Sednica POKS-a u Beogradu: Razmatrana najvažnija pitanja društva

Novosti Online

07. 10. 2018. u 19:14

Седница ПОКС-a у Београду: Разматрана најважнија питања друштва
Predsedništvo Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) održalo je sednicu u Beogradu, na kojoj su razmatrana najvažnija pitanja našeg društva, a naročito situacija na Kosovu i Metohiji
Predsedništvo Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) održalo je sednicu u Beogradu, na kojoj su razmatrana najvažnija pitanja našeg društva, a naročito situacija na Kosovu i Metohiji.

- POKS poziva državni vrh da zamrzne razgovore sa Prištinom oko otvorenih pitanja na Kosovu i Metohiji zbog incidenta koji se dogodio upadom Hašima Tačija na sever Kosova. Srbija ne treba da učestvuje u dijalogu do maja 2019. godine, kada će se održati izbori za Evropski parlament, na kojima se očekuje pobeda desničarskih stranaka i promena politike EU prema Kosovu i Metohiji, u našu korist. – rekao je Žika Gojković, predsednik POKS i narodni poslanik.

Pročitajte još: Završna konvencija POKS

Predsedništvo POKS je odlučilo da pruži punu podršku tešnje saradnje Srbije i Rusije u pronalaženju trajnog i održivog rešenja za južnu srpsku pokrajinu, Kosovo i Metohiju, koja je dogovorena na poslednjem sastanku predsednika Rusije i Srbije.

POKS smatra da, bez obzira na bolje odnose koje će Srbija graditi sa Rusijom i Kinom, treba da se nastave reforme koje za cilj imaju usaglašavanje zakona sa standardima Evropske Unije, a naročito sa državama koje su najrazvijenije i najuređenije među njima, a to su monarhije. Srbiji je to potrebno - ne zbog ulaska u EU - koliko zbog pozitivnih efekata na našu ekonomiju, poboljšanje životnog standarda i izgradnju pravne sigurnosti naših građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Hercegov Grad

07.10.2018. 19:39

Ne mogu da verujen da je bitan izvestaj nekog skupljenog drustva sa koca i konopca da bi se moralo cuti sta oni misle o bitnim temama?!To me poseca kao kad bi izjavu moje pokojne babe ,o kuvanju kave ,dali u novinskom clanku!

Анти Антифа

10.10.2018. 17:24

Ово је смејурија.Као када бисте објавили седницу МЗ Источни телеп у Новом Саду