BURNE REAKCIJE U UN: Jedini sam koji dolazi iz zemlje koja je samu sebe bombardovala (VIDEO)

Novosti online

20. 03. 2019. u 11:54

Potpredsednik humanitarne organizacije „28. jun“ Milo Dubak održao je govor u Ujedinjenim Nacijama u Ženevi gde je oštro osudio protivzakonito NATO bombardovanje Jugoslavije

БУРНЕ РЕАКЦИЈЕ У УН: Једини сам који долази из земље која је саму себе бомбардовала (ВИДЕО)

Foto: Youtube / Prinstcreen

Potpredsednik humanitarne organizacije „28. jun“ Milo Dubak održao je govor u Ujedinjenim Nacijama u Ženevi gde je oštro osudio protivzakonito NATO bombardovanje Jugoslavije, ističući da se on od ostalih govornika razlikuje po tome što je „jedini govornik koji dolazi iz zemlje koja je faktički samu sebe bombardovala“.

Na 40. zasedanju saveta za ljudska prava gde se razgovaralo o rasizmu, diskriminaciji i ksenofobiji, govor Dupka izazvao je burne reakcije nakon što je istakao apsurdnu poziciju Crne Gore pri NATO-u.

„Danas je Crna Gora deo NATO-a, a ja mogu slobodno da saopštim da sam ovde jedini govornik iz zemlje koja je bombardovala samu sebe. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nedavno je saopštio da smo bombardovani ’za naše dobro‘, kao i da je članstvo u Alijansi koja je bombardovala moju školu u našem interesu“, istakao je on.

PROČITAJTE JOŠ - NEMAČKI PROFESOR: NATO počinio genocid nad Srbijom 1999.; Osećam bes što je moja domovina učestvovala u bombardovanju

Kako je naveo, šta god da je razlog, jedna stvar je sigurna — da bi Zapadni Balkan išao napred, internacionalna zajednica mora podržati i predvoditi multietnička rešenja.

Tokom izlaganja Dubak se osvrnuo i na svoje detinjstvo, napomenuvši štetno delovanje osiromašenog uranijuma koji je doneo „decenije patnje“.

„’F16 Falkoni‘ koji su bombardovali moju osnovnu školu mogu dostići impresivne visine od 15.000 metara i odatle bez savesti i konsekvenca mogu bombardovati zemlju ispod, ne mareći za potencijalni bol i patnju koju će izazvati u generacijama koje nadolaze. Međutim, pravoslavci, katolici i muslimani će se složiti u jednoj stvari, čak i dostigavši najviše visine, avion i dalje leti daleko ispod Boga i još dalje od pravde. Danas, 20 godina nakon ove tragedije, moramo uraditi mnogo bolje“, zaključio je Dubak.
(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

esb-puerto@arcor.de

20.03.2019. 13:07

Mogu zamisliti da su ostali u toj ustanovi spustili glave na ovaj govor , jer kad god sebe preispitaju kući , zakljuće da je svaka njegova reč na svom mestu.. Čestitam za način kako si predstavio istinu.. Svaka ti čast.

Tadija

20.03.2019. 13:08

Pa bolje je biti pravedan i reci istinu pa makar istog trenutka stradao nego lagati i zivjeti sto godina. Bravo momak.

Rade

20.03.2019. 13:15

Koji segment humanosti , predstavlja gospodja koja ga je znacajno pogledala i odmah skinula slusalice , kao i gospodin koji je skinuo slusalice ustao i ustupio mesto drugom , bez slusalice ?

Абердар

20.03.2019. 13:39

Кратко и врло ефектно! Нажалост нисмо сазнали у чему су се састојале те "бурне реакције"!?

BRATEE

20.03.2019. 13:42

Svaka tii čast brateeee za ove izgovorene reci...neka cuju zlikovci da mi to dobrooo pamtimoo !!! I ne zaboravljamo !!!

LOLA CG

21.03.2019. 16:01

Vise je bilo vrijeme da neko jasno kaze kakav demagog je vladar CG, odnosno on je vladar Montenegra. Srbi su jwdini koji je zovu Srcem- Crna Gora. Svaka pohvala za mladog i odvaznog momka. Kasno. Vladar he dopustio kolonizaciju. Njemu to odgivara. Kupuje i placa vrijeme sa nasim glavama. A obezglavljeni smo i krajnje osiromaseni i dusom i tijelom- zivotom. O junastvu, postenju i cojstvu samo u djelima velikog Marka Miljanova. Jos jednom: BRAVO!

Marko

22.03.2019. 13:49

Vi ste na žalost jako bolestni a vaša bolest prijeti da razori Balkan PONOVO.Šteta da u jednoj tako lijepoj zemlji živi toliko bolesnika bez nade za izlječenje. Kad bi se samo okrenuli sebi i svojim problemima bili bi mnogo ljepše mjesto za život i mnogo bolje, zdravije komšije svima u okruženju