U severnoj Kosovskoj Mitrovici danas su, zbog uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, protestvovali taksisti, koji su sirenama izrazili svoje nezadovoljstvo zbog te odluke.

Oni su vozili kroz centar severne Kosovske Mitrovice, pored stanice kosovske policije i drugih institucija privremenih vlasti u Prištini, prenosi RTS.

"Na ovaj način, želimo da iskažemo naš bojkot, mirnim, gandijevskim putem. Naš revolt i da apelujemo na međunarodnu zajednicu, na sve kompetentne i relevantne ustanove da utiču na Prištinu da smanje carinske dažbine", rekao je Nemanja Đorđević iz Udruženja profesionalnih taksista.

PROČITAJTE JOŠ: Dr Perić: Situacija u zdravstvenom centru u Pasjanu teška

Prema njegovim rečima, takve mere utiču i na taksi usluge i pozvao građane da podrže proteste, prenosi radio Kontakt plus.

"Još jednom želim da apelujem na sve naše sugrađane da podrže ovaj gandijevski protest. Da podrže sve nas. Da podrže našu želju, našu volju da opstanemo na ovim prostorima, jer ovo nije pitanje samo nas, vec je pitanje i naše dece, naših roditelja, naših majki, pitanje trudnica", rekao je Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ: TUGA U SRPSKIM ENKLAVAMA NA KOSOVU: Hrane i lekova ima za još nekoliko dana, humanitarna katastrofa zbog prištinskih taksi

Kako navodi RTS, u centru Severne Mitrovice tokom protestne vožnje taksista, bili su prisutni pripadnici Kosovske policije i Kfora.

Kosovska vlada uvela je 21. novembra takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.