NISU se Novopazarci odazvali pozivu SDA da masovno protestuju na ulicama zbog "okupacije Sandžaka pre sto godina". Tek stotinak pristalica ove stranke, predvođenih liderom Sulejmanom Ugljaninom, prošetalo je pešačkom zonom, a ceo miting je trajao - desetak minuta.

Prisutnima se obratio generalni sekretar SDA Ahmendin Škrijelj, kazavši da je došlo vreme da Sandžak dobije slobodu i svoje mesto pod suncem, jer je 1918. zvanično okupiran.

Milan Veselinović, predsednik Okružnog odbora SRS u Novom Pazaru, ističe da lider SDA Ugljanin koristi svaku priliku da napakosti Srbiji:

PROČITAJTE JOŠ: "NOVOSTI" OTKRIVAJU: Ugljanin potpaljuje Rašku na mig Tirane

- Njemu smetaju Nemanjići, Obrenovići, Karađorđevići, Milošević, Vučić... Za njega su svi okupatori Sandžaka i Bošnjaka. Ugljanin je devedesetih godina naoružavao muslimane i pokušao secesiju, a potom je pobegao u Tursku ostavivši svoje sunarodnike na cedilu. Sada ih ponovo huška na Srbiju, sve po nalozima Albanaca za koje radi i po instrukcijama iz Sarajeva i nekih stranih ambasada. Cilj mu je da uvek drži tenziju.

Lider Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković ukazuje da SDA pokušava da revidira istoriju:

- Ugljanin podbunjuje narod i radi na odvajanju Sandžaka. Cilj protesta je promocija rušenja ustavnog poretka Srbije. To je protivustavno delovanje i država mora da reaguje.