SzS postavio rok za puštanje uhapšenih za upad u RTS, demonstranti prethodno blokirali Predsedništvo, Vučić se obratio naciji(VIDEO+FOTO)

Tanjug

17. 03. 2019. u 11:23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je u Predsedništvo Srbije oko 10.30 sati, odakle se u podne obratio javnosti

СзС поставио рок за пуштање ухапшених за упад у РТС, демонстранти претходно блокирали Председништво, Вучић се обратио нацији(ВИДЕО+ФОТО)

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je u Predsedništvo Srbije oko 10.30 sati, odakle se u podne obratio javnosti povodom sinoćnjeg upada nekih opozicionih lidera i grupe demonstranata u RTS.

Predsednik Vučić je , kako prenose pojedini mediji, do zgrade Predsedništva došao peške kroz Pionirski park.

Na sajtu "Novosti" pratite obraćanje predsednika i protest opozicije iz minuta u minut.PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća naciji u zgradi Predsedništva Srbije.

UKOLIKO NATO NE BUDE MOGAO DA BRANI SRBE, IMA KO ĆE
U zgradi Predsedništva je trenutno prisutno oko 20 medijskih ekipa.

Predsednik je prvo skrenuo pažnju na 15. godišnjicu martovskog pogroma.

- Plašim se da će Albanci sa time nastaviti i u budućnosti i da su Srbi s obzirom da nije formirana SZO i da nisu ispoštovane briselski sporazumi - rekao je Vučić.

Što se tiče reakcije Republike Srbije, mi ćemo štiti i čuvati svoj narod na KiM.

- Ukoliko NATO ne bude u stanju da sprovede sve to u delo, ima ko će - rekao je Vučić.

Vučić je tim povodom poručio da se fašista ne boji i da neće bežati od njih.

FAŠISTA I TAJKUN PROBILI OGRADU KOJU NIKO NIJE ČUVAO

Fašisti Obradović i tajkun Đilas probili su neku ogradu koju niko nije čuvao, misleći da će neko da ih se uplaši. Samo vas obaveštavam dobio sam na papiru, nisu oni naročito hrabri da bi smeli da idu negde dalje a da to nisu uplašene dame u desku RTS."UPLAŠEN SAM"

Kao što vidite veoma sam uplašen, rekao je kroz osmeh predsednik

U PRIŠTINI SINOĆ BILA GLAVNA VEST DA JE ĐILAS PRETUČEN

-U Prištini je sinoć glavna vest bila da je Đilas pretučen?! Šta vam to govori?! Ja sam pogrešno shvatio Haradinaja kada je rekao da će da me sruši sa vlasti, a izgleda sam se prevario. Oni ima ozbiljne saradnike u Srbiji - sinoć su to dokazali. Alo, naišli su na tvrd orah! - rekao je predsednik u svom obraćanju.

NIKO NIKADA NIJE DRŽAO KONFERENCIJU U OVIM USLOVIMA

Niko nije nikada održao konferenciju u ovakvim uslovima u kojima je sada održavamo, ali strah ne sme da postoji, pogotovo ne od ovakvih kao što su Đilas, Obradović i Jeremić

PROBILI SU SVE OGRADE

Probili su sve ograde i čekajusamo da dođu do mene. Čekaću ih. Ne treba da se plašite -rekao je Vučić.NAIŠLI SU NA TVRD ORAH

Naišli su na tvrd orah, na nekog ko se ničeg ne plaši, ko se ne plaši da im kaže u lice da su najgore lopuže, oni koji krše zakon pred zakonom će odgovarati.

REPORTER "NOVOSTI": ZA SAD MIRNO, ĐILAS, JEREMIĆ I KOVAČEVIĆ SE DOGOVARAJU

Reporter "Novosti" sa lica mesta nam javlja da se ispred Predsedništva još uvek nalaze Dragan Đilas, Vuk Jermić i Siniša Kovačević. Oni se trenutno samo nešto dogovaraju. Veliki broj policaja štiti da demonstranti ne uđu u zgradu Predsedništva.
PREDSEDNIK ZAVRŠIO OBRAĆANJE

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je završio obraćanje javnosti. On je u više navrata želeo da završi govor ali je rekao da namerno stoji i čeka da dođu fašista Obradović i tajkun Đilas.

DEMONSTRANTI KRENULI KA SLAVIJI, ZAUSTAVLJENI KOD LONDONA

Demonstranti su trenutno kod Londona, javlja reporter "Novosti". Oni su se uputili ka Slaviji ali ih je tu zaustavila policija.OKUPLJANJE ISPRED PREDSEDNIŠTVA, SVA TRI ULAZA BLOKIRANA

Predstavnici Saveza za Srbiju ukupili su se danas ispred Predsedništva u vreme obraćanja Presednika Srbije javnosti i blokirali sva tri ulaza zgrade.

Na glavnom ulazu pojavili su se Borko Stefanović i Janko Veselinović koji su u razgovoru sa policijom tražili da uđu unutra da bi, kažu, "rekli svoju verziju istine".

Duž cele zgrade Predsedništva raspoređeni su pripadnici Žandarmerije.

