DIREKTOR Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da ima sve više potvrda da iza ubistva jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića stoje Hašim Tači, šef parlamenta Kadri Veselji i sadašnje vlasti u Prištini. Đurić je to izjavio nakon Tačijevih optužbi da iza ubistva stoji "šef kriminala na severu KiM Milan Radoičić, kao i da je istraga pokazala da je Beograd naručilac ubistva".

Oglasio se i zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj, koji je rekao da "odgovornost za ubistvo Ivanovića nosi predsednik Vučić".

I ministarka pravde Nela Kuburović odbacila je navode iz Prištine, ističući da srpski organi "nisu i neće skrivati zločince i ubice, kao što to rade osvedočeni zločinci OVK, poput Tačija, Haradinaja i Veseljija".

Pročitajte još - ATENTAT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ubijen Oliver Ivanović (FOTO)

Ona je ukazala da kosovski organi nijednu zamolnicu za dostavljanje informacija u vezi sa istragom protiv Milana Radoičića nisu dostavili Beogradu, iz čega se, kako je ocenila, "vidi pravna i činjenična osnovanost njihovih optužbi".

Reagovala je i udovica Olivera Ivanovića, Milena, koja je u petak na svom tviter-nalogu napisala:

- Dokle više, Tači??? Ili nam daj dokaze ili zaćuti zauvek! Ili je Oliver možda stradao da biste mogli ovako da pretite i koristite ga kada vam zatreba?! Dosta više!