Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je u sredu predsedniku Vlade nemačke pokrajine Donja Saksonija Štefanu Vajlu investicione potencijale Srbije, dok je njegov sagovornik, na sastanku u Hanoveru, poručio da je imidž Srbije u Nemačkoj vema dobar i da je naša zemlja faktor stabilnosti na Balkanu.

Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Nemačkoj.

Dvojica zvaničnika razgovarali su o poboljšanju saradnje i trgovinske razmene, za koju su istakli da je u poslednje tri godine bila dobra, ali da uvek postoji prostor za dalje unapređenje.

Vučić je predstavio ekonomske reforme i investicione potencijale, naglasivši da je Srbija u poslednjih nekoliko godina radila intenzivno na poboljšanju investicione klime.

Pročitajte još - U Srbiju stiže ukrajinski "Folksvagen"?!


"Nemački investitori su veoma zadovoljni poslovnom klimom i uslovima poslovanja u Srbiji. Kontinental, jedna od najvećih kompanija koje posluju u Srbiji, dolazi upravo iz Donje Saksonije. Ove godine trgovinska razmena sa Nemačkom preći će pet milijardi evra, što Nemačku čini našim najozbiljnijim partnerom", istakao je predsednik Vučić i pozvao premijera Vajla do poseti Srbiju.

Vajl je rekao da je imidž Srbije u Nemačkoj veoma dobar.

"Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu. Napredak na evropskom putu je očigledan", istakao je premijer Vajl.

On je izrazio očekivanje da će na privrednom sajmu u Hanoveru, jednom od najznačajnijih u SR Nemačkoj, učestvovati veći broj privrednika iz Srbije, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Inače, predsednik Vučić je nemačkom domaćinu danas poklonio nabolja srpska vina, dok je na poklon od Vajla dobio nalivpero "Pelikan", simbol ove pokrajine, objavljeno je na Instagram profilu "BudućnostSrbijaav"..

"Da se bolje upoznamo", piše na profilu uz fotografije.
Inače, Donja Saksonija je druga najveća pokrajina Savezne Republike Nemačke sa osam miliona stanovnika.

Najvažnija privredna grana je autoindustrija, o čemu svedoči i podatak da se u ovoj pokrajini nalazi sedište nemačkog proizvođača automobila Folksvagen, podseća se u saopštenju.


VUČIĆ U MUZEJU "FOLKSVAGENOVIH" AUTOMOBILA

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u sredu u Volfsburgu muzej "folksvagenovih" automobila.

"Putovanje kroz vreme i u budućnost", piše uz fotografije na predsednikovom Instagram profilu "Budućnostsrbijeav".

U Volfsburgu se, inače, nalazi i sedište kompanije "Folksvagen".