Demonstranti su se najpre okupljali na stepeništu Predsedništva dolazeći iz Ulice kralja Milana, ali se potom deo njih povukao nazad i na bočni ulaz.

Kako javlja izveštač Tanjuga, situacija je u jednom momentu bila napeta.Novinarima su se obratili i Stefanović i Veselinović i tom prilikom rekli da je jedini zahtev današnjeg okupljanja ostavka Vučića.

Stefanović kaže da traže da se predsednik suoči sa građanima i da očekuju da izađe, obrati se narodu i kaže da podnosi ostavku.

"Mislim da je to najpoštenije, ali sumnjam da će to uraditi", istakao je Stefanović.

Veselinović je rekao da je osnovni razlog ostavka Vučića i da su za to tu.

Na pitanje koji su dalji potezi, Veselinović je rekao da maju nekoliko opcija, ali da će videti šta će se dešavati dalje.

Poručuju i da će ostati ispred zgrade Predsedništva do daljneg.


DEMONSTRANTI SE VRAĆAJU KA PREDSEDNIŠTVU

Kako javlja novinarka Branka Borisavljević, demonstranti se vraćaju ka Predsedništvu. Na čelu kolone je kamion sa ozvučenjem a u njemu se nalazi Boško Obradović.SUKOB DEMONSTRANATA I ŽANDARMERIJE

Demonstranti predvođeni Boškom Obradovićem uleteli su u kordon žandarmerije na uglu Kneza Miloša i Srpskih vladara.

Nekoliko stotina demonstranata napalao je kordon žandarmerije na raskrsnici Kneza Miloša i Srpskih vladara koja ne dozvoljava da kamion sa kojeg se čuje obraćanje predsednika priđe Predsedništvu.

Tu će se kako je najavljeno, obratiti Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

Foto N. SkenderijaBOŠKO OBRADOVIĆ SE OBRATIO DEMONSTRANTIMA, BLOKIRALI ZGRADU PREDSEDNIŠTVA

Boško Obradović se sada obratio demonstrantima. Blokirali su zgradu Predsedništva, sva tri izlaza. Neće se pomeriti, javlja novinar "Novosti" sa lica mesta.ĐILAS PRIČA SA KOMANDIROM POLICIJE

Dragan Đilas trenutno priča sa komandirom policije. Obavestio ga je da je situacija mirna.NEREDI POSLE IZJAVE VESELINOVIĆA: JAVLJENO DA JE OBRADOVIĆ PRETUČEN

Ispred Predsedništva Srbije oko 12. 30 sati došlo je do nereda nakon što je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović saopštio okupljenim demonstrantima da ima informaciju da je Boško Obradović navodno pretučen.

Foto N. SkenderijaVeselinović je rekao da ima informaciju da je Obradović pretučen kod "Londona" u ulici kneza Miloša.

"Imamo informaciju od LJubana Panića, sekretara predsedništva Dveri da su Obradovića izvukli iz kolone kada je pokušao da izvuče kamion koji su nam blokirali. Izvukli su ga iz mase i policija ga je prebila", tvrdi Veselinovć.

Foto N. Skenderija


On je pozvao demonstrante da priđu do vrata predsedništva, nešto kasnije je javio da je završena vanredna konferencija za novnare i pozvao ih da blokiraju automobile ispred perdsedništva.

Veselinović kaže da mu je javljeno i da policija ispred "Beograđanke" baca suzavac.

Foto N. SkenderijaĐILAS KRUŽI OKO ZGRADE PREDSEDNIŠTVA

Pošto je završio razgovor sa policijom, Dragan Đilas se uputio ka ulazu u Predsedništvo. Građani sede na stepenicama. Đilas se uputio na drugi ulaz.

Foto N. Skenderija


SAOPŠTENJE MUP-A: HULIGANI NAPALI POLICAJCE

Nekolicina huligana predvođena jednim od lidera Saveza za Srbiju Boškom Obradovićem napala je pripadnike policije na uglu ulica kralja Milana i kneza Miloša u Beogradu.

Oni su fizički nasrnuli na pripadnike policije i pokušavaju da ih udare kamionom i probiju kordon.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje napad na policijske službenike koji rade svoj posao i brinu o očuvanju javnog reda i mira.STEFANOVIĆ: OSUĐUJEM NAPAD NA POLICIJU, SVI ĆE BITI KAŽNJENI

Izjava potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića:

"Najoštrije osuđujem fizički napad na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova od strane lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Boška Obradovića i njihovih sledbenika.

Skandalozno je i nedopustivo to što Đilas i Obradović pokušavaju da svoju politiku sprovode fizičkim napadima na policijske službenike.

Pozivam sve državne organe da bez odlaganja procesuiraju i kazne sve one koji su danas napali policijske službenike“.

Foto: N. Skenderija
ISPRED PREDSEDNIŠTVA GOVORI VUK JEREMIĆ, PRE NJEGA PRIČAO SRĐAN ŠKORO


PROLAZ ZA VUČIĆA

Demonstranti idu ka glavnom ulazu u Predsedništvo. Policija pravi prolaz kuda bi trebalo da izađe predsednik Vučić.

