Makron bi mogao da podrži podelu Kosova?

Tanjug

ponedeljak, 19. 11. 2018. u 13:58

Макрон би могао да подржи поделу Косова?
RFIP navodi da se pretpostavlja da bi francuski predsednik mogao da podrži ideju o "korekciji granica", koja bi trebalo da reši sporove između Beograda i Prištine
PARIZ - Međunarodni francuski radio RFIP navodi da se pretpostavlja da bi francuski predsednik Emanuel Makron mogao da podrži ideju o "korekciji granica", koja bi trebalo da reši sporove između Beograda i Prištine i da podstakne Beograd da prizna nezavisnost Kosova.

"Posle višegodišnje relativne pasivnosti, čini se da francuska diplomatija zapravo želi da se ponovo umeša u balkanska pitanja, a naročito u teške pregovore o "normalizaciji odnosa" između Beograda i Prištine",navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Radio Frans enternasionala (Radio France Internationale).

Makronova podrška, ukazuje RFI uoči predstojeće posete francuskog predsednika Srbiji, biće ključna da bi se Nemačka ubedila da odustane od protivljenja bilo kakvoj izmeni granica na Balkanu.

PROČITAJTE JOŠ - RUSKI EKSPERT: Rešenje nije u podeli Kosova

Prema najnovijim pretpostavkama, navodi francuski radio, sever Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom mogao bi da bude razmenjen za deo Preševske doline na jugu Srbije, gde Albanci čine većinu stanovništva - "uz rizik od novog regionalnog konflikta".
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

ime ili nadimak

19.11.2018. 14:16

Ako je tako, mi moramo da podrzimo podelu francuske i nezavisnost Korzike, Bretanje i Savoje.

Рашо

19.11.2018. 14:24

А ми би изгледа требало да буде пресрећни због тога што Рокфелеров мали од банке хоће да нам одузме саме 90 процената а не сво КиМ?

maniks

19.11.2018. 14:34

Pita li neko nesto Srbiju ili ce nam zapadni hostapleri odredjivati sudbinu.Srbi nisu ginuli i ratovali da bi bili ponizeni.

Mile

19.11.2018. 15:23

Pocetak stvaranja Beogradskog pasaluka.Koja katastrofalna i pogubna politika. Srbijo probudi se.

Klimt-Bec

19.11.2018. 21:47

I Srbija podrzava korekciju granica Francuske, to jest Nezavisnu Drzavu Korziku!!!

Miso.Pec

19.11.2018. 22:15

To su ludosti,nema tog Srbina koji bi smeo da im udovolji tako nešto.