Vuku ostao kabinet bez toaleta

S. S. R.

četvrtak, 17. 05. 2018. u 20:02

Вуку oстао кабинет без тоалета

Drašković u kancelariji koju je zadržao Foto Ž. Knežević

Posle više od dve decenije SPO iseljen iz prostorija u beogradskoj Knez Mihailovoj

SRPSKI pokret obnove Vuka Draškovića iseljen je iz sedišta u Knez Mihailovoj 48, čime je procesom restitucije prostor u srcu Beograda vraćen starim vlasnicima - saznaju "Novosti".

PROČITAJTE JOŠ - Vlasnici "izbacuju" Draškovića

Prema našim informacijama, SPO je ostao bez velikog dela kvadrata gde je bio smešten oko 25 godina, a zadržao je samo kabinet lidera i još nekoliko kancelarija. Za ovaj deo zgrade, zasada, niko nije podneo zahtev za vraćanje imovine.

U objektu gde su "vukovci" godinama bili domaćini, sada će, nezvanično saznajemo, biti prostorije i restoran izdavačke kuće "Laguna". Potomci starog vlasnika Dušana Tanaskovića odlučili su da imovinu vraćenu restitucijom posle sudskog procesa prodaju preduzeću "Zvezda" koje je zatim otišlo u stečaj. Time je vlasnik ekskluzivnog prostora u centru prestonice postala drogerija "Lili", poslanika Mladena Grujića, koji je poverilac propalog preduzeća, a on ga je zatim dao u zakup "Laguni".

Posle iseljenja iz većeg dela prostorija SPO je ostao bez stepeništa, ali i kupatila.

- Ispostavilo se da stepenice pripadaju novim vlasnicima, pa nismo imali prilaz kancelarijama. Takođe, nemamo ni mokri čvor - kaže naš sagovornih blizak SPO. - Ipak, bili su korektni, pa su nam ostavili stepenište, a oni će izgraditi novi prilaz, dok ćemo mi jednu od kancelarija pretvoriti u toalet. Sada smo ostali u malom delu prostorija, ali verujemo da će se uskoro pojaviti naslednici starih vlasnika koji će tražiti i ovaj deo zgrade.

Između dela koji je zadržao SPO i novih komšija već je postavljen pregradni zid, što je i bio početak renoviranja dela zgrade u Knez Mihajlovoj 48. Partija Draškovića ovu zgradu koristi od devedesetih godina kada ju je dobio od Skupštine grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

naranca

18.05.2018. 13:36

@kataklinger - @kataklinger Ne nego bas pravi cetnici Isto kao I oni iz 1941!!!!!!!!!!!!

није Него

17.05.2018. 22:44

да ли ико може да похвата чија је била зграда, ко коме, чија је сад....ко у закуп.... а шта да проверавамо све то, легалност...?

Рашо

17.05.2018. 23:00

Где баш то да их снађе? Све што они кажу и ураде је управо за тоалет!

Krle Bgd

17.05.2018. 23:09

a odakle SPO ima pravo da koristi te prostorije? Najgora vlast u istoriji Beograda. Poklonjemo im je u zakup na 99 godina pola Knez Mihailove. Odakle im restoran Srpska rec? Pokojni Veselin Boskovic, Danin brat je ojadio Beograd. Dana je svoju crnogorsku familiju i siru i uzu obezbedila po centru Beograda sa stanovima.

steva

17.05.2018. 23:11

A odakle im pare da placaju kiriju. Sigurno to ne radi "vrli pretsednik" iz svog dzepa. A da li oni jos partija ?

ranko75

18.05.2018. 11:22

Trebalo mu je dati samo tualet bez kabineta. Za to sto sto radi zadnjih godina on je sasvim dovoljan, uz veliku kolicina wc papira.

ranko75

18.05.2018. 12:50

Mogli su da mu naprave WC solju u tom kabinetu na mestu radne fotelje. To bi odgovaralo delatnosti koju vodi. Dati mu na izbor papir, obicni i WC.

zoran

18.05.2018. 14:28

ovog stranog placenika treba iseliti iz Srbije a ne samo iz Knez Mihajlove koliko je samo para dobio za one demonstracije protiv milosevica

deda Gedza

18.05.2018. 20:21

@ - Vuku ostao kabinet bez taoleta !!!! Ma ja se uopste ne brinem za Vuka, on ce uskoro kod princa ( kralja) Karadjordjevica u Belom Dvoru na Dedinju,samo ne znam sta se Draskovic ucutao, kada ce biti to krunisanje i proglasenje kralja, pa zato ga je dovukao iz Engleske,secate se kada je sleteo na aerodrom u Beogradu i ljubio asvlat !!!????