Foto: B. Borisavljević


OPET PROBILI OGRADUI PRIŠLI ULAZU, MEDIJSKE EKIPE I DALJE U PREDSEDNIŠTVU

Učesnici protesta preskočili su ogradu i prišli ulazu u Predsedništvo gde se javnosti obraćao perdsednik Srbije Aleksandar Vučić, a medijske ekipe koje su pratile obraćanje su zbog bezbednosti ostale u zgradi Predsedništva i nakon konferencije.

Posle 15-ak minuta novinari su izašli iz zgrade, kako zbog protesta ne bi ostali blokirani do daljeg.

Kako javlja izveštač Tanjuga, novinarima je dok su bili unutra rečeno da ne izlaze na balkon niti prilaze prozorima iz bezbednosnih razloga, ali potom im je rečeno da mogu da izađu i da urade što pre.

Konferenciju u predsedništvu je pratilo oko stotinu novinara, snimatelja i fotoreportera.

Foto N. Skenderija


DEMONSTRANTI NAPRAVILI ŽIVI OBRUČ

Reporter "Novosti" javlja da su demonstranti napravili "živi" obruč oko Predsedništva. Oni za cilj imaju da ne dozvole Vučiću da izađe iz zgrade.STEFANOVIĆ: POLICIJA NIJE BACALA SUZAVAC

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantuje tvrdnje da je policija upotrebila suzavac protiv demonstranata.

"Apsolutna je laž i izmišljotina da je policija u bilo kom trenutku, tokom protesta, upotrebila suzavac", rekao je Stefanović za Tanjug.

Ministar navodi da su pojedini, nasilni, demonstranti prskali sprejevima policajce, a jedan je, kaže ministar, pretio i nožem pripadnicima policije.


OBRAĆANJE NEBOJŠE ZELENOVIĆA

Sledeći govornik koji će se obratiti okupljenim demonstrantima je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca. Ispred glavnog ulaza u Predsedništvo Srbije trenutno govori Vuk Jeremić.BINA SE POMERA KA SPOMENIKU NIKOLAJU II

Kamion, odnosno bina sa koje se predstavnici opozicije obraćaju okupljenim demonstrantima se pomera ka spomeniku Nikolaju II.

VUČIĆ: IMAM ČIST OBRAZ, NE PLAŠIM SE DEMONSTRANATA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da ima čistu savest i obraz za razliku od predstavnika SzS i da se zato ne plaši demostranata, koji su pokušali da uđu u Predsedništvo Srbije.

"Ja nisam ništa ukrao i opljačkao i kada neko ima čistu savest i obraz, onda sme da ih čeka koliko god da ih je i da ih se ni malo ne plaši", naglasio je Vučić.

"Slučajno sam u 11.40 sati sinoć bio na terasi i naišao je jedan od demonstranata i rekao: Šta je Vučiću, nemam ja tebi šta da kažem, ali imam ovima oko tebe, što nisi osudio? A ja kažem: koga? Nastavio je: što nisi Đilasa osudio? Mislim da imam to i snimljeno. Ja mu kažem: Ali, ne sudim ja, već sudovi koje je đilas postavio, a ja uvek govorim istinu", naveo je predsednik.

On je rekao i da su demonstranti probili sve ograde, iako imaju neprijavljen skup, i da ih je ukupno 1.023.

„Probili su ograde i čekaju samo na koja će vrata da upadnu, misleći valjda da imaju pravo nekoga da ubiju“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, njih 1.000 misli da mogu da odrede sudbinu zemlje, a ne mogu više glasova od tog broja da dobiju.

„Ne treba da se plašite. Nadležni organi će umeti da zaštite ustavni poredak i zaštite državu od nasilja“, poručio je on.

Vučić je rekao i da će novinari RTS mogu da se osećaju slobodno na RTS-, da mofu da rade u svojoj zgradi, u koju neće više upadati.

„Mislio sam da su neki shvatili da fašističkim ispadima ne mogu da ostvaruju neku korist. Šta god da se desi, Srbija će zadržati stabilnost i pobediće huligane i nasilnike“, rekao je Vučić.


VUK I BOŠKO PRIČAJU SA GRAĐANIMA

Ispred glavnom ulaza u Predsedništvo Vuk Jeremić i Boško Obradović razgovaraju sa okupljenim demonstrantima. Jeremić je u govoru rekao da je policija dobila naređenje da skloni ljude, ali da to nije uradila. Takođe, naglasio je da je 17.mart dan tuge za Srbe, ali da ih je Vučić naterao na ovo.

PODRŠKA REPREZENTATIVNOG SINDIKATA

Predstavnici opozicije ističu da imaju podršku Reprezentativnog policijskog sindikata Srbije.

UHAPŠENI SIMOVIĆ I TOMKOVIĆ

Miodrag Simović i Krsta Tomković uhapšeni su ispred Skupštine grada, rekla je Marija Anosonović.STIGAO ĐILAS

Dragan Đilas došao je ispred Predsedništva Srbije.OPOZICIJA: VUČIĆ POKUŠAVA DA IZAĐE PODZEMNIM PROLAZOM

Predstavnici opozicije kažu sa govornice da Vučić pokušava da izađe iz Predsedništva podzemnim prolazom. Takođe, direktor policije, naredio je da pripadnici MUP reaguju, ali su oni odbili.POJAČAVA SE KORDON

Kod bočnog ulaza u Predsedništvo Srbije pojačava se kordon policije.
SIMOVIĆA I TOMKOVIĆA NIJE PRIVELA POLICIJA?

