Sonja Karadžić Jovičević: Moramo da razgovaramo i sa Dodikovim SNSD

S. M.

05. 11. 2018. u 17:02

Соња Караџић Јовичевић: Морамо да разговарамо и са Додиковим СНСД

Foto depo.ba

Sonja Karadžić Jovičević, član glavnog odbora SDS, O mogućoj koaliciji

NE treba brzati u odlukama o koaliciji na nivou BiH. Odluka mora biti jedinstveno doneta u Srpskoj demokratskoj stranci. Dobro bi bilo da se do nove sednice Glavnog odbora usijane glave ohlade. Moramo biti spremni na sve razgovore. Lično se bojim neke velike nevolje po srpski narod i tada ćemo morati prevazići sve razlike kako bismo zajedno očuvali Republiku Srpsku. Volja, hrabrost, pamet i kultura dijaloga ne smeju nikada biti minus.

Ovo, za "Novosti", govori Sonja Karadžić Jovičević, član Glavnog odbora SDS i ćerka prvog predsednika RS Radovana Karadžića, posle turbulentne sednice GO na kojoj se većalo i o velikoj srpskoj koaliciji u Sarajevu sa Dodikovom SNSD:

- Pravi put SDS nakon izbora je razgovor. Prvo u stranci, a zatim sa svima koji iskažu volju i želju da razgovaraju sa nama, ali i uvažavaju naše stavove, dokumente i platformu. Iz jednog razgovora ne mora proisteći dogovor, ali da bi došli do razgovora, tu odluku mora doneti Glavni odbor SDS. Naš zaključak na poslednjoj sednici je da treba pri svim budućim aktivnostima SDS, i unutra i prema vani, imati na umu RS, njen narod ali i SDS. Ne vidim u čemu je tu greh.

Naša sagovornica tvrdi da je ovo realan i afirmativan stav i ne urušava SDS već naprotiv daje vetar u leđa svima da ne budu ćutolozi i klimoglavci. Ona dodaje i da SDS neće odustati od puta zaštite Republike Srpske.

- Sad imamo više mišljenja kako ostati na tom putu. SDS je uvek pričao sa svima koji uvažavaju RS. Ne možemo sada reći da smo došli u fazu kada ne možemo pričati međusobno ili da preko kolena prelamamo da ne treba nikada razgovarati ni sa drugima. Ako ćemo raditi u interesu Srpske i svih građana, moramo uvažiti sva mišljenja u SDS - kaže Karadžić Jovičevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

englez

05.11.2018. 18:17

Samo vlast, unistili ste sve sto ste mogli, svi vi politicari ste olos. Radite za strance, a ovaj narod ste otjerali iz njegove drzave, obesmislili ste nasu kulturu i egzistenciju.

nikola ch

05.11.2018. 22:34

Sonja nije stranka i njihov presednik Govedarica vredniji od naroda i Republike Srpske. Sva podrska odbornicima koji su dobili glasove da se sa Dodikovom stranko pregovara o sastavljanju vlade Republike Srpske...

KoLektor

05.11.2018. 22:56

Jedina dobra stvar koja ce proizaci iz pomenute koalicije, bice konacni nestanak SDS-a! Najveca opoziciona partija, zarad licnih interesa i pod plastom toboznje brige za RS, pregovara o koaliciji sa zakletim (do prije 20-ak dana) "neprijateljem"! Karadziceva kao da je imala pet godina u vrijeme kada je Dodik govorio sve najgore o njenom ocu. Definitivno, zasluzuju jedni druge...