Varnice u savezu zbog Mire

S. J. M.

28. 06. 2018. u 20:28

Варнице у савезу због Мире
Počasni predsednik SPS ljut zbog presude supruzi Slobodana Miloševića. Mrkonjić: Ovo je sramota za vlast. Jovanov: Neka idu ako im se ne sviđa

OGROMNA je sramota vlasti da se, uoči dana kad je Slobodan Milošević izručen Hagu, lupa još jedan šamar njegovoj porodici i da Mirjanu Marković prvostepeno osude na godinu dana zatvora bez ikakvih dokaza i činjenica. Ne grdim ja zbog ovoga samo naprednjake, već i moje socijaliste u vlasti. Ogorčen sam!

Ovo za "Novosti" kaže počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić, navodeći da se supruga bivšeg šefa države mora osloboditi, a porodici omogućiti da se vrati u zemlju:

- Ova vlast mora da se oslobodi dosovskih manira. U Skupštini se kao svađaju, a na delima su isti, jer to kažnjavanje koje je DOS započeo, ovi sada nastavljaju. Mora da se prekine ta farsa i Miloševićevoj porodici dozvoli povratak, a ne da ih i dalje progone i donose sulude presude.

S druge strane, potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže nam da niti želi, niti može da komentariše presudu supruzi Slobodana Miloševića, ali poručuje:


Pročitajte još - Mrkonjić: Imaću podršku i od Vučića za spomenik Slobi

- Ako socijalisti smatraju da je takva odluka suda sramota vlasti, onda neka izađu iz nje. Ukoliko Mrkonjić i Dačić tako misle i ako im se ne sviđa, onda neće učestvovati u "sramotnoj vlasti".


ĐUKIĆ - DEJANOVIĆEVA: EMOTIVNO

POTPREDSEDNICA SPS i ministarka Slavica Đukić Dejanović smatra da, ako se predmet protiv bivših ili sadašnjih funkcionera nalazi pred nekim sudom, zaposlenima u pravosuđu koji odlučuju treba omogućiti da rade posao:

- Ovo nije izvršna presuda Mirjani Marković i videćemo kako će se postupak završiti. Očekujem da će pravda biti zadovoljena. A Mrkonjić ima svoj stil i način nastupa, on je emotivan čovek koji sve što misli izbaci iz sebe.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Nenad

29.06.2018. 10:37

Zbog ovakvih kao što je Mrkonjić (Miloševića i Miru da i ne pominjem) sam i napustio SPS još pre dvadesetak godina. Sramota od stranke.

Miodrag Jovin

29.06.2018. 11:33

A vidi ti moraliste! A glinu ne pominje. A žene voli, to nam je takođe moralno objasnio.

Stef

29.06.2018. 12:08

Da li se ovde radi o tome da je presudu donela vlast ili sudstvo u čiju nezavisnost se svi zaklinju , osim kada nešto njih lično pričepi.

straja

29.06.2018. 15:12

E gdj-o Dejanovic....ovde se radi o coveku koji je ostavio trag u Srbiji svojim delovanjem i pricanjem...a mi koji smo to gledali znamo koliko je to stete nanelo .Jedan obican "galamdjzija" i "nadobudni inzenjer"...a ne o porodici Milosevic,kako bi rekli amerikanci oni su samo "kolateralna steta".