Vođe protesta ističu da su zvali policiju i da su dobili informaciju da su Simovića i Tomkovića ispred Skipštine Srbije priveli ljudi koji nisu policajci.
Kako javljaju reporteri "Novosti", trenutno se kamion, odnosno bina, vraća na početno odredište, a deo demonstranata isred Starog dvora da sazna šta se dešava sa privedenim Tomkovićem i Simovićem. 


OBRADOVIĆ: UPAŠĆEMO U POLICIJSKU STANICU 29.NOVEMBAR

Boško Obradović je pozvao demonstrante da krenu u šetnju do 29.novembra. On je zapretio da će upasti u policijsku stanicu iako postoji opasnost da će ga uhapsiti.VUČIĆ I STEFANOVIĆ IGRAJU ŠAH

Dok ispred Predsedništva Srbije okupljeni demonstranti ne dozvoljavaju da Vučić izađe i napusti zgradu, predsednik provodi vreme igrajući šah.

SKANDIRAJU ISPRED SKUPŠTINE, TRAŽE OSTAVKU MAJE GOJKOVIĆ

Demonstranti su stali kod Skupštine grada i skandiraju. Traže smenu maje Gojković.

MIRNO PORED RTS-A

Ispred zgrade RTS stoji kordon policije. Demonstranti mirno prolaze, ali su naglasili da sada žure da oslobode uhapšene saborce. Poručili su Bujoševiću da će se vratiti.VESELINOVIĆ POZIVA DA SVI IDU U MUP 29.NOVEMBAR

Jedan od lidera SzS Janko Veselinović pozvao je danas demonstrante okupljene ispred zgrade Predsednsistva Srbije da se upute prema policijskoj stanici u ulici 29. novembra.

On je rekao da su neki od učesnika protesta privedeni i da će ispred policijske stanice tražiti njihovo puštanje.
GRAĐANI POZDRAVLJAJU DEMONSTRANTE

Kolona je za kratko stala i sad je nastavljena šetnja. Građani iz zgrada pozdravljaju kolonu.DEMONSTRANTI STIGLI ISPRED MUPA 29.NOVEMBAR


UHAPŠEN AKTIVISTA DVERI

Uhapšen i Uroš Savić, aktivista Dveri iz Aranđelovca.

ZATVORENA TAKOVSKA

Ulica kralja Milana ponovo prohodna, krenuli i trolejbusi.

Foto: Ž. Knežević"PUSTITE NAM DRUGOVE"

Ispred policijske stanice 29. novembar je mirno. Demonstranti uzvikuju: "Pustite nam drugove". Kod sporednog ulaza se pojačao kordon policije.VUČIĆ NAPUSTIO PREDSEDNIŠTVO

Kako smo nezvanično saznali Aleksandar Vučić je napustio zgradu Predsedništva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je nešto posle 16 sati izašao iz na glavni ulaz iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu i odvezao se službenim vozilom.

Kako je došao, tako je i otišao, ne krijući se, kao i svakog radnog dana, javlja repoter Tanjuga sa lica mesta.PROFESOR MUSABEGOVIĆ: SRBIJI POTREBAN MIR I TOLERANCIJA

Ismail Musabegović kaže da je neprihvatljivo da nasilje bude način rešavanja bilo kakvih pitanja i dodao da je Srbiji potreban mir, tolerancija i civilizovana komunikacija.

On je u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekao da su ga sinoćni događaji iznenadili jer je misio da je takvo ponašanje ostalo daleko iza svih nas, kao društva.

"Jednostavno je neprihvatljivo da nasilje bude način rešavanja bilo kakvih pitanja.U ovom trenutku Srbiji je potreban mir, razumevanje, civilizovana komunikacija i tolerancija", rekao je Musabegović.

On je naglasio da argumenti treba da pobede, a ne sila u bilo kom svom obliku.


RODITELJI UHAPŠENIH PUŠTENI U STANICU

Roditelji Miodraga Simovića i Nikole Radosavljevića, koji su sinoć upali u RTS, su pušteni u stanicu.VESIĆ: PALE MASKE, JASNO JE DA JE OBRADOVIĆ NOVI LIDER OPOZICIJE

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je pošle sinoćnjeg i današnjeg nasilja koje je počelo upadom “huligana” u zgradu Radio televizije Srbije, koje je predvodio lider Dveri Boško Obradović, jasno da je taj “fašista” postao novi lider srpske opozicije.

Vesić je naveo da se u javnosti odavno postavlja pitanje koja ideologija okuplja lidere opozicije, “osim mržnje prema Aleksandru Vučiću”, i dodao da je sada jasno da je to “ideologija fašizma koju vec 15 godina u Srbiji dosledno sprovodi ultradesničarski pokret Dveri”.

