Đurića proterali sa KiM, iz Kuršumlije otputovao za Beograd; Srpska lista najavila prvi potez posle nasilja u Mitrovici (VIDEO+FOTO)

NovostiOnline/Agencije

26. 03. 2018. u 17:34

Interventna jedinica kosovske policije privela Marka Đurića, u Mitrovici se oglasile sirene za uzbunu. Direktor Kancelarije za KiM sproveden u centralnu Srbiju preko administrativne granice Merdare

Ђурића протерали са КиМ, из Куршумлије отпутовао за Београд; Српска листа најавила први потез после насиља у Митровици (ВИДЕО+ФОТО)

Foto Tanjug / Print screen Youtube

INTERVENTNA jedinica kosovske policije privela je danas Marka Đurića, a u Kosovskoj Mitrovici su se oglasile sirene za uzbunu.

Prilikom hapšenja Đurića povređen je Željko Jović, zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Kako saznajemo 30 pripadnika specijalaca ROSU upalo je pod punom ratnom opremom u Mitrovački dvor i privelo direktora Kakcelarije za KiM.

PROČITAJTE I: PREOKRET NA KOSOVU: Đurić i Selaković u Kosovskoj Mitrovici, ROSU jedinice kontrolišu situaciju (VIDEO)

Novinarima je bilo zabaranjeno da priđu iako su pokazali legitimacije.

Marko Đurić odveden je u Prištinu u pratnji desetak blindiranih vozila u kojima je bilo oko 200 naoružanih specijalaca. Zatim je direktor Kancelarije za KiM sproveden u centralnu Srbiju preko administrativne granice Merdare.
VEČERAS SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana večeras za 19:30 sati.

Foto I. Radulović


PRIVEDEN MARKO ĐURIĆInterventna jedinica kosovske policije privela Marka Đurića, u Mitrovici se oglasile sirene za uzbunu, saznaju "Novosti".


Prilikom hapšenja Đurića povređen je Željko Jović, zamenik direktora Kancelarije za KiM.


Kako saznajemo 30 pripadnika specijalaca ROSU upalo je pod punom ratnom opremom u Mitrovački dvor i privelo direktora Kakcelarije za KiM.


Foto: RTS


Prema prvim informacijama, prethodno su se specijalci sukobili sa oko trideset građana koji su se okupili ispred Mitrovačkog dvora, i tom prilikom bacili suzavac.


Pripadnici ROSU reagovali su sa metkom u cevi uperenim prema građanima.


Prethodno je počeo dijalog o KiM, tako da je ovo privođenje bilo potpuno neočekivano, i došlo je do potpuno neprimerene upotrebe sile prema srpskom narodu u pokrajini.

Foto I. Radulović


SELAKOVIĆ U ZGRADI OPŠTINE

Nikola Selaković, koji je došao zajedno sa Đurićem, nije uhapšen i trenutno se nalazi u zgradi opštine severne Mitrovice, u kojoj se okupljaju i srpski političari.

Kako su građani Mitrovice pokušali da spreče ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe. Nakon toga su ušli i odveli Đurića. U Mitrovici su se oglasile sirene za uzbunu.

Škole su raspuštene, odnosno đaci Kosovske Mitrovice poslati su kućama, a u gradu je izuzetno napeto.


ĐURIĆ NA PUTU ZA PRIŠTINU

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić priveden je danas i trenutno se nalazi na putu za Prištinu.


U MITROVICI IZUZETNO NAPETO POSLE HAPŠENJA ĐURIĆA

U Kosovskoj Mitrovici je izuzetno napeto posle hapšenja Marka Đurića, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Đurića je uhapsila interventna jedinica Kosovske policije, koja je prethodno šok bombama primorala Srbe koji su im onemogućili pristup sali u kojoj je bio Đurić da se uklone.

U Mitrovici od hapšenja, nešto posle 17.30, i dalje se čuju sirene za uzbunu.

Foto: TV Pink


BLOKADA PUTA


Foto I. RadulovićVečeras je blokiran put između Prištine i Kosovske Mitrovice, prenosi Pink.

A naalbanskim portalima osvanula je fotografija uhapšenog Marka Đurića u oklopnom vozilu, tokom njegovog prebacivanja u Prištinu.

— Zana Cimili (@zanacimili) March 26, 2018OČEKUJE SE RAZGOVOR VUČIĆA I PUTINA

Predsednici Rusije i Srbije Vladimir Putin i Aleksandar Vučić razgovaraće telefonom povodom situacije na KiM. 

SELAKOVIĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI: UVEK ĆEMO DOLAZITI KOD VAS

Generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković je danas na okruglom stolu u Kosovskoj Mitrovici, pre nego što je uhapšen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, izjavio da se neće odustati od traženja pravog rešenja koje Srbe i Srbiju ne ponižava.


"Bas onako kao što mi danas nismo odustali uprkos svim pretnjama, zabranama, kordonima, kontrolama, baš onako kao što nisu uspeli da nas zaustve da dođemo ovde i da vas čujemo, tako nećemo odustati ni od naše borbe za traženjem pravog, iskonskog rešenja koje Srbe i Srbiju ne ponižava i koje vodi računa o našim državnim i nacionalnim interesima", istakao je Selaković.

On je rekao da je ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o KiM vratila KiM u žižu srpske životne, ne samo političke stvarnosti.

"Zato smo danas ovde sa vama i zato ćemo i uvek dolaziti kod vas. Ne verujemo da će postojati nešto što će u tome uspeti da nas spreči jer je bratska krv, bratska ljubav nešto što ne zna za granicu - to je nešto što nas je vezivalo, što nas vezuje i što će nas vezivati", istakao je Selaković.

