Levandovski: Ako Srbija želi bolje odnose sa SAD, mora da pojača prisustvo u Vašingtonu

Tanjug

24. 04. 2018. u 11:15

Левандовски: Ако Србија жели боље односе са САД, мора да појача присуство у Вашингтону

Kori Levandovski / Foto Tanjug

Bilo koja zemlja koja želi jače i bolje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, sada, u vreme administracije Donalda Trampa ima jedinstvenu priliku za to, rekao je Kori Levandovski

Bilo koja zemlja koja želi jače i bolje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, sada, u vreme administracije Donalda Trampa ima jedinstvenu priliku za to jer je ovaj predsednik okrenut budućnosti i građenju novih odnosa, rekao je u Beogradu američki izborni strateg i politički komentator Kori Levandovski, koji je godinu i po dana radio kao menadžer Trampove kampanje.


"Vaše veće prisustvo u Vašingtonu je ključno za unapređenje odnosa. Nadam se da ćete ovu priliku iskoristiti", rekao je juče Levandovski odgovarajući na pitanje učesnika diskusije, u organizaciji TGI grupe i NVO "Ist Vest bridž", o Trampu i o tome kako vidi buduće odnose Srbije i SAD.


Prema njegovim rečima, Trampova adminstracija veoma je okrenuta budućnosti i ono što se dešavalo u prošlosti ne prejudicira ono što će biti u budućnosti.


PROČITAJTE JOŠ: Tramp: Nisam pametan nego sam genije!


"Godine kada je Stejt department vodio politiku u pogrešnom pravcu su, nadamo se, gotove. Ako možemo da imamo čvršće veze, to će se desiti zahvaljujući vašem jačem prisustvu u Vašingtonu", smatra Levandovski.


"Da je pobedila pokvarena Hilari (kako je zovu u Americi), možete da zamislite kakva bi bila njena spoljna politika - potpuno u skladu sa administracijom Obame i sada bismo mogli da imamo i nuklearnu krizu. Ova administracija želi nove prilike i da krene u budućnost sa novim odnosima, da se odnosi nadograđuju", rekao je Levandovski.


On je podsetio da se ove godine navršava 100 godina od kako je Vudro Vilson podigao srpsku zastavu na Beloj kući, ali se, prema njegovom mišljenju, od sada može konstatovati povlačenje ljudi od saradnje sa Vašingtonom.


PROČITAJTE JOŠ: Šta znači "hladna tišina" na relaciji Merkel-Tramp


"Treba više da negujete te odnose, ako to ne budete radili, meni na pamet padaju 174 zemlje koje to rade svaki dan, predlažu svoje ideje, privlače američke institucije", rekao je Levandovski.


Prema njegovim rečima, veoma je važno jako prisustvo privrednog sektora iz Srbije u Vašingtonu, koji će potom edukovati donosioce odluka, a sa druge strane, Kongres će moći da zna šta se ovde dešava, da li ima prostora za rast i ulaganja.


"Važno je da vaše poslovno okruženje provodi vreme u Vašingtonu, i edukuju one koji donose odluke o mogućnostima za saradnju. Ovaj predsednik razume privredu koja predstavlja okvir za otvaranje novih radnih mesta, više nego ijedan drugi", rekao je Levandovski.


Na vama je da dođete ako želite bolje odnose sa Vašingtonom, zaključio je Levandovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

Branko

24.04.2018. 12:55

Srbija vodi politiku negovanja mira i stabilnosti u regionu, politiku dobrosusedskih odnosa. Amerika, da je volje, to bi već morala da uvaži.

mara

24.04.2018. 13:48

Slažem se u potpunosti, moramo više biti zastupljeni tamo da bi imali bolje odnose

Isko

24.04.2018. 14:11

Bilo bi lepo da Amerika prestane sa podrskom Albancima i da konacno pocne realno da sagledava situaciju na KiM.

jovana

24.04.2018. 14:29

Da smo počeli ranije da lobiramo u Americi,imali bi još bolje pozicije za naredne pregovore...

Dnaej

24.04.2018. 15:39

Pa necemo mi dobre odnose sa SAD.Mi imamo Rusiju,i Ameri znaju da smo sve do juce bili protiv njih.Kako ce oni nama sada verovati da smo za njih.Nece oni nikada verovati Pravoslavcima.Nece oni se odreci Albanaca,posto Albanija ima 400 KM jadransko more pod kontrolom.E moji prijatelji,sada se Ameri bave Islamskim zemljama,pa posle ce da se okrenu prema pravoslavlju.Mi smo u svakom slucaju,izgubili Kosovo,ali smo dobili RS.E necemo moci da dobijemo i Kosovo i RS.

Patar Pan

24.04.2018. 15:48

Da smo počeli ranije da lobiramo u Americi,imali bi još bolje pozicije za naredne pregovore..

pera ciganin

24.04.2018. 18:28

@Patar Pan - Slazem se sa vama inadamo se da ce predsadnik sve dati od sebe da vise bude tamo prisutan.

Првослав

25.04.2018. 12:30

лепо човек каже, појачајте присуство у вашинктону- граду зла и корупције, граду сотоне, и само давајте паре. Ђавоље слуге све решавају ономе ко да више пара!Ај, па довиђења!

tmujo

27.04.2018. 17:56

pogresan savet,da bi imali bolji odnos tj.da bi nas vi uvazavali moramo pojacati saradnju sa slobodnim svetom tj.Rusijom i Kinom.Sto nekomentarisete ili napadate Belorusiju,Hong Kong,Uzbekistan,Kirgistan,Ceceniju,Moldaviju,Krim...Onamo gde odgovor unapred znate nemate ni pitanja ni potpitanja vec obilazite u sirokom luku trazeci bezopasnije prilike tj.male i nezavisne zemlje da nesto otmete ili porobite kao pravi zlikovci i lopuze.Sva zla poticu od vas a i sve sukobe ste vi zapoceli zbog pohlepe