“Čovek koji se divi savezniku Adolfa Hitlera srpskom fašisti Dimitriju LJotiću, čovek koji je uveo govor mržnje i fizičko nasilje u Skupštinu Srbije, čovek koji je optužen za nasilje nad ženama, čovek koji je vođa razbijačkih odreda i napada na LGBT populaciju, čovek koji tuče novinare postao je lider kojeg slede Dragan Ðilas, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić”, rekao je Vesić u izjavi za javnost.

Kako je istakao, žalosno je što je Obradović postao simbol i predvodnik onih koji se deklarativno zalažu za demokratsko društvo i ulazak Srbije u Evropsku uniju.BRKA: KAKVA POBEDA ZA VUČIĆA


GUŽVA ISPRED 29.NOVEMBRA, GAĐANJE FLAŠAMA

Ispred policijske stanice 29.novembar došlo je do guranja. Neko je iz mase bacao flaše preko kordona policije.

Foto N. Fifić


LONČAR: CELA SRBIJA VIDELA SILEDŽIJSKO PONAŠANJE

Ministar zdravlja Zlatibor Loncar ocenio je da je u sinoćnim događajima oko i u RTS- u, kao i na ulicama Beograda danas, cela Srbija mogla da vidi siledzijsko ponasanje opozicionih lidera i njihovih pristalica, koji su nasilnim putem hteli da ruse pravni poredak nase drzave.

"Nadlezni državni organi moraju momentalno i bez izuzetka da reaguju na ovakve i slične pojave kada pojedinci bez ikakvog legitimiteta i podrške građana Srbije pokusavaju na vulgaran i siledžijski način da ugroze pravni poredak nase drzave", rekao je Lončar.

ZAVRŠEN SKUP

Protest dela opozicije u Bulevaru despota Stefana završen je večeras oko 18 sati, obraćanjem lidera Dveri Boška Obradovića.


On je zatražio da se puste svi uhapšeni sutra do 15 sati časova, kao i da svakodnevno opozicija gostuje na RTS-u.Istovremeno je najavio da će "uskoro posetiti TV Pink i njenog direktora Željka Mitrović", gde se očekuje, kako je najavljeno, gostovanje predsednika Aleksandra Vučića.


Lider Dveri je obraćajući se sa kamiona ispred policijske stanice rekao da su iz te stanice svi uhapšeni premešteni u, kako tvrdi, sudove, gde im se, kaže, izriču kazne od 48 časova do 30 dana pritvora.


Obradović je sinoćni upad na RTS okarakterisao kao dokaz da RTS pripada svim građanima, nazvao ga "hrabrim potezom" i čestitao, kako je rekao, mladim ljudima, koji su uhapšeni, na hrabrosti.Deo građana se u jednom momentu približio samom ulazu u policijsku stanicu, a neki od njih su limenkama i plastičnim flašicama gađali policiju, javio je ranije izveštač Tanjuga sa lica mesta.


Ranije su u policijsku stanicu ušli roditelji uhapšenog Miodraga Simovića i Nikole Dragosavljevića.


Pre dolaska ispred Policijske stanice u Bulevaru despota Stefana, demostranti su održali proteste ispred zgrade Predsedništva, dok je predsednik Vučić držao konferenciju za medije.

ONI KOJI NE ZNAJU DA GRADE - RUŠE

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je ružno, mučno i odvratno sve što se danas dešavalo oko zgrade predsedništva i sinoć u zgradi RTS-a.


Kako kaže, opozicija želi da smeni vlast bez izbora, a upadom na RTS pokušavaju da dođu do nekog cilja bez velike muke.


"Kada pogledate ovo danas što se dešava oko zgrade predsedništva, sve to podseća na proteste u Albaniji i Crnoj Gori. Ništa ovde nije orginalno, sve su kopirali od njih", rekao je Nikolić za Tanjug.


On je dodao da svi žele vlast da menjaju silom, ali da je ta "matrica ispucana" i da neće uspeti ni u Crnoj Gori, ni u Albaniji, ni u Srbiji.


On je istakao da je u socijalnoj patologiji poznato da oni koji ne mogu da vole - mrze, a da oni koji ne mogu da grade - ruše i da je ta postavka bila vidljiva na beogradskim ulicama danas i sinoć.


"Sve u svemu - ružno, mučno i odvratno", zaključio je on.


POSLANICI DS TRAŽE SUSRET SA UHAPŠENIMA

Narodni poslanici Balša Božović, Maja Videnović i Aleksandra Jerkov zatražili su večeras susret sa uhapšenim organizatorima i pristalicama protesta, saopštila je DS.

Navodi se da troje poslanika, u dopisu direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejanu Careviću, traže da im se dozvoli ulaz u KPZ Padinska skela, kako bi se sreli sa ljudima koji su privedeni u toku dana i osuđeni na, po njima drakonske, kazne zatvora zbog upada u zgradu RTS-a.

OBRADOVIĆ: ROK ZA PUŠTANJE UHAPŠENIH SUTRA DO 15 ČASOVA

Lider Dveri Boško Obradović, obraćajući se demonstrantima sa kamiona ispred policijske stanice "29. novembar", dao je rok policiji da sutra do 15 časova oslobodi osobe privedene zbog sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a.

- Ukoliko se to ne desi, organizatori protesta saopštiće kada ćemo se ponovo okupiti, i tada kada se ponovo okupimo iz celog Beograda, iz cele Srbije, njihov kraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost - poručio je Obradović.

