Zoran Stanković: Jug je uvek bio i ostaće deo Srbije

J. S.

25. 02. 2019. u 15:02

Зоран Станковић: Југ је увек био и остаће део Србије

Zoran Stanković / Foto: D. Milovanović

Zoran Stanković o sve glasnijim spekulacijama o razmeni teritorija Beograda i Prištine. Ovakve priče nemaju nikakvog utemeljenja u bilo kojem planu ili pregovorima

NEMA govora ni o kakvoj razmeni teritorija opština Preševo, Bujanovac i Medveđa. Taj kraj je uvek bio, jeste i ostaće deo Srbije. Razne spekulacije o nekakvoj razmeni samo uznemiravaju i srpsko i albansko stanovništvo na jugu Srbije.

Ovako predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković, za "Novosti", komentariše sve učestalije priče o novim granicama.

- Te priče, po mojim saznanjima i kontaktima koje imam, nemaju nikakvog utemeljenja u bilo kom planu i bilo kojim pregovorima. Nisu tema razgovora ni u Briselu, ni na bilo kom drugom mestu - kaže Stanković.

Prema njegovim rečima stav međunarodne zajednice po ovom pitanju je izričit - da nema nikakvih promena.

PROČITAJTE I:Zoran Stanković: Gubitnici zovu na rat i otcepljenje

- Stav je jasan nema razmene teritorija, nema razmene stanovništva, nema korigovanja granica. Prema tome, mislim da stanovništvo može da bude mirno - kaže Stanković.

Inače, pre nekoliko dana predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači zatražio je da se u platformu za dijalog sa Beogradom uključi rezolucija za pridruživanje Kosovu opština sa juga centralne Srbije Preševa, Medveđe i Bujanovca. On je rekao i da će kosovska skupština predložiti nacrt rezolucije o pridruživanju tih opština Kosovu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Jagodinac

25.02.2019. 18:42

E tako prica intelektualac i obrazovan covek a ne ko dacic skim ces sta da menjas koferce