BEOGRAD - Srbija nema nameru da trguje slobodom, a sloboda izbora je elementarna, ne samo kada je reč o radu medija, već i kad je reč o političkoj podršci građana, poručio je član Predsedništva SNS, Vladimir Orlić i istakao da tu nema mesta tajkunsko-ljotićevskom klanu u paketu sa Borisom Tadićem.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Orlić kaže da je velika muka spopala Borisa Tadića, što je posle neograničene vlasti, raskoši i uživanja o trošku naroda na koje je navikao, sada spao na nivo "beznačajnog dobacivača" koji je sam sebi jedini glasač.

Zato Tadić sada mora da se preporučuje za saradnju tajkunsko - ljotićevskom „Savezu“ Đilasa, Jeremića, Obradovića, Veselinovića i njima sličnih, kao i da sa medijskim tajkunom Đilasom poziva na ukidanje medija i targetiranje novinara.

"Da bi se, možda, ogrebao za malo cenzusa, mora da proguta sve što je o njima govorio, da zaboravi svoje priče o babama i žabama, da prihvati i Dveri i Željka Veselinovića i njihovu nakaradnu pamet", naveo je.

PROČITAJTE JOŠ - Orlić: Narod je precrtao Jankovića

Orlić kaže da Tadić sada mora da podrži sve njihove stavove o oduzimanju frekvencija medijima, o zatvaranju neposlušnih redakcija, o ukidanju dozvola za rad svima koji njega i Đilasa ne kuju u zvezde, ali i o lustraciji svih političkih protivnika, uz neizbežni linč, silovanja, uličarsko divljanje zarad dolaska na vlast, vešanje o bandere, i ostale „demokratske“ tekovine koje tajkunsko - ljotićevski kartel javno zagovara", ističe Orlić.

Tadić, dodao je Orlić, i dalje zaboravlja da je Đilasa javno optuživao za enormno lično bogaćenje dok je bio na vlasti, za tajkunsko gazdovanje medijima i brutalne medijske kampanje protiv svih koji su mu smetali dok je žario i palio napaćenom i opljačkanom zemljom.

Baš kao što, kako kaže, zaboravlja i da je Jeremića opisivao kao potpuno nesposobnog, neviđenu štetočinu i zagovornika nezavisnog ''Kosova''. Šta mu onda smeta da zaboravi i divljanja Dveri i Veselinovića, njihovo fizičko nasilje nad ženama i otvorenu mizoginiju i fašizam? Zašto onda ne bi zaboravio i skandalozne pozive na silovanje premijerke Srbije.

Dok se nada nekom novcu i nekom mandatu od trgovine sopstvenim stavovima i „vrednostima“, neka Boris Tadić ima u vidu: slobodom Srbija nema nameru da trguje, pručuje Orlić i ističe da je je sloboda izbora je elementarna, ne samo kad je reč o radu medija, već i kad je reč o političkoj podršci građana.

"Na slobodnim izborima, pokazalo se mnogo puta, Tadić, Đilas, Jeremić, Obradović i ostali veselinovići nemaju šta da traže. Apsolutnu podršku narod tu daje uspešnoj politici, požrtvovanom radu i jasnim rezultatima Aleksandra Vučića, upravo zato - što ne boluje od zaboravnosti. Tajkunsko - ljotićevski klan, u paketu sa zaboravnim Tadićem kao priveskom, narod pamti po zlu i neslobodi, bankrotstvu i rasparčavanju Srbije, ukidanju radnih mesta, cenzuri medija, i njihovo bogatstvu na muci naroda, koje modernoj, uspešnoj i slobodnoj Srbiji Aleksandra Vučića nije ni prineti", naveo je Orlić u pisanoj izjavi.