Potpredsednik Indije Venkaj Naidu doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" su ga dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić i ambasador Indije u Beogradu, Subrat Batačardži.

Pročitajte još: UOČI POSETE VUČIĆA: Iz Kine stiže tri milijarde dolara

Potpredsednika Naidua će sutra primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potpredsedniku Indije će sutra ispred Palate Srbije biti priređen svečani dočekan, nakon čega će uslediti tet-a-tet razgovori sa predsednikom Srbije, a potom i i plenarni razgovori dveju delegacija.

Nakon plenarnih razgovora predviđeno je potpisivanje bilateralnih sporazuma: Sporazum o saradnji Srbije i Indije u oblasti zdravlja bilja i biljnog karantina potpisaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasador Indije Batačardži.

Pročitajte još: Maroko ne menja stav oko KiM, odnosi u uzlaznoj putanji

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Indije potpisaće potredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Indije u Beogradu Subrat Batačardži.


Potom su predviđene izjave za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Indije Venkaja Naidua.


Nešto iza podneva predviđen je Poslovni forum Srbija-Indija na kojem će učestvovati i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Mehruf Manalodi, predsednik Konfederacije indijske industrije, Venkaja Naidu, potpredsednik Indije i predsednik Vučić.