Šumovi između Popovića i Dačića oko razgraničenja

D. R. Đ.

20. 02. 2019. u 22:02

Stav šefa diplomatije o predlogu za rešenje statusa KiM izazvao reakciju u Vladi

Шумови између Поповића и Дачића око разграничења

Foto P. Mitić

IZJAVA prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića da je razgraničenje zvanična ponuda Beograda u pregovorima sa Prištinom izazvala je podozrenje kod dela opozicije, ali i kod pojedinih članova kabineta u Nemanjinoj 11.

Tako je, reagujući na ove Dačićeve reči, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović danas rekao da "nikakvu drugu politiku, osim postizanja kompromisa u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244, Vlada nikada nije utvrdila".

- Ja se zalažem za takvu politiku i položio sam zakletvu kao ministar da ću čuvati Kosovo kao sastavni deo teritorije Srbije - izjavio je Popović za Sputnjik.

Dačić je danas razjasnio svoju izjavu od juče, rekavši da je razgraničenje jedna od ideja za rešavanje kosovskog pitanja, a da će se o dogovoru sa Prištinom, ako do njega dođe, svakako konačno izjasniti najviši državni organi i građani Srbije.

Na pitanje novinara ko je doneo odluku da je razgraničenje zvaničan predlog, pošto Skupština nije odlučivala o tome, Dačić je uzvratio pitanjem:

- Da li je Zoran Đinđić izlazio pred parlament kada je iznosio takav predlog?

Ukazao je da se radi o jednoj od ideja koje postoje, da to nije zvaničan predlog, niti ga je neko u ime Srbije poslao, već je samo pomenut na sastancima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Slavisa

20.02.2019. 23:14

Vratismo se na politiku premijera Djindjica. Njemu vece priznanje, makar i posthumno, ne treba...

Petar

21.02.2019. 07:11

Pa Céda jovanovic to vec deceniju predlaze znaci izgubili smo deset godina bezveze

TADIJA ZEMUN

21.02.2019. 09:26

neverovatno, koliki broj IZDAJNIKA u ovoj nasoj SRBIJI,a sve potomci komunista,nikako da odu sa vlasti

Korekcija + ZSO + 10% udela

21.02.2019. 09:30

Podrška KOMPROMISNOM razgraničenju (korekcija granica za jednu varoš i par sela) po Briselskom sporazumu i da Srbi koji ostanu na Kosovu dobijaju : ZSO i zaštitu pravoslavnih svetinja (plus da dobiju 10% udela u svim javnim preduzećima na KiM) , a da Kosovo postane član međunarodnih institucija ! I vuk sit i ovce na broju !

Sjedinjenje srpske pokrajine

21.02.2019. 14:13

@Korekcija + ZSO + 10% udela - Može, ako istovremeno i Rep Srpska dobije pravo na samoopredelenje !

Kruna spašava Srbe

21.02.2019. 16:00

@Korekcija + ZSO + 10% udela - Može, ali u okviru Parlamentarne kraljevine Srbije, po uzoru na skandinavske kraljevine, gde obični građani najbolje žive, jer tajkuni plaćaju najveće poreze ! !

Dragan

21.02.2019. 15:21

Bosanac Popović iz Tuzle de zakleo da sačuvs Srbiji Kosovo!!! Ovakva demagogija ne može da prodje u narodu. Bilo bi boljecda se tom Popoviću proveri poreklo imovine i enormnog bogatstva.

Knez Lazar

22.02.2019. 19:24

Nikad ne treba priznat tzv "Kosovo republika"i niti bilo kakav kompromis i razmenu teritorija. Treba im ponuditi najvisi oblik autonomije u sastavu R.Srbije i nista vise od toga. Ako izgubimo deo teritorije to vise nikad i niko ne moze vratiti.