OSMORO poslanika iz opozicionih poslaničkih grupa koje su bojkotovale posebnu sednicu parlamenta održanu u ponedeljak, upisali su se na spisak prisutnih i za taj dan će dobiti naknadu za putne troškove, iako nisu učestvovali u radu Skupštine.

Ovaj podatak izneo je u utorak šef poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović, koji je pročitao i spisak opozicionara koji su se upisali u evidenciju prisutnih, ali nisu ušli u salu tokom zasedanja na kojem se obratio predsednik Slovenije Borut Pahor. Na njemu su Goran Bogdanović (SDS), Đorđe Vukadinović (Nova Srbija - Pokret za spas Srbije), Gorica Gajić (DSS), Branislav Mihailović (bivši predsednik pokreta Dosta je bilo), Dejan Nikolić (DS), Slaviša Ristić, Dragan Vesović (Dveri) i Dušan Milisavljević (DS).

Martinović je kazao da je pročitao njihova imena da bi građanima Srbije bilo jasno o kakvim "licemerima i folirantima se radi":

- Tvrde da se solidarišu sa narodom, a toliko su mali kao političari i ljudi, i toliko su sitne duše, da nisu u stanju da se odreknu čak ni putnih troškova. Kakva je to solidarnost sa narodom koga želite da vodite? Hoće revoluciju i bunt, a ne mogu da se odreknu skupšinskog restorana.

Pročitajte još - Dnevnice i pljeskavice

Kao primer, šef naprednjaka u Skupštini naveo je Vukadinovića, koji će za putne troškove od Novog Sada do Beograda, za taj dan, prema njegovim rečima, dobiti 4.300 dinara.

Nazivajući opozicionare "ćevap političarima", Martinović je rekao da je to najbolja potvrda "šta bi bilo sa Srbijom da na nekim izborima pobede ponovo lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović".

Đorđe Vukadinović

Spisak za putne troškove komentarisala je i poslanica Tatjana Macura, nekadašnja članica DJB, a sada članica predsedništva Stranke moderne Srbije:

- Ovi što su nas u utorak javno prozivali da li jesmo ili nismo opozicija i prebrojavali nam opoziciona krvna zrnca, danas su se upisali za putne troškove sednice koju bojkotuju - napisala je Macura na "Tviteru".

Poslanici koji nemaju prebivalište u Beogradu, prema odluci administrativnog odbora imaju pravo na naknadu troškova puta, za dane kada Skupština zaseda, bilo da dolaze sopstvenim automobilom ili javnim prevozom. Svi poslanici se, prilikom dolaska u parlament, u skupštinskom holu upisuju na spisak prisutnih, a na osnovu tih lista se, na kraju meseca obračunavaju i putni troškovi na osnovu udaljenosti njihovih prebivališta od Beograda.

Aleksandar Martinović

NEKA STANU NA KAMION

MARTINOVIĆ je rekao da niko od lidera SZS "nema hrabrosti da se popne na kamion na protestima i da kaže narodu kakve su njihove političke ideje i šta nameravaju da urade sa Srbijom kada dođu na vlast":

- Umesto njih, iz subote u subotu, govore jedni te isti glumci. Ispada da su lideri opozicije glumci koji nisu izašli ni na jedne izbore i nemaju politički legitimitet. Ja ih pozivam da se u subotu obrate narodu, koji ih toliko voli.