Ponovio je i da su za upad u zgradu RTS-a odgovorni on, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović i ostali lideri Saveza za Srbiju, i pozvao je policiju da uhapsi njih, "a ne decu".

Rekao je i da su osobe uhapšene zbog upada na RTS "evakuisane" iz zgrade policijske stanice u sudove gde im se trenutno izriču različite mere.

VUČEVIĆ: AKO BUDE TREBALO, NAROD ĆE BRANITI DRŽAVU

Oko 200 pristalica Srpske napredne stranke okupilo se ispred prostorija gradskog odbora te stranke u Novom Sadu gde im se obratio potpredsednik SNS-a Miloš Vučević koji je poručio da će ako bude trebalo i narod reagovati da brani državu.

- Nikakve ostavke, nikakva povlačenja. Dražava mora da reaguje, ako treba reagovaće i narod da brani državu - rekao je Vučević građanima koji su se okupili nezadovoljni zbog protesta u Beogradu ispred Predsedništva Srbije.

Foto N. Skenderija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (140)

Miki

17.03.2019. 11:54

Opozicija je spremna da napravi haos ne samo u Beogradu nego i u celoj zemlji sto je jako lose za sve gradjane Srbije i za Srbiju!!

Goran

17.03.2019. 11:55

Dok se opozicija bavi neistinama i mržnjom. Predsednik brine o građanima i njihovim problemima kako bi iste rešili.

Slavko

17.03.2019. 11:59

Nekoliko godina nisam izlazio na izbore ali posle ovih dešavanja izaćiću na izbore i glasati za Vučića.

Jeca

17.03.2019. 12:10

Opozicija ne zna sta ce od svoje mrznje i zlobe prema vlasti jer nas predsednik je pokazao delima ga gradi Srbiju za razliku od njih koji su sve pokrali.

Sneki

17.03.2019. 13:11

Hteli bi vi njegovu ostavku, ali neće moći. Da li mislite da je narod lud, i da bi vi ponovo došli na vlast.

star

17.03.2019. 13:37

Opozicija je pokazala svoje pravo lice i država će morati da se na adekvatan način obračuna sa ovim huliganima koji žele da sruše institucije u Srbiji.

Vidoje

17.03.2019. 14:00

Marvu treba zatvoriti i oderati od batina, ovo je pokušaj državnog udara, podrška predsedniku.

VD

17.03.2019. 14:32

Ovi protesti danas i sinoć nisu slučajno organizovani ,već smišljeno da skrenu pažnju sa godišnjice pogroma srpskog naroda na KiM. naša opozicija svesno radi protiv svoje zemlje a u interesu naših neprijatelja to jest svojih mentora.

Milka

17.03.2019. 16:02

Ludilo opozicije i nasilnika Obradovica uzelo je maha. Sto pre ih treba sankcionisati dok ne naprave neko vece zlo.

Jovandeka

17.03.2019. 16:08

Ovo nije opozicija ne oslovljavajte ih tako ,vec jedan deo koji bi se poukao ali nesme jer su unapred uzeli pare.

E

17.03.2019. 16:35

Izdaja. Dok se borimo da održimo Kosmet, petokolonaši napadaju da ledja. Naravno, nisu oni jaki da to ostvare ulicom kao sto je njihovim sponzorima uspelo u Ukrajini ali to nije ni cilj već da Srbiju oslabe.

Dobrivoje038

17.03.2019. 16:39

Steta, to mnogo lici na politicke manifestacije. Mi u Parizu, smo vec odavno izbacili politicare sa manifestacija

Volim Srbiju.

17.03.2019. 16:49

Ova opozicoja je veliko zlo za Srbiju. Nezna se ko je od njih odvratniji.Niko ne treba za te idiote da glasa.

Goxico

17.03.2019. 16:52

Koji medijski mrak brate, pa prosto ste smesni.. Objavljijete samo komentare protiv opozicije... Cirkus!!!!

Mirjana

17.03.2019. 17:08

Mladić koji je sinoć nosio motornu testeru hteo je na simboličan način da skrene pažnju na besomučno sečenje drveća po Beogradu. Izgleda da i to nije dozvoljeno? Kakva je ova vlast, barem testera ne simboliše ubistvo nego seču , zašto je mladić priveden?

Petar

17.03.2019. 17:10

Pitam se sta bi bilo da su ovo uradili bosnjaci ili siptari iz preseva mozda bi milicija drugacije reagovala bolo bi svega.Podrska VUCICU

Mile 47l2.

17.03.2019. 17:12

Bosko i Djilasu Moze da vas bude sramota sa takvim urlikanjem i nasilnim upadima u zgrade ustanovu to je za osudu.Za takvima da narod ide ,idu bolesni umovi i huligani.Policija treba energicno da postupi i sve izgrdnike da pohapsi,da nitko neznagdje su.

Dragan

17.03.2019. 17:13

Vlast koja krsi zakone i uskracuje prava gradjanima mora da padne.Svi koji su ugrozeni i cije je primanje 200 evra treba da izadju na mirne proteste i da kazu da ovako vise ne ide.

