POKUŠAJ opozicionih stranaka i pokreta da na sastanku u petak u Skupštini Srbije naprave dogovor o zahtevima za fer izbore - završio se svađom o tome "ko je Vučićeva, a ko prava opozicija".

Na okruglom stolu pod nazivom "Kako do poštenih izbora", kojem su, između ostalih, prisustvovali lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Boško Obradović i Zoran Lutovac i predsednik Građanskog bloka 381 Saša Janković, predstavniku LDP nije dozvoljeno da se obrati.

Đorđo Žujović, član Predsedništva liberala, optužio je posle skupa "one koji su direktno osnovali SNS" da ne mogu, kako je rekao, da svoju frustriranost predstavljaju kao program opozicije:

- Onemogućeno mi je da govorim ispred LDP na sastanku, gde sam uvredama dočekan od onih koji tek što su pobegli sa Vučićeve liste. Nisam ja, a ni LDP, osnivao SNS, nego oni koji ih danas navodno ruše. Nisam ja osnivao tabloide, nego oni koji su ih do u petak vodili i protiv LDP i naših članova napisali stotine i hiljade članaka, gde su nam crtali mete na čelu.

Pročitajte još - OTPORI U PARTIJAMA PREMA NOVOM BLOKU: Izmiču Đilasu

Iz Saveza za Srbiju u petak je saopšteno da su se učesnici okruglog stola dogovorili o formiranju radne grupe koja će u roku od 30 dana pripremiti zajedničku platformu o neophodnim uslovima potrebnim za sprovođenje fer i poštenih izbora.