ubice Zorana Đinđića", naveo je Vesić na Fejsbuku.

PROČITAJTE JOŠ - Vulin: Opasan poziv Trifunovića na međunacionalnu mržnju

UDRUŽENjE: TRIFUNOVIĆ PONOVO UBIO MAĐARSKOG HEROJA SA KOŠARA

Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji sinoć je najoštrije osudilo izjavu lidera PSG Sergeja Trifunovića da predsednik Aleksandar Vučić "u Srbiju naseljuje Sirijce i Mađare" i istaklo da je tim govorom mržnje direktno prozvao i uvredio porodice kosmetskih žrtava.

"Među žrtvama su i pripadnici mađarske nacionalne manjine, čija je domovina Srbija i za koju su svoje živote položili na Kosovu i Metohiji.

Zar, političkom glumcu bivše vlasti, smeta i prolivena krv vojnika Tibora Cerne, koja osta na Crvenoj stazi na Košarama", saopštilo je Udruženje.