Marković: Nemamo ministre, ali radimo za svoju državu

V. N.

06. 10. 2018. u 15:56

Jedinstvena Srbija održala danas izbornu skupštinu u beogradskom Sava centru predsednik Dragan Marković poručio

Марковић: Немамо министре, али радимо за своју државу

Foto: Tanjug

JEDINSTVENA Srbija je stranka koja marljivo radi za državu, iako nijedan njen predstavnik nije ministar, a zalaže se za evropske vrednosti i decentralizaciju, rekao je danas na izbornoj skupštini u beogradskom Sava centru, njen osnivač i predsednik Dragan Marković Palma.

On je prisutnima, među kojima je bio i predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, rekao da se uvek savetuje sa šefom države i ministrom spoljnih poslova kada su u pitanju međunarodni odnosi.

- Mi smo porodična partija, zalažemo se za decentralizaciju i nismo podržali Aleksandra Vučića jer ga volimo, već zbog toga što ostvaruje rezultate - naveo je Marković i podvukao da decentralizacija Srbije počinje u svim segmentima, te da više nema "beogradizacije".

Dokaz uspešne politike i boljeg života građana potvrdile su i ocene MMF, smatra Marković, i dodaje da zato Vučić može da kaže da je najbolji predsednik.

NJegov koalicioni partner i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić u svom obraćanju naveo je da se ove godine obeležava deset godina koalicije između JS i SPS, kao i da su šest godina na vlasti sa SNS. Dačić je rekao da se Srbija od 2012. godine, od kada je sadašnja koalicija na vlasti, promenila "do neprepoznatljivosti", te da je prevazišla tešku situaciju.

Kako kaže, Rusija i Kina sada su braća i prijatelji Srbije, a naročito veliki uspeh je i činjenica da su SAD "otvorile vrata" za razgovore o KiM. On je dodao da ne smatra opoziciju najvećim neprijateljem današnje vlasti, jer "sa ovakvom opozicijom nijedna vlast nema razloga da brine za budućnost".

- Naša najveća opozicija su unutrašnji oportunizam i nespremnost ljudi da se posvete problemima i da ih odgovorno rešavaju - istakao je Dačić i dodao da svi moraju da rade mnogo više i kvalitetnije.HVALA PALMI I DAČIĆU

- HVALA Jedinstvenoj Srbiji što je u teškim vremenima bila uz Srbiju i donosila teške odluke i što se borila i nije bežala od odgovornosti. Na tome vam beskrajno hvala, a hvala i SPS - poručio je danas okupljenima predsednik Vučić.

Srbija je danas na evropskom putu i gaji odlične odnose sa SAD, Rusijom i Kinom, a zahvaljujući i Dačiću i Palmi, "koji su uradili fantastične stvari za integritet države", zemlja je uspela da sačuva samostalnost u odlučivanju, poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije