VLADA SRBIJE: Podrška poljoprivrednicma, usvojene izmene Zakona o založnom pravu

Tanjug

četvrtak, 21. 02. 2019. u 17:53

ВЛАДА СРБИЈЕ: Подршка пољопривредницма, усвојене измене Закона о заложном праву

Foto N. Skenderija

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog izmene Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog izmene Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar, kojim bi se podaci o eventualnim opterećenjima na pokretnim stvarima i pravima pravnih i fizičkih lica registracijom učinili potpunijim, javno dostupnim i pravno sigurnijim.Kako se navodi u saopštenju Vlade primenom usvojenih izmena Srbija će biti bolje pozicionirana na Duing biznis listi.

Takođe, Vlada je danas donela i Uredbu o finansijskoj podršci poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu dizel goriva u iznosu od 20 dinara po litru, do 60 litara goriva po hektaru, a za najviše 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Za ovu namenu Vlada je obezbedila 1,9 milijardi dinara i prijave se mogu podneti Upravi za trezor od 1. marta do 31. aprila 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić: Znam da ne živimo u svili i kadifi; Brnabić: Jadarit je veliki potencijal, moramo da zaštitimo naše bogatstvo (FOTO/VIDEO)

Kako su naveli iz Vlade i u 2019. godini će se nastaviti sa razvojem savetodavnih poslova u poljoprivredi. Tako će usvojenom Uredbom o tom pitanju poljoprivrednim proizvođačima obezbediti pružanje besplatnih informacija, stručnih saveta, pomoći i usluga u cilju povećanja konkurentnosti i modernizacije poljoprivredne proizvodnje.

Za pružanje saveta i informacija poljoprivrednicima, udruženjima i zadrugama obezbeđena su sredstva u iznosu od 347 miliona dinara.

Na današnjoj sednici usvojena je i odluka o obrazovanju Odbora za organizaciju Digitalnog samita šest ekonomija Zapadnog Balkana, koji će biti održan u Beogradu 4. i 5. aprila.

FINANSIJSKA PODRŠKA POLjOPRIVREDNICIMA ZA KUPOVINU DIZELA

Vlada Srbije, usled uspešne finansijske konsolidacije i dodatnih sredstava koja su time obezbeđena, danas je na sednici donela Uredbu koja predstavlja finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu dizel goriva u iznosu od 20 dinara po litri, do 60 litara goriva po hektaru, a za najviše 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Za ovu namenu obezbeđeno je ukupno 1,9 milijardi dinara, a prijave se mogu podneti Upravi za trezor od 1. marta do 31. aprila, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije nastaviće i u 2019. godini sa višegodišnjom praksom razvoja savetodavnih poslova u poljoprivredi.

Usvajanjem Uredbe o utvrđivanju godišnjeg programa razvoja savetodavnih poslova u polkoprivredi u 2019. godini, poljoprivrednim proizvođačima obezbediće se pružanje besplatnih informacija, stručnih saveta, pomoći i usluga u cilju povećanja konkurentnosti i modernizacije poljoprivredne proizvodnje.

Za pružanje saveta i informacija poljoprivrednicima, udruženjima i zadrugama obezbeđena su sredstva u iznosu od 347 miliona dinara, navadeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije