Đurić: Kolika je Srbija bila kada je Tadić postao predsednik, a kolika posle njegovog mandata

Tanjug

subota, 25. 08. 2018. u 13:35


Ђурић: Колика је Србија била када је Тадић постао председник, а колика после његовог мандата

Marko Đurić

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić upitao je danas bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića koliko je Srbija imala kvadratnih kilometara kada je preuzeo tu funkciju

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić upitao je danas bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića koliko je Srbija imala kvadratnih kilometara kada je preuzeo tu funkciju a koliko kada je sa nje otišao.

Reagujući na Tadićeve tvrdnje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi pojam razgraničenja sa Kosovom kako bi manipulisao u javnosti i da pomera granice zemlje po merilima propagande i unutrašnje političke borbe, a ne po zakonu i važećim ugovorima, Đurić je upitao lidera Socijaldemokratske stranke da li je sam smislio ili mu je neko pomogao da "onako diletantskim postavljenim pitanjem Međunarodnom sudu pravde udari pečat na kosovsku nezavisnost".

- Šta je to u Bukureštu bilo važnije nego na Gazimestanu, pa ste odlučili da Vaša reakcija na jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije bude višednevni odlazak iz zemlje - upitao je Tadića funkcioner SNS-a.

Đurić je bivšeg predsednika Srbije upitao zašto je ;za vreme dok je rukovodio vojskom, "rasformirana Treća armija, ukinut Prištinski korpus, deset puta, ne procenata smanjeno brojno stanje, tehnika i snaga naše vojske".

- Zbog čega su, dok su Vaše stranačke kolege bivale sve bogatije, pravi heroji i branioci otadžbine izjednačeni sa onima koji jesu činili zločine, vučeni po blatu i domaćim i stranim robijašnicama, dok se hiljade terorista za vreme Vaše koalicione DOS-ove vlasti našlo na slobodi i uživalo u lovorikama pobede i srpskog poniženja - upitao je Đurić.

On je dodao da "nikada više Srbija neće biti ponižena, pobeđena i u miru rastavljena onako kako je to učinjeno za vreme vlasti čiji je prominentan deo bio Boris Tadić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Nenad Vidakovic

25.08.2018. 13:52

onaj prica o uvodjenju redovnog sluzenja, ovaj prica o trecoj armiji a nijedan nije sluzio vojsku, uostalom taj marko djuric je bio i ranije u timu za kosovo, pa sta je uradio.

Ronin

25.08.2018. 13:55

Nisam znao da se Srbija proširila?! Vratili smo KiM, Krajinu, Slavoniju, Baranju i zapadni Srem? Sad je granica Srbije, Karlobag/Karlovac/Ogulin/Virovitica? Evo, uskoro dijalog sa šiptarskim RATNIM ZLOČINCIMA oko teritorije, Preševo/Bujanovac, koji su i istorijski i geografski, uvek pripadali državi Srbiji! Marko 5:0 resetujes se, možda ti se pamcenje vrati!!!

Svasta

25.08.2018. 14:04

Ja koliko vidim , Tadić nije predsednik već 7 godina a za vreme njegovog mandata nije bilo ni reci o predaji Kosova.

Milan

25.08.2018. 14:44

Zato ne smemo dozvoliti da se takvi jao sto je Tadic i kompanija vrate na vlast jer Srbije nece biti vise.

Golub

25.08.2018. 15:33

Znači kad nikog nema u zemlji za vikend ili imaju pametnija posla za velike izjave i razmišljanja, tu je Djurić.

Rade

25.08.2018. 16:10

Ne znam zašto se stalno prepucavaju sa bivšim funkcionerima,narod vas je iztabrao u vas ima poverenja,radite i dalje za narod,a šta nebitni ljudi pričaju nemojte ni da čujete.

Filip

25.08.2018. 16:52

Tadic je upropastio Srbiju on je poslednji koji sme da kritikuje aktuelnu vlast koja se za razaliku od njega istinski bori za drzavu i narod.

Istoricar

25.08.2018. 16:56

Pre nego sto je Tadic postao predsednik Srbije: Crna Gora nije bila nezavisna nego u Savezu sa nama, Kosovo nije proglasilo nezavisnost, razgovori o Kosovu nisu bili preneti iz UN u EU... Dovoljno?

ANA

25.08.2018. 20:01

Kada je on bio na vlasti cela drzava je unistena samo tako da je potrajalo ne bi je ni bilo.

Snezana

25.08.2018. 20:38

Tadic je taj koji je upropastio Srbiju, njegova politika je pogubna i za buduce generacije sta nam je napravio!

Maja

25.08.2018. 20:40

Toliko me Tadic podseca na Tacija, pa nekad se zanesem pa kazem Tacic. E, u tom rangu su mi obojica!

Marija Simonovic

25.08.2018. 23:27

Tadic je gledao samo da zadovolji svoje prohteve, za narod nije mnogo mario...a za drzavu narocito. Svi su to osetili na svojoj kozi, ali je malo onih koji ce da priznaju, pa cak i medju njegovim pristalicama.

milovan.lalovic63

25.08.2018. 23:40

Prethodne vlasti su bile katastrofalne po pitanju Kosmeta,ali problem je u tome što i vi niste ništa bolji.