Vučević: Pitanje Srba na KiM uslovljava pitanje cele Srbije

Tanjug

utorak, 09. 04. 2019. u 21:59

Вучевић: Питање Срба на КиМ условљава питање целе Србије

Miloš Vučević / Foto Ž. Knežević

Miloš Vučević izjavio je da provokacija prištinskih vlasti koje direktno ugrožavaju ne samo srpsku privredu već i opstanak srpskog naroda u pokrajini uznemiravaju i brinu sve građane Srbije
KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da provokacija prištinskih vlasti koje direktno ugrožavaju ne samo srpsku privredu već i opstanak srpskog naroda u pokrajini uznemiravaju i brinu sve građane Srbije.

Vučević je to rekao u razgovoru sa predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem, prenosi televizija Most.

On je nakon sastanka rekao da nije posao onih koji dolaze sa područja centralne Srbije ili Vojvodine da daju neke snažne političke parole kada posete Kosovo i Metohiju, već da dođu i vide šta je moguće učiniti da se narodu pomogne.

Prema njegovim rečima, nakon svih jednostranih poteza Prištine od kojih je poslednji raspisivanje lokalnih izbora na severu Kosova, očekivanja od sutrašnjeg susreta predstavnika Srba sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem su velika.

PROČITAJTE JOŠ - Mač sa dve oštrice pred Srpskom listom

"Pitanje Srba na KiM uslovljava pitanje cele Srbije. Moramo da pričamo o budućnosti, a ne o prošlosti ili sukobima između Srba. Siguran sam da ćemo mudrošću, ozbiljnošću i odgovornošću predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji, državnog vrha Srbije uspeti da odgovorimo na sve izazove i probleme, da budemo pametni, strpljivi, da čuvamo naše državne interese, a pre svega da čuvamo Srbe na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučević.

On je dodao da ćemo se boriti zajedno, političkim sredstvima da se sacuva srpski narod ističući da po nekim pitanjima moramo da budemo jedinstveni. "Ima li važnijeg pitanja od sudbine Srba na Kosovu i Metohiji? To pitanje ustvari uslovljava pitanje cele Srbije", rekao je on.

Aleksandar Spirić istakao je da je poseta delegacije iz Novog Sada i podrška koja se upućuje narodu na Kosovu i Metohiji, potvrda trajne i neraskidive veze sa državom Srbijom, sa Vojvodinom, i sa tamošnjim srpskim narodom.

Kako je rekao, izazovi za srpski narod su danas veoma veliki, i u ovom momentu jako je važna podrška samog Beograda, Novog Sada, predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"U ovom momentu su jako važni solidarnost i jedinstvo kako bi održali trajne i neraskidive veze sa državom Srbijom. Ovo je momenat da svi zbijemo redove i sačuvamo svoja ognjišta i potvrdimo stav da odavde nema nazad, da ostajemo ovde da gradimo bolje i perspektivnije prilike za život nas i naših porodica. Ne samo na prostoru našeg grada, već svuda na Kosovu i Metohiji gde srpski narod živi", poručio je Spirić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije