U bojkot građana po diktatu centrala

J. S. - S. S. R.

13. 02. 2019. u 20:25

Opozicioni poslanici u Vojvodini, osim SRS, u sredu nisu ušli u salu, Milenko Jovanov (SNS) poručuje

У бојкот грађана по диктату централа

OPOZICIONI poslanici u Skupštini Vojvodine, osim radikala, u sredu su bojkotovali sednicu i tako se pridružili kolegama iz republičkog parlamenta koji od utorka ne učestvuju u radu najvišeg zakonodavnog doma. Predstavnici grupa DS-DSHV, Stranka moderne Srbije, LSV, Alternativa za Vojvodinu, Nova stranka i DZVM nisu ušli u salu.

Kao glavne razloge navode "uzurpaciju institucija, odsustvo slobode medija i govor mržnje koji je u velikoj meri prisutan u društvu". A pojedine stranke su najavile da će dnevnice uplatiti na račune KRIK-a i BIRN-a.

Komentarišući bojkot, Milenko Jovanov, šef kluba SNS u vojvođanskom parlamentu, rekao je da su takav nalog partije dobile od stranačkih centrala:

- Na kolegijumu su rekli da su dobili nalog od centrala da to rade i to je okej, ali ono što nije okej je da oni bojkotuju građane kojima na ovoj sednici rešavamo pitanje nabavke medicinske opreme. Bojkotuju i razvoj Vojvodine kroz formiranje naučno-istraživačkog centra.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da manji deo opozicije ne želi da radi, a veći učestvuje u plenumu:

- Najatraktivnije im je učestvovanje u radu delegacija pri skupštinama po svetu.

Inače, u salu je u sredu ušao nestranački poslanik Miladin Ševarlić, koji je deo kluba "Dveri". Pokret je zatim saopštio da zbog tog čina on više ne može da bude deo njihovog tima.


MARTINOVIĆ: POGREŠAN SPISAK

ŠEF grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je u sredu da je "njegovom greškom prilikom zakazivanja sednice pušten stari spisak:

- Izvinjavam se poslanicima i predsednici.

Poslanici SZS naveli su ranije da se u sazivu nalaze potpisi "poslanika" Vesne Rakonjac, Željka Sušeca, Aleksandre Đurović i Branislava Blažića, koji odavno nisu parlamentarci.

- Gojkovićeva mora hitno da podnese ostavku - rekao je Miroslav Aleksić, i najavio krivičnu prijavu protiv predsednice.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

dr. Milivoje Ivašević

13.02.2019. 23:27

Jednostavno i kratko. TOTALITARIZAM NA DELU !Ako je dozvoljeno ,,Istinom po sred čela"?!