Tači: Na odmoru sam, nisam potpisao nikakav sporazum sa Srbijom

Beta

17. 01. 2019. u 16:33

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je na godišnjem odmoru i da nije potpisao nikakav sporazum sa Srbijom, kako to tvrde pojedini političari na Kosovu

Тачи: На одмору сам, нисам потписао никакав споразум са Србијом

Foto Tanjug

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je na godišnjem odmoru i da nije potpisao nikakav sporazum sa Srbijom, kako to tvrde pojedini političari na Kosovu. Do špekulacija o mogućem potpisivanju sporazuma je došlo pošto se kosovski predsednik skoro nedelju dana nije pojavljivao u Prištini i u kancelariji.

"Takođe, jasno sam stavio do znanja da do sada nije bilo ni jednog zvaničnog pismenog dokumenta ili nacrta sporazuma kojeg je pripremila EU. To je normalno, zato što smo na početku pregovaračke faze za postizanje konačnog, sveobuhvatnog sporazuma. I pored toga, čim završim odmor, u ponedeljak, sastaću se sa Pregovaračkom ekipom i pismeno ću dati informacije o dosadašnjem toku razgovora. U ovom istorijskom procesu, radićemo zajedno u koordinaciji jedni sa drugima“, kazao je Tači u pismenom odgovoru na pitanje radija Slobodna Evropa.

„Ja sam kontinuirano informisao oba predsedavajuća Pregovaračke ekipe o svim temama o kojima se diskutovalo do sada u Birselu, a u sklopu poslednje faze dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“, naveo je Tači.

Iz njegovog kabineta pregovaračkoj ekipi Kosova, koju čine predstavnici vlade i jednog dela opozicije, još uvek nisu predata zvanična dokumenta u vezi pregovaračkog procesa između Kosova i Srbije u Briselu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Naivni Gedža

18.01.2019. 00:49

Baš sam se zabrinuo da te ne skembaše u Hag. Pazi se Haradinaja, odavno te cinkari tamo.

Шојо

18.01.2019. 18:20

Ha ha ha ha ha slatko se ismejah kakvi komičari ovi siptari pa nam i Ivan Ivanović ne fali