Imenovanja ambasadora: Lazanski ide u Moskvu

D. M.

10. 04. 2019. u 23:36

Именовања амбасадора: Лазански иде у Москву

Foto N. Fifić

Vlada usvojila predlog o imenovanju ambasadora u Rusiji, saznaju Novosti, a na novoj dužnosti naći će se novinar i poslanik SNS Miroslav Lazanski. Sledi niz kadrovski promena zbog isteka mandata brojnih ambasadora

NOVI ambasador Srbije u Rusiji biće Miroslav Lazanski, poslanik u klubu SNS u srpskom parlamentu i vojni komentator - saznaju "Novosti".

Predlog o imenovanju Lazanskog za šefa našeg DKP u Moskvi usvojen je na prošlonedeljnoj sednici Vlade Srbije. On će na tom mestu naslediti Slavenka Terzića, kojem je još 2017. istekao četvorogodišnji mandat.

Lazanski bi trebalo da bude samo prvi u nizu kadrovskih promena u našoj diplomatskoj mreži, s obzirom na to da su rok službe probili ambasadori u skoro polovini od 69 ambasada, koliko ih Srbija ima širom sveta.


PROČITAJTE JOŠ: Joksimović: Aktivni smo u reformama, očekujemo otvaranje novih poglavlja

Uskoro bi na dnevni red trebalo da dođu i imenovanja novih ambasadora, između ostalog, i u Kini, Ukrajini, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj, Albaniji...

U diplomatskim krugovima se nezvanično pominju i "rokade", pa bi tako dosadašnji ambasador u Kijevu Rade Bulatović mogao službu da nastavi u Skoplju, umesto Dušanke Divjak Tomić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Маре

10.04.2019. 23:44

Напокон је дочекао да постане амбасадор, после толико наметања.

mara

11.04.2019. 10:43

@dragan - Naravno da je u penziji. Javna je tajna da ima penziju 100 000 dinara.

Vlajko

11.04.2019. 09:39

@Hungover - Ako ti smatraš da su pored izjava brojnih političara i analitičara na našoj političkoj sceni reči Lazanskog laprdanje, onda imaš problem ili sa značenjem reči u srpskom jeziku ili sa logičnim zaključivanjem i realnim sagledavanjem sveta oko sebe. U savkom slučaju dobronameran savet ti je da potražiš pomoć stručnjaka.

Шумадинац

11.04.2019. 00:40

Зашто да не, Лазански добро познаје како функционише руска администрација и дипломатија...

Milan

11.04.2019. 01:26

Zaslužio je gospodin Lazanski. Odličan novinar i čovek predan svom poslu do maksimuma. Odličan znalac i patriota. Siguran sam da nas neće obrukati u Moskvi. Čestiamo.

Dalibor

11.04.2019. 02:36

Pricajte sta hocete za njega.Pametni ljudi se bave pametnim stvarima, a tupsoni ce da pljuju kad nemaju pametnija posla.Realno, budite vi dobri u svom poslu, koliko je on u svom, pa onda imate pravo da mu nesto prigovorite.

savo arizona

11.04.2019. 07:38

Vi koji laprdate I klevecete Lazu.Lazo je najbolji diplomata I najbolje zna svetsku politiku I vojno strateska I naoruzanje cjele planete.Ja sam vojnik ofocir bivse nam JNA I mnogo sam naucio od naseg Laze I ponosan sam sto postoji takav kapacitet .Lazo nekati je srecno I biricetno I posalji,tj,ubjedi Bracu Ruse da nam isporuce naoruzanje ti to najbolje znas KOJE.

Mateja Ivanović

11.04.2019. 10:32

Dajte mu i Nagradu grada Beograda od 200 000 iako ne ispunjava kriterijume (piše da je konkurisao za višegodišnji rad a nagrada se dodeljuje za rad u 2018. godini) pa da utisak bude potpun kako penzioneri sa visokim primanjima , članovi SNS-a od pre nekoliko godina staža postaju još ambasadori. Da li znate da Lazanski ima penziju od 100 000 dinara i 90 000 kao Narodni poslanik. Ko ima daj mu još više da ima jer je iz redova SNS.

Kritičar 2

11.04.2019. 12:22

Posebno je degutantno bilo omogućiti NJ.E. da se provoza u jednom od preostalih MIG 29 kada piloti nisu uopšte leteli zato što nije bilo resursa osim za izvršavanje namenskih zadataka. Ali patriota je morao da proba i to... Kompleksaš, ni novinar ni vojnik a hteo da bude i jedno i drugo. Fotka na omotu knjige, u kamuflažnoj uniformi sa laptopom i pištoljem na opasaču?! Pa gosn, novinar te stvari ne idu zajedno... Ili si kovač ili ne gariš ono na čem sediš.

Kritičar 3

11.04.2019. 12:30

A posebna priča je "lupetanje" prilikom prenosa parade sa Crvenog trga 9.maja. U sadejstvu sa g. Brkićem uspeo je da pokaže prilično neznanje o OS Ruske Federacije i izneo gomilu netačnih podataka da je to strašno. Ili je možda bilo previše rano za NJ.E. da bi do 10 ujutro izvetrili maligani iz razbarušene glave (ovime sam stekao mnogo neprijatelja u ženskoj populaciji). Na kraju nadam se da će za dobro naše otadžbine svoj posao shvatiti mnogo ozbiljnije i za promenu učiniti nešto pametno.