U nastavku rasprave o izboru Siniše Malog za novog ministra finansija, danas se otvorila polemika u vezi sa stepenom političke moći premijerke Ane Brnabić, posebno u poređenju sa nekadašnjim premijerom Mirkom Cvetkovićem, o čemu je Brnabić iznela svoj stav - da ne može da se poredi sa njim, ali i da se time ponosi.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je da ta stranka neće podržati izbor Malog, ali je prokomentarisala i da je i premijerka izabrana na tu poziciju samo zato što je to želeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, kako je navela, i sam svojevremeno izjavio da "nju neće ni poslanici, ni stranka".

Odgovor premijerke na to bio je: "S obrizom na to koliko malo političke moći imam, zašto se nervirate oko toga? I danas pričate o tome koliko malu političku moć imam, ne znam ni kako je to tema ni zašto vas to toliko žulja?".

PROČITAJTE I: Malom dva zadatka

Dodala je da DS pokazuje neverovatno političko licemerje, jer, kako je navela, Cvetković nije bio član DS, "ali je to bilo fantastično, fenomenalno, i dokaz da nema partorkatije".

"Ali, kada sam ja premijerka, a nisam članica stranke - to je najstrašnija moguća stvar. To je par ekselans političko licemerje, ali vi ste izabrali da tako vodite politiku", rekla je premijerka.

Rekla je da je licemerje i to što im smetaju navodne afere Siniše Malog, na koje je juče odgovarala, a ne smetaju im najveće istorijsko zaduženje grada, ni 14 milijardi dinara neplaćenih obaveza, rekordan deficit…

"Ni najveća nezaposlenost koja je bila 2006. godine 19 odsto, pa se smanjivala, 2010. bila 13.9 odsto, što je Đilas sa svojim menadžerskim sposobnostima doveo na 15,8. Danas je ona 10.8 odsto", rekla je predsednica vlade.

Jerkov joj je replicirala: "Znate šta, gospođo Brnabić, ne možete sebe da poredite sa Cvetkovićem. Ne sećam se da je Tadić govorio da Cvetkovića niko neće, ni poslanici ni stranka, ali da će biti premijer, jer Tadić tako hoće. To je Vučić za vas rekao".

Cvetković, kako je rekla, nije za sebe govorio da je tehnokrata, niti su se tada ministri utrkivali da hvale Tadića.

Odgovorila joj je poslanica SNS Aleksandra Tomić ocenivši da Brnabić ni ne treba da se poredi sa premijerom koji je preglasavan na sednicama vlade.

"Taj premijer nema podršku ni ministara, a kamoli građana, a vi imate podršku i građana i političkih stranaka", rekla je Tomić.

"Da li ja mogu da se poredim sa Cvetkovućem - naravno da ne. Tu se slažemo. Ja radim, a naše sednice su u zgradi vlade, a nisu telefonske. Ne mogu da se poredim sa Cvetkovićem i time se ponosim", zaključila je Brnabić, poručivši Aleksandri Jerkov da podržava njenu intenciju da citira i da se poziva na predsednika Republike.

"Molim vas, nastavite tako".