Petković: Pacoli ne može da se poredi sa Đurićem

Tanjug

petak, 20. 07. 2018. u 10:15

Петковић: Пацоли не може да се пореди са Ђурићем

Twitter

Ministar u vladi Privremenih institucija samouprave u Prištini Bedžet Pacoli ne može ni u čemu da se poredi sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, iako to nastoji da čini
Ministar u vladi Privremenih institucija samouprave u Prištini Bedžet Pacoli ne može ni u čemu da se poredi sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, iako to nastoji da čini, ističe se u saopštenju Kancelarije.

"On i Marko Đurić nikada neće biti isti, jer Marko Đurić je bio u svojoj zemlji i sa svojim narodom kada su Pacoli i njemu slični odlučili da pošalju do zuba naoružane razbojnike na mirne i goloruke građane", saopštio je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

Uostalom, napominje Petković, razlikuje ih i to što je Marko Đurić na čelu institucije jedne suverene države, dok je Pacoli ministar nepostojeće države i na čelu ministarstva koje ne postoji po UNMIK-ovom ustavnom okviru i nevidljivo je za veći deo čovečanstva, baš kao i takozvano ministarstvo za kosovske snage bezbednosti.

Pročitajte još - Direktor kancelarije za KiM: Sve sem kompromisa za Srbiju bi bila stranputica

"Takođe, Pacoli je tajkun koji se obogatio u vremenu tranzicije dok su stotine hiljada građana zbog siromaštva napuštale Kosovo i Metohiju, a Marko Đurić je osoba koja se iz idaeala i ljubavi bori za svoj narod, svoju zemlju i sve koji u njoj žive", naglasava se u saopštenju.

Petković dodaje da Pacoli ne treba da bude uplašen ničija tri prsta, jer to je srpski, pravoslavni simbol ljubavi i svetog trojstva, i začudo, iako je čitav život bio okružen komšijama Srbima, nije ništa naučio o našoj kulturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

GrofMonte

21.07.2018. 15:10

@anja - A zasta se to Djuric bori? Svaki put kada dodje na Kosovo dobija dnevnice kao da ide u inostranstvo. Deli stanove za ljude koji zive i rade u Srbiji dok obican narod na Kosovu gleduje..... Oko i za koga se to Djuric bori?