Predsednik skupštinskog Odbora za KiM, Milovan Drecun, je gostujući na Hepi televiziji govorio o severnomakedonskom premijeru Zoranu Zaevu, ocenivši da je reč o "opasnom političaru", spremnom da, kako je rekao, "čak izazove i nasilje da bi se dokopao vlasti".


Otkad je Zaev na vlasti, ponovio je Drecun, u Skoplju se nalazi štab za destabilizaciju Srbije, za nasilnu promenu vlasti.


Nije, kaže, o tome i ranije pričao napamet.


"Jel vidite koliko je Zaev pokvaren političar, dvoličan, ciničan, koliko je spreman da izazove čak i nasilje da bi se dokopao vlasti. I koliko je to opasan političar. Ja sam u više navrata govorio da se, otkad je on došao na vlast, u Skoplju nalazi štab za destabilizaciju Srbije, za nasilnu promenu vlasti. Nisam to napamet pričao", naveo je.

PROČITAJTE JOŠ: Drecun: Kfor ćuti - šta će albanska vojska na KiM?


Istakao je da je sastavni deo onoga što traže protestanti je autonomija za Sandžak, prvi korak ka otcepljenju tog dela Srbije.


"Da li je možda nekome palo na pamet da urade isto što su i ovi u Makedoniji sa terorističkom grupom. Možda Ramuš Haradinaj iskoristi situaciju da napravi rusvaj. Ne u centralnoj Srbiji, nego u Beogradu, možda u Novom Pazaru. Kad imate ljude koji šetaju sa fantomkama, vi nikad ne znate ko je ispod te fantomke i šta može da uradi i šta ima u sebi", ukazao je Drecun.


Otkrio je da je Zaev preko nezvaničnih kanala tražio da mu Srbija pomogne da sruši bivšeg premijera Nikolu Grujevskog.


"Evo to vam kažem otvoreno. Pokušavao je na sve načine da dođe do (predednika Srbije Aleksandra) Vučića da mu pomogne da sruši Grujevskog. Srbija nije htela da se meša u sve to. Mi želimo da budemo dobri susedi Makedoniji i odbili smo tako nešto", kaže Drecun.


Dodao je da Zaev sada ima neku fiksaciju da se sveti u najmanju ruku zbog toga što nismo smeli da učestvujemo u izazivanju nasilne promene vlasti u Skoplju.


"Srbija nije ta zemlja", zaključio je predsednik parlamentarnog Odbora za KiM.