NOVI SKANDAL IZ PRIŠTINE, HARADINAJ PORUČIO: Od danas granica Kosova prema Albaniji ne postoji

Tanjug

29. 12. 2018. u 20:21

НОВИ СКАНДАЛ ИЗ ПРИШТИНЕ, ХАРАДИНАЈ ПОРУЧИО: Од данас граница Косова према Албанији не постоји

Foto: Tanjug

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj objavio je na Fejsbuku da "od danas, granica Kosova prema Albaniji ne postoji", preneo je Zeri
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj objavio je na Fejsbuku da "od danas, granica Kosova prema Albaniji ne postoji", preneo je Zeri.

"Danas mi je bila čast da učestvujem u potpisivanju sporazuma o uspostavljanju zajedničkih graničnih tačaka između Kosova i Albanije, po principu IBM-a i našeg zajedničkog evropskog puta", napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

"Od danas granica Kosova prema Albaniji ne postoji. Imaćemo samo jednu zajedničku stanicu. Rad će se nastaviti i u martu ulazimo u drugu fazu potpunog uklanjanja granice između Kosova i Albanije, na osnovu šengenskih principa", napisao je Haradinaj, prenosi Zeri.

On je napisao i da je u interesu Kosova i Albanije "da očuvaju i unaprede bilateralno partnerstvo između dve zemlje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Desimir

29.12.2018. 21:39

Granica izmedju KM i Albanije nikad nije bila tacno izmedju Srbije i Albanije postoji granica ustav Srbije garancija Drzave Srbije privremene vlasti nisu suverene i nemogu da oďlucuju zato se pita Srbija nasilno ugrozavanje granicne linije drzavne granice znase

Mamlaz

29.12.2018. 21:46

Dok se mi zajebavamo oce li ukinuti takse ili nece ovi dole koracaju neometano ka spajanju dve drzave u jednu !!! Posle cemo zaratovati sa albanijom za nas severni deo a ne sa pristinskim kriminalcima.Oni nestaju sa politicke scene cim se ujedine

Melkior

30.12.2018. 02:55

Sve je to privremeno, prolazno. Države i granice se tokom istorije menjaju. Tako će jednog dana stuacija da se promeni, i Srbija će vratiti ono što su joj oduzeli. Neko će jednog dana i to doživeti, samo što je količina vremena koja će do tada da protekne sada u ovom momentu nepoznata. Setite se boravka jedne azijske sile na teritoriji KiM, od 15. pa sve do početka 20. veka. Niko tada nije znao koliko će to da potraje. Ali ipak je prošlo, pa tako će ovo da prođe.

Blic Krig

30.12.2018. 05:38

Odlično. Onda jedan po jedan pravac Albanija. Tamo vam je mesto. To zelite. Kad svi predjete u Albaniju spustite rampu na granici izmedju južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija i Albanije. Nema nazad.

kumruzvelt

30.12.2018. 08:26

Oni su dno dna. Taj narod treba da se nalazi negde ne Bliskom Istoku, a ne u Evropi. Interesantno je da sad čujemo Evropsku uniju, Brisel...Trampa. Šta će ti veliki borci za pravdu i demokratiju da kažu. Ovo je smejurija.

mimi

11.01.2019. 17:24

mislim da je dobro sto je haradinaj otvorio granice ,lakse ce da ih preteramo kad budemo probijali drugi po redu solunski front