Gradske funkcije za Aju i Branka Kockicu

E. V. N.

06. 06. 2018. u 20:02

Градске функције за Ају и Бранка Коцкицу

Dragana Pešić, Branko Milićević, Vesna Stanojević, Goran Grbović i Aja Jung

Nestranačke ličnosti sa liste Srpske napredne stranke će dobiti zaduženja u novom timu za Beograd. U Gradskom veću socijalisti će zauzeti dve stolice

KANDIDAT za gradonačelnika Beograda Zoran Radojičić neće biti jedina nestranačka ličnost u vrhu gradske vlasti - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, naprednjaci planiraju da šansu daju i ostalim adutima sa izborne liste koji nemaju partijsku knjižicu u džepu, a ko će konačno biti u timu koji će voditi računa o prestonici, znaće se danas, posle sednice Gradskog odbora SNS.

Važna zaduženja, prema izvorima "Novosti", dobiće legendarni Branko Milićević Kockica, proslavljeni košarkaš Goran Grbović, rukometašica zlatne jugoslovenske generacije Dragana Pešić, prva dama Beogradskog festivala igre Aja Jung, kao i Vesna Stanojević, direktorka Sigurne kuće u kojoj su utočište pronašle žrtve nasilja.


PROČITAJTE JOŠ:
BEOGRADSKI SNS JEDNOGLASNO: Radojičić za gradonačelnika

Takođe, treba da se iskristališe i slika kako će se raspodeliti kolač u Gradskom veću koje broji 15 članova - 13 biraju odbornici, a dve stolice rezervisane su po funkciji za gradonačelnika i zamenika. Kako sada stvari stoje, SNS kao ubedljivo najjača snaga imaće najmanje devet "fotelja", SPS dve, dok će preostala mesta biti podeljena koalicionim partnerima.

Odbornici će na sutrašnjoj sednici Skupštine grada odlučivati i ko će biti zamenik gradonačelnika i menadžer, a te dve funkcije objediniće Goran Vesić. Predsednik parlamenta ostaje socijalista Nikola Nikodijević, dok će Andreja Mladenović biti pomoćnik gradonačelnika.

FOLIĆ NASTAVLjA GRADSKI arhitekta Milutin Folić ostaće na svojoj poziciji. Nije ni bilo očekivano da se na ovu funkciju bira novi čovek, jer mandat glavnom prestoničkom graditelju, prema Zakonu o planiranju i izgradnji, traje četiri godine.

Vesić juče nije želeo da potvrdi informaciju da li će on nastaviti da bude u vrhu gradske vlasti.

- Odbornici Skupštine Beograda će na sednici glasati o tome ko će biti zamenik gradonačelnika.

On je dodao da je bilo prirodno da Gradski odbor SNS predloži Zorana Radojičića da bude gradonačelnik, jer je bio i prvi na listi.

- SNS nije stranka koja vara ljude, da stavlja na listu jednog, a kasnije predlaže drugog kandidata. To znači da ćemo nastaviti da sprovodimo program koji smo obećali u kampanji.

Goran Vesić i Zoran Radojičić


Naprednjaci, prema njegovim rečima, ne vode politiku jedne stranke već društveno odgovornu politiku, a to su potvrdili gradski izbori, gde se na listi našao veliki broj nestranačkih ličnosti.

- Biće mi zadovoljstvo da radim sa doktorom Radojičićem. To je dokaz da će se grad u naredne četiri godine razvijati istim putem, a to je da se spusti na reke, da će se raditi veliki infrastrukturni projekti, gradićemo dva mosta, dva tunela - najavio je Vesić.


PROČITAJTE JOŠ:
RADOJIČIĆ NA ČELU BEOGRADA? Direktor "Tiršove" ima najviše šansi da nasledi Malog

KONKURS ZA PREDUZEĆA

PREMA našim informacijama, dogovor o rukovodećim pozicijama u gradskim preduzećima izostaće verovatno do septembra. Tada će biti raspisan javni konkurs za direktore, osim u "Vodovodu i kanalizaciji" i "Veterini Beograd". Većina čelnih pozicija pripada SNS, a socijalisti imaju rukovodeća mesta u JP "Ada Ciganija" i "Beoelektrane".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije