Koordinatorku Upravljačkog tima ZSO vratili sa Jarinja: Albanac me izdvojio iz kolone i rekao da ne mogu u Srbiju

Tanjug

subota, 11. 08. 2018. u 17:02

Координаторку Управљачког тима ЗСО вратили са Јариња: Албанац ме издвојио из колоне и рекао да не могу у Србију
Policija KPS na administrativnom prelazu Jarinje danas nije dozvolila Vinki Radosavljević, koordinatorki Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, da nastavi put ka Raškoj
Policija KPS na administrativnom prelazu Jarinje danas nije dozvolila Vinki Radosavljević, koordinatorki Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, da nastavi put ka Raškoj, gde je imala sastanak sa raseljenim Srbima sa Kosova i Metohije.

Njoj je, kako prenosi TV Most, albanski predstavnik Kosovskih policijskih snaga zabranio prelazak službenim automobilom i vratio je nazad u Kosovsku Mitrovicu.


"Na Jarinje sam došla oko 12 časova kolima, ali je jedan član KPS odmah prišao i izdvojio me iz kolone vozila. Iako sam imala i putni nalog i ovlašćenje za automobil rekao je da ne mogu vikendom da prelazim. Tražio je da napišem izjavu i rekao da će slučaj da preda javnom tužiocu, iako nikakav prekršaj nije napravljen. Išla sam na sastanak u Rašku sa ljudima koji treba da se vrate na Kosovo i Metohiju i imala sve potrebne papire" rekla je Radosavljević za TV Most.

Uz napomenu da je do sada više puta prelazila preko Jarinja i da niJe imala slične probleme, ona je navela da današnju neprijatnost vidi kao očigledan pritisak na nju, ali i na ostale članove Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO.


U prilog tome navodi da je poslednjih meseci često nastupala na svim medijima na Kosovu i Metohiji, te veruje da je to izazvalo "nervozu kod nekih" zbog posla koji treba da se završi u vezi sa formiranjem ZSO.

Kaže i da je obavestila o današnjem slučaju zamenika ministra kosovske policije Milana Radojevića, te upitala - imamo li mi pravo da normalno radimo svoj posao?

"Odazvaću se pozivu javnog tužioca ali ću sigurno da tužim policajca koji mi je zabranio slobodno kretanje", rekla je za TV Most Radosavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Slavisa

11.08.2018. 20:08

@Ivana - Izadjite na ulice gospodo iz centralne Srbije,dosta je sedenja za kompjuterima pa ce biti bolje.

Алхемичар

11.08.2018. 17:38

Ово је скандалозан чин и спречавање слободе кретања, који морају сви да осуде.

Ур Нино сар Сербуле

11.08.2018. 17:39

Варају се ако мисле да ће овим потезом да уплаше Србе .

milena

11.08.2018. 17:41

Ovo je strasno, imaju smelosti da zaustave zenu bez ikakvog povoda, samo da ne bi zavrsila posao.

Marko

11.08.2018. 18:21

Još jedan dokaz da Albancima nije stalo da se pitanje KiM reši, jer po ko zna koji put provociraju i krše sporazum koji su potpisali u Briselu. Ne znam dokle će Brisel da trpi njihove šamare.

Nenad Stanimirović

11.08.2018. 21:24

Albanci nas i dalje diskriminišu. Izdržaćemo. Dolazi dan kada će im se sve vratiti.

kaktus037

12.08.2018. 23:26

Vratili je zbog toga sto ucestvuje u formiranju ZSO.Toliko o tome ko ispunjava uslove a ko ne.