DSS pravi novi blok

D. M.

četvrtak, 20. 12. 2018. u 11:48

ДСС прави нови блок

Miloš Jovanović

Demokratska stranka Srbije i Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića potpisaće u ponedeljak sporazum o zajedničkom političkom delovanju

DEMOKRATSKA stranka Srbije i Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića potpisaće u ponedeljak sporazum o zajedničkom političkom delovanju, što bi mogao da bude početak pravljenja novog opozicionog bloka koji bi okupio stranke sa prefiksom nacionalne.

U DSS su nam potvrdili da će početkom sledeće nedelje njihov lider Miloš Jovanović i Samardžić imati zajedničko obraćanje javnosti, ali nisu ulazili u više detalja njihove buduće saradnje.

I posle višemesečnih pregovora o ulasku u Savez za Srbiju, DSS je ostao van ovog bloka koji predvodi Dragan Đilas, a kako stvari stoje, neće mu se ni priključivati.

Pročitajte još - DSS: Zastava EU pored srpske - nezakonito

DSS i Samardžićev Državotvorni pokret trebalo bi da se obavežu na zajedničku borbu za ostvarenje nekoliko ključnih političkih ciljeva, među kojima su očuvanje teritorijalnog integriteta države i rešavanja pitanja KiM dijalogom, u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 SB UN, očuvanje političke i vojne neutralnosti i saradnja sa EU, ali bez članstva.

Ovaj sporazum bi trebalo da bude osnova i za zajednički nastup DSS i Državotvornog pokreta na sledećim izborima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Milenko Turanjanin

20.12.2018. 12:19

Predlazem da na potpisivanje sporazuma obavezno bude pozvan i dr. V. Koštunica

kostunici nisu ni do clanaka

20.12.2018. 14:55

@Milenko Turanjanin - a "demokrate" su mu ispod clanaka..

Bole

20.12.2018. 17:43

steta sto je kostunica izasao iz politike,ja bih opet glasao za njega,on je moj omiljeni politicar,prava legenda i veliki covek.

d

20.12.2018. 20:43

pa zar niste bili na vlasti ? "neobavesteni" ste da ste bili na vlasti ? vec ste se pokazali, i vi i zuti, trebalo bi postaviti ljude koji nisu jeli iz istog valova s vama

Dend

21.12.2018. 00:10

Kao prvo, da bi vas narod podržao, rešite se komprimitovanih ljudi mislim "pašnjaka", novopečenih bogataša . . . . . . . . . .