Утеривач

17.03.2019. 17:22

Све неки "фини" и "интелектуалци"!! Већ виђени сценарио из познате школе!

Mile 47l2.

17.03.2019. 17:25

Tako Samo placenici rade Koji bi za saku Sorosovi dolara i siptarske droge prodali drzavu.Obradovicu posto si bijednik,a Djilas lopov kojeg smesta treba uhapsiti.

SKANDAL

17.03.2019. 17:26

Hrvatski novinar u živo izveštava da je srpska policija odbila poslušnost Vučiću.... Dnevno.hr Andrija Jarak u srcu beogradskih prosvjeda: "Atmosfera je usijana, upravo su objavili da su specijalci Vučiću odbili poslušnost!"

Nemanja Simović

17.03.2019. 17:29

Флаше преко кордона не доприносе напретку и стабилности Србије у најосетљивијем периоду када је народ на Косову најугроженији. - Срочио сам га јер оћу печеницу уместо подригуше у сендвич!

Mrkajlo

17.03.2019. 17:31

Zapad je gurnuo ljotićevca jer računa da će njegovi najpre uspeti u onome što je planirano, a to je - da padne krv. To bi onda napravilo spiralu nasilja i stvorilo haos u državi. Zanimljivo je da je i u Ukrajini isti scenario - fašisti, tamo je to Desni sektor, uveo je zemlju u krvoproliće. Svaka čast policiji što su ih pročitali i što su ostali uzdržani.

Nije normalno

17.03.2019. 17:33

Pa zar ovaj Narod što protestuje hoće ove Bandite Prostake Djilasa Obradovića I Jankovića Da Vode Srbiju Pa Ljudi moji tosu Najveći Kriminalci u Istoriji Srbije. Sram ih Bilo , Predsedniku Vučiću 200%Podrška Čovek koji je Stavio Srbiju na Noge ,

Sun

17.03.2019. 17:34

E dobri su vam ovi mirni protesti. Mogli ste usut da nasminkate Djikija, kad vec na sva usta pricate da su ga sinoc na protestu prebili. Nisam politicki opredeljena, ali mi je ovo presmesno. Sutra da glasa neko za ove ljude, moze samo neko ko je lud ili ovi sto su kao i do sad za male pare svoj glas dali ovakvoj bagri!

Православац

17.03.2019. 17:37

Ми6 поново на задатку да изманипулише са напаћеним народом Србије. Вучићу окрени се Русији и нема да бринеш.

Боса Крстић

17.03.2019. 17:41

Како опозицију није срамота шта ради брука српски народ, знају да на изборима не могу да добију ни један посто, па хоће као бандити силом, срамота стид их било

Kozara

17.03.2019. 17:55

Šta hoćete od Vučića, on nije kriv već oni koji plaćaju narod da se buni,oni koji su opljačkali Srbiju prije nego što je došao Vučić.Udružili ste se Albancima koji vam daju milione evra da Vučić ode.Naravno da neće otići, narod je uz Vučića.Svi vi plaćenici zajedno nećete dobiti ni 15% glasova na izborima.

Брат

17.03.2019. 18:01

Drga opzicjo na danasnji dan to sto radite , tuzno i bljutavo. U Danas ste majci Srbiji pljunuli u lice. Umesto da s dostojanstvom i onako kako prilici danas pomenemo zrtve Kosivskoh pogroma vi vodjeni propalim Djilasom bestijate gradom. .

GALEB BIJELI- ANTE BAN

17.03.2019. 18:10

Ovo je još jedna izvanredna, veličanstvena pobjeda velikoga vodje- A.Vučića!

crniDjordje

17.03.2019. 18:18

Neotesana i ne vaspitana rulja!Pitam sta da su dosle pristalice Rezima,kojih ima znatno vise,a imali su pravo da brane svig Predsednika i ustav Srbije?

SRETKO

17.03.2019. 18:53

Bože dragi dokle smo dogurali! Ovo neće na dobro da izadje! Sve sami lopovi i đubreta. Došli da se iživljavaju nad imovinom svih nas. Da ova vlast ima imalo mozga sve bi to trebala da pohapsi i da ih pošalje u Padinsku skelu da tamo sade krompire, pa kad se oznoje od poštenog rada valjda bi videli kakvo je ostatku naroda.

zoki

17.03.2019. 19:02

Свака подршка председнику Вучићу.Свака част полицији,жандармерији,свим службама безбедности који трпе ову тортуру,а да је то код Трампа,спаковао би их у конзерву сардина.Свака част било ком председнику,био он Вучић,или неко други,ко поштује УСТАВ РСрбије и не наређује напад на хулигане,већ трпи.Свака част било ком грађанину Србије који осуђује ово отворено дивљање,лаж када н ТВ видимо њихове поступке,речи,намеру.И то на дан једног од великих напада на Србе и то на Косову и Метохији!!!!

Kalina23

17.03.2019. 19:24

Opozicija je grupa divljaka koja ide samo nasiljem da se obracuna.Oni ne znaju nista pametno da kazu.

pedja

17.03.2019. 19:43

Zivela pravna drzava stop nasilju! Zivela Srbija!Ovo je banda, pohapsiti one koje pozivaju nanasilje!Bosko izdajnice sladje ti tudje pare, nacisto prodani uaaa..lopove Djilasu!

baunti

17.03.2019. 19:54

Galebe, imam jedno pitanje za tebe, ali sasvim ozbiljno, bez uvreda - znaš li ko je bio Ante Ban?

