DOK se prašina posle hapšenja Marka Đurića još nije ni slegla, dan posle upada ROSU u severnu Kosovsku Mitrovicu, na fudbalskom stadionu u južnom delu grada, čovek sa imidžom Adolfa Hilera nesmetano i bez posledica podizao je ruku u nacistički pozdrav.

Emir Džinovci, bivši borac OVK, poznat po svojoj bizarnoj opsesiji i fizičkoj sličnosti sa Hitlerom, slikao se ispred nemačke zastave tokom utakmice mladih fudbalera tzv. Kosova i Nemačke.

Džinovci je, inače, rane devedesete proveo u Nemačkoj, ali se vratio na Kosovo i pridružio OVK, a postao je poznat pa nadimku Hitler. Posle rata otvorio je lanac restorana u nacističkom stilu. Pošto je to zapalo u oči pripadnicima međunarodnih snaga, restorani su zatvoreni.


PROČITAJTE JOŠ: Haradinaj: Srbe hapsili „bum-bum policajci“, oni služe samo za to

On, između ostalog, zarađuje tako što naplaćuje onima koji žele da se slikaju sa njim i po nekoliko desetina evra. Navodno, pozivaju ga čak i da gostuje na venčanjima i sahranama. Njegove kćerke u Mitrovici su poznate kao "Hitlerova deca". Bivši terorista sad sa sobom uvek nosi kopiju Hitlerovog manifesta "Moja borba". Više puta je izjavljivao da mu je lako da se identifikuje sa Hitlerom, jer su imali zajedničke neprijatelje - Srbe. Zbog svog izgleda i sklonosti javnoj demonstraciji nacističkih uverenje, ne sme da se vrati u Nemačku.