Rusija o navodnom sporazumu o Kosovu: Izvor informacija sve govori

Novosti online

07. 03. 2019. u 13:24

Moskva negira pisanja kosovskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova

Русија о наводном споразуму о Косову: Извор информација све говори

Foto EPA

Moskva negira pisanja kosovskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova, saopštila je na konferenciji za štampu zvanična predstavnica Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova.

„U vašem pitanju se sadrži odgovor: kosovski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na nemačke izvore. Mislim da o tome ne možemo ozbiljno razgovarati. Sve što se tiče stava Srbije o rešavanju kosovskog pitanja najaktivnije komentariše predsednik Srbije, praktično svakodnevno. Radi se o ocenama procesa i o poteškoćama sa kojima se suočava rukovodstvo Srbije tokom tih pregovora“, izjavila je Zaharova, odgovarajući na pitanje novinara da li je istina da postoji tajni dogovor o nezavisnosti Kosova.

PROČITAJTE JOŠ - Haradinaj: Imamo priliku da zadržimo kontrolu nad dijalogom

Prema njenim rečima, izvori tih informacija ne ostavljaju prostora da im se veruje.

Ranije su kosovski mediji pisali da su Vašington, Pariz i Moskva pripremili sporazum o „karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa“ između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da bude potpisan u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

zardjala kasika

07.03.2019. 13:41

Prznacemo Kosovo i Metohiju kada shiptardi priznaju da je severna albanija srpska teritorija.

savo arizona

08.03.2019. 04:05

Netreba se zuriti I glavom kroz zid polako,vreme sad radi u korist Srpskog naroda.Evropa je mamac tj,prevara I ultimatum Srbiji da prizna laznu drzavu na svojoj teritoriji.Takva Evropa netreba Srbima trebaju provjereni prijatelji kao Rusija,Kina I ostali.Srbima na Kosovu treba dostavljatii humanitarnu I svu pomoc samo da tamo ostanu a doce vreme kad ce Srpsko Kosovo I Metohija biti fakticki oslobodjeno neofasizma I ostali sotona ove planete.