Daniel Gajic

17.03.2019. 19:55

Ma treba bre biti ovu bagru od opozicije kao Macron u FR. Sve lopov do lopova. Podrska vladi Srbije

Vlasta Vladin

17.03.2019. 19:58

Pa te volove treba marisati samo tako. nizasta oni nisu samo za dobru porciju batina ! Uh drzhavo i vlasti lomi to dok je vreme !

Prof dr Radaše

17.03.2019. 20:12

Sve su to posledice 5okt revolucije. A rekao sam da su one beskonačne i nesagledive

radenko

17.03.2019. 21:34

Gospodinu Vucicu velika podrska.G Djilas toliko ste bili dobri da ste u vase vreme tj vladavine DS sve fabrike zatvorili.Ne razumem ako vas neko nece cemu sve to.Zaboravili ste koliko je dnevno ostajalo radnika bes posla.Da je STARI ziv jos sinoc bi ste vi bili na GOLI OTOK.Samo je zalosno kako uspeste da zavedete mlade ljude.

Мико

17.03.2019. 22:35

Ухапсити Обрадовића, Ђиласа и остале гусаре прочешљати им сумњиво стечену поприличну имовину а ови лажни Срби што их прате ће се сами разићи и вратити се својим уобичајним ситним крађама . И није њих Обрадовић позвао већ платио да се и данас окупе. Нема међу њима ни идеалиста ни патриота , само интерсџије. Почисти то ђубре председниче .

Srdjan

18.03.2019. 02:10

Ne bore se ovi za Srbiju. Ovi se bore za sebe i za sopstvene zadnjice. Ovaj obradović se ponaša kao džukela puštena s' lanca, jeremić ne zna šta sledeće da slaže, a djilas samo šetka tamo, ovamo, gore, dole i urla naokolo .. barem je prošetao "ovce". čoban.

Pera

18.03.2019. 07:04

Evo uvozne demokratije. Pad Miloševića je počeo onog trenutka kad je direktorima dao totalnu vlast a ovi umislili da je privreda njihova i pokrali je kao u komunizmu uzimali ljudi koliko im je potrebno. Nekima više nekima manje. Zakon o poreklu imovine je problem svih ovih ljudi koje je normalno bar većinu neko platio. Elita, Mišković, Spaskovski, Djilas, Jeremić, DInkić, Tomić i ostala buljumenta odmah na tapet zakona. Zakon što pre pa makar i loš da gospoda iz DS sudstva imaju po čemu da sude.

Danilo

18.03.2019. 07:20

Svako ko pravi nerede mora biti kažnjen. Ko god da je predsednik države ovakvo ponašanje nije dozvoljeno.

Caki

18.03.2019. 07:44

Nasilje se ne sme tolerisati, treba sve huligane uhapsiti, na celu sam njihovim vodjama, Boskom, Djilasom i Jeremicem.

ana

18.03.2019. 07:44

Ovi iz SzS su pokazali koliki su nasilnici i do cega im je stalo. Do Srbije i njenih gradjana sigurno nije, kad ih pozivaju na nasilje i upade u RTS i Predsednistvo

Ivana

18.03.2019. 07:47

Ove celnike opozicije bi strpao iza resetaka bez razmisljanja. Sram ih bilo da na ovakav nacin ruse tesko stecen ugled Srbije u svetu.

Ливер

18.03.2019. 07:54

Срам да их буде, изабрали су дан!!! Али они су овим потезима пуцали себи у обе ноге. Народ је видео ко су лидери ткз опозиције. Тајкуни се боре да сруше власт јер се боје примене новог закона о пореклу имовине, мораће да докажу како су стекли имовину!!!

lolo

18.03.2019. 08:22

Opozicija je stvarno jako bahata pokazala da je jako bezobrazna i da je jako uzasna.

Uroš

18.03.2019. 08:29

Opozicija umesto narodu da ponudi konkretna resenja nudi im nasilje i potpuno je logicno sto im podrska opada konstantno!

Тика земунац

18.03.2019. 09:21

Ревија оволиког броја фотографија, снимљених зналачки, из одабраних ракурса, делује афирмативно за ову "скупину с конца и конопца". А јуче је на Ади Циганлији био већински Београд бар 3 пута већи него што је ова руља која уринира по ходницима зграда док у једној руци држи конзерву пива а у другој "физиолошку потребу". Возача разгласа, који неће да погази масу, Б(олесни) Обрадовић хушка и прети му а тога снимака нема нигде у данашњим медијима. No pasaran!

Maja

18.03.2019. 09:45

Pa zar treba pustiti huligana iz zatvora?! Na sve načine pokušavaju da se dočepaju vlasti.

Максим П. Дивнић

18.03.2019. 11:57

У ревији снимака има један који потстиче не размишљње о ропској природи појдинаца. Дакле, "један од 500.000.000($)" буквално јаши "Једног од 5.000.000" јадника! Аферим (намерни турцизам)