HITLER je hteo svet bez Jevreja, a Hrvatska je želela Hrvatsku bez Srba! Za ove reči predsednika Vučića, izgovorene u Bačkoj Palanci, nema bolje potvrde od sudbine Ljubana Jednaka. Život ovog čoveka iz Gline, paradigma je stradanja Srba u Hrvatskoj koje je započelo 1941. godine i još traje. Ono što je ovaj Krajišnik za svoje 81 leto preživeo, najbolji je dokaz zločinačke politike hrvatske države prema Srbima.

U Gornjem Selištu kod Gline, gde su i njegovi preci vekovima živeli, Ljuban je rođen 1916. Dve i po decenije kasnije, u nezavisnoj ustaškoj tvorevini, na najmonstruozniji način spoznao je Jednak da više nije jednak. Zato što je Srbin, ruku vezanih bodljikavom žicom odveden je, krajem jula 1941, u pravoslavnu crkvu u Glini. U toj srpskoj svetinji, svirepo, uz iživljavanja, noževima "srbosjecima" ustaše su zaklale i u jame bacile 1.764 Srba. Preživeo je samo Ljuban.


Pročitajte još - Klali Srbe u crkvi dok se nisu umorili!


Posle rata, iz partizana se vratio u Glinu. Nije želeo da ode sa zemlje predaka iako je narednih pola veka živeo nedaleko od mesta gde su ga klali. A, onda su komšije ponovo obukle crne košulje. Sve što im je bilo na umu još od Pavelića oličeno je u Tuđmanovim rečima izrečenim na Brionima 31. jula 1995. godine: "Moramo da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu". Šta je to nego rešavanje srpskog pitanja u Hrvatskoj po ugledu na jevrejsko u Trećem rajhu?

Po receptu Mileta Budaka i taktikom spržene zemlje, nova hrvatska država "Olujom" je ubila i proterala Srbe koji su preživeli klanje 1941. i njihove potomke. U koloni 250.000 stradalnika koji su spas potražili u Srbiji bio je i Ljuban. Umro je u Beogradu 1997. Njegovi najmiliji kažu - od tuge.

Ima li boljeg demantija za sve laži hrvatskih zvaničnika od života Ljubanovog?