OVO je bez sumnje bio jedan od najtežih dana za mene otkako sam ušla u Vladu 2016. godine, a svakako otkako sam predsednica Vlade.

Ovo je poručila, za "Novosti", premijerka Ana Brnabić, neposredno posle burne sednice njenog kabineta.

- Verujem da, kao po mnogim drugim pitanjima, Vlada treba da bude primer jedinstva, kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti prema ljudima sa kojima radite, a pre svega poštovanja i uviđavnosti. Žao mi je što to nekada nije tako i u tim situacijama svakako dovodim u pitanje svoje mesto i ulogu u Vladi - kaže Brnabićeva.

Uz napomenu da voli Srbiju, ona je navela da je jedini razlog zašto je na čelu Vlade njena "vera da ova zemlja može da ostvari svoj pun potencijal i da možemo da obezbedimo našim građanima normalan život, dobar standard, da možemo svetu da pokažemo svu našu inventivnost i kreativnost..."


Pročitajte još - REKONSTRUKCIJA VLADE: Vučić prekida svađe


- Verujem da nam kao društvu više od svega treba jedinstvo, a ne stalno nalaženje razloga za nove podele. Verujem da u Srbiji više ne treba da bude bitno kakve je ko vere, seksualne orijentacije, etničke pripadnosti ili bilo kakve druge razlike, već da svi zajedno treba da guramo u istom smeru da bismo nadoknadili svo propušteno vreme.

Premijerka ističe da joj je u ovakvim trenucima "beskrajno značajna podrška predsednika Vučića" sa kojim se, navodi, iskreno konsultuje:

- I ovog puta smo razgovarali o celoj situaciji. Pozvao me je da čuje kako se osećam povodom svega što se dogodilo i na sednici Vlade i pre nje. Imam njegovo razumevanje i podršku i verujem da je to osovina koja Srbiji daje snagu i zbog koje vredi nastaviti borbu.

Brnabićeva zaključuje da sada treba ostaviti sve po strani i nastaviti zajednički rad na rešavanju problema građana:

- Očekujem od ministara da se fokusiraju na resore koje vode i jedinstvo.