DAČIĆ SA ŠEFICOM DIPLOMATIJE GVATEMALE: Politička saradnja dveju zemalja na visokom nivou

Tanjug

27. 03. 2019. u 10:24

ДАЧИЋ СА ШЕФИЦОМ ДИПЛОМАТИЈЕ ГВАТЕМАЛЕ: Политичка сарадња двеју земаља на високом нивоу

Foto Tanjug

Dva ministra su dogovorili koordinaciju saradnje na multilateralnom polju i posebno naglasili važnost poštovanja međunarodnog prava i privrženosti principu poštovanja teritorijalnog integriteta
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministarka spoljnih poslova Gvatemale Sandra Erika Hovel Polanko ocenili su u Gvatemala Sitiju da je politička saradnja na visokom nivou ali da u oblasti privredne saradnje postoji veliki potencijal.

"Dva ministra su dogovorili koordinaciju saradnje na multilateralnom polju i posebno naglasili važnost poštovanja međunarodnog prava i privrženosti principu poštovanja teritorijalnog integriteta", saopštilo je u sredu srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pročitajte još - Dačić: Učvršćena pozicija Srbije u Paragvaju

Ministar Dačić, koji se nalazi u poseti zemljama Južne i Centralne Amerike, istakao je i važnost skorašnje uzvratne posete ministarke Polanko Srbiji za nastavak uspešne saradnje i unapređenje opštih političkih i privrednih odnosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miso.Pec

27.03.2019. 21:02

Razvijati dobre odnose sa svim državama u svetu je od izuzetne važnosti za nas.

Vatro Marx

27.03.2019. 23:07

Gde ode tako daleko druze Dacicu, Nebibilo lose da posjecujes susjede, i sa njima bibilo znacajnije, diplomatske odnose.