ZANIMLJIVI DETALJI POSETE PREDSEDNIKA RUSIJE: Putina čeka šarplaninac, fontana u bojama trobojke (VIDEO)

V. N/Novosti online

16. 01. 2019. u 21:00

Predsednik Rusije Vladimir Putin stiže u četvrtak u posetu Beogradu, a dolazak lidera privukao je veliku pažnju javnosti.

ЗАНИМЉИВИ ДЕТАЉИ ПОСЕТЕ ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: Путина чека шарпланинац, фонтана у бојама тробојке (ВИДЕО)

Foto Tanjug, AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin stiže u četvrtak u posetu Beogradu, a dolazak lidera privukao je veliku pažnju javnosti

Ovom prilikom otkrivamo vam neke od zanimljivih detalja posete koji u izvesnom delu odudaraju od protokola.

ZA PUTINA ŠTENE ŠARPLANINCA

ŠEF srpske države Aleksandar Vučić darovaće ruskom predsedniku Vladimiru Putinu originalan poklon, štene šarplaninca, potvrđeno je "Novostima" u Predsedništvu.

Reč je o tromesečnom mužjaku ove rase, koja poreklo vodi sa Šar-planine. Ime šteneta u leglu je Paša, a tata mu je Boža, međutim Vučić neće insistirati da se pas tako zove već će ostaviti Putinu da mu da ime kakvo želi.

Prema izvorima iz Predsedništva Srbije, štene ima pedigre koji vodi sedam generacija unazad. Reč je o našoj najstarijoj autohtonoj rasi, a zna se da predsednik Putin upravo takve rase voli. Vučić će Putinu pokloniti i vrednu ikonu.


KOCKICE MOZAIKA - START DRUGE FAZE

PREDSEDNICI Putin i Vučić, kako saznajemo, zajedno će utisnuti kockicu mozika u malter na zidu Hrama Svetog Save. Ovim gestom duboke simbolike i zvanično će početi druga faza radova na uređenju enterijera zavetne crkve srpskog naroda.

Hram Svetog Save, kako je planirano, dobiće dekoraciju oltarske apside, koja će činiti celinu sa već završenim mozaikom potkupolnog prostora. Ove mozaičke scene biće delo tima ruskih umetnika koje predvodi akademik Nikolaj Muhin. U ovoj grupi više je od stotinu mozaičara, slikara, umetnika i zanatlija koji duže od godine rade na osmišljavanju dekoracije unutrašnjosti Hrama.


FONTANA SVETLI KAO TROBOJKE

U ČAST posete predsednika Putina, i jedan od novih simbola Beograda, fontana na Slaviji, biće osvetljen u posebnim bojama. Kako je objasnio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, na fontani će se smenjivati boje srpske i ruske zastave.U RUSIJI CITIRAN INTERVJU "NOVOSTIMA" I "POLITICI": POSETA SA DOBRIM NAMERAMA

SVI vodeći ruski mediji u sredu su preneli delove intervjua predsednika Vladimira Putina "Večernjim novostima" i "Politici". Najveće interesovanje bilo je za pitanja koja se odnose na ruski uticaj na Balkanu.

Svi su citirali Putinovu ocenu da Rusija nije remetilački faktor na Balkanu, već da naš prostor destabilizuje Amerika. Uz to, svi su istakli da šef Kremlja ide u prijateljsku zemlju sa najboljim namerama.

(B. V.)Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Шумадинац

16.01.2019. 21:22

Добродошао председниче у братску Србију! Срба и Руса 200 милиона!!!

Diana

16.01.2019. 21:32

Bas mi je drago sto dolazi,nadamo se svemu pozitivnom. Zivim dugo god u Italiji i vidim da su ljudi u poslednje vreme mnogo za Putina,prate ga i postuju. Bolje je za Srbiju da se okrene Rusiji,u EU nije sjajno,uzasni zakoni,troskovi sto za nas standard nije moguce.

Братеее

16.01.2019. 22:13

Dobro dosao predsednice ...brate nas pravoslavni ...dabogda u sledecoj poseti da setas po KiM stope ti se pozlatile kuda hodas !!! CAR i to je to !!! A dusmani nek crkavaju polagano !!!

Mr Radomir Scepanovic

16.01.2019. 23:02

Jos kada bi dali Putinu da pohapsi privatizacione pljackase Srbije,poseta bi bila potpuna i narod Srbije bi mu bio zahvalan!