On je rekao da je prošlo skoro dve decenije kako je Srbiju napala "najveća vojna mašinerija na svetu sa ciljem da se otme ono što je našoj zemlji najsvetije".

"Iz tog perioda od blizu 20 godina nadam se da smo naučili, videli i shvatili mnogo i da ćemo mnogo više da se oslanjamo na svoj razum i pamet, da znamo šta je naše, šta imamo i šta na damo, kao i da shvatimo da je život svakog našeg deteta, čoveka, žene, majke na KiM i ostatku Srbije za nas svetinja", podvukao je Selaković.

Pripadnici interventne jedinice Kosovske policije priveli su danas popodne, nešto posle 17.30 sati, direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića.

Ðurić je uhapšen u sali Mitrovačkog dvora, gde je upravo bio počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM.


Foto I.Radulović

ĐURIĆ I SELAKOVIĆ: BEZ DIJALOGA NEMA REŠENJA ZA KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da su on i Selaković došli u Kosovsku Mitrovicu da sa Srbima sa KiM razgovraju o bućnosti južne pokrajine i poručio da bez njih nema rešenja za KiM.


- Došli smo kao što smo obećali i dogovorili pre nekoliko dana. Došli smo da vam prenesemo poruku da KiM i sever KiM nikada neće biti deo samoproglašenog Kosova ili velike Albanije - rekao je Đurić.


On je istakao da je politika Srbije postizanje kompromisa koji će značiti da Srbija na KiM "treba da dobije nešto".


Selaković je izjavio da su došli da čuju glas naroda, da su dosad čuli različite predloge i viđenja i pokazali da je ideja Aleksandra Vučića o pokretanju dijaloga vratila Kosovo i Metohiju u žižu političke stvarnosti.


- Zato smo ovde i ništa nije mogla da nas spreči da dođemo - rekao je Selaković.


Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić zahvalio je Đuriću i Selakoviću što su tu i Vučiću koji je započeo dijalog.


- Prvi put na čelu Srbije je čovek koji želi da rešava probleme, a ne da ih gura pod tepih - kaže Rakić.On ističe da je Srbija svesna da albanska strana neće podržati formiranje ZSO i da je sloboda neprestano ugrožavana.


- Decenijama nam govore da se naviknemo na nekakvu realnost, a ja kažem da stvaramo svoju realnost - ističe Rakić, dodajući da upućuje predlog da se krene u samostalno formiranje ZSO, po meri Srbije, a ne po meri Prištine i čekajući da se drugi smiluju.


On ističe da dalje moramo sami i da svesni toga ne smemo dozvoliti drugima da naprave razdor.


- Prištini poručujemo da ne pretite nasiljom, jer mi odavde ne idemo. Ostajemo, jedinstveni i sa željom da gradimo da srpska pokoljenja - rekao je Rakić.


VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTINOM

Zbog situacije na Kosovu u toku je telefonski razgovor predesednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

ĐURIĆ PRIVEDEN U PROSTORIJE KPS U PRIŠTINI

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji je danas popodne uhapšen u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kososvska policija privela je u sedište te službe u Prištini.

Đurić je priveden danas popodne u Kosovskoj Mitrovici gde je zajedno sa Nikolom Selakovićem učestvovao u razvgoru u okviru unutrasnsjeg dijaloga o KiM.

Ranije je iz Prištine bilo saopšteno da im je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, zbog izjava kojima unose nestabilnost u stiuaciju na severu pokrajine.ĐURIĆ DAJE IZJAVU

Marko Đurić u 19.00 pred sudijom za prekršaje u Prištini, daje izjavu.


ĐURIĆA "DEPORTUJU", NA PUTU ZA MERDARE

Direktora vladine Kancelarije za KiM, Marka Ðurića kosovske vlasti su, posle saslušanja kod sudije za prekršaje, odlučile da deportuju i trenutno je na putu ka administrativnom prelazu Merdare, potvrđeno je Tanjugu.


Ðurić je uhapšen popodne u severnoj Mitrovici nakon što je, kako se navodi, na Kosovo ušao bez prethodno pribavljene dozvole.


Kosovska policija je Ðurića privela u policijsku stanicu u Prištini, a potom je izveden pred sudiju za prekršaje.Okupljanje građana u Kosovskoj Mitrovici / Tanjug

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MOGERINI

Predsednik Srbije završio telefonski razgovor sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.


MIHAJLOVIĆ ODBILA POZIV KAJLA SKOTA ZBOG HAPŠENJA MARKA ĐURIĆA

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović uputila je pismo ambasadoru SAD Kajlu Skotu u kojem ga obaveštava da ne prihvata njegov poziv da večeras prisustvuje gostovanju američke trupe na Beogradskom festivalu igre.Kako navodi ministarstvo građevinarstva, Mihajlović je tu odluku donela nakon privođenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

"Ovo su teški trenuci za Vladu Srbije i za mene lično, u kojima svi delimo zabrinutost za sigurnost gospodina Đurića i za ukupan razvoj situacije i bezbednost naših građana na severu Kosova i Metohije", navodi se u pismu potpredsednice Vlade, koje je prosleđeno u saopštenju.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je rekla da zbog takvih "šokantnih, nerazumljivih i duboko neprihvatljivih akcija privremenih institucija na Kosovu i Metohiji" ona neće prisustvovati na 15. Beogradskom festivalu igre.


VUČIĆ STIGAO U PREDSEDNIŠTVO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu, gde bi uskoro trebalo da počne sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Opširnije pročitajte OVDE

U SEVERNOJ MITROVICI UZNEMIRENO, U JUŽNOJ "POD KONTROLOM"

Dok su se u severnoj Mitrovici stotine Srba okupile pored mosta na Ibru, gde je sa njima razgovarao Nikola Selaković, u južnom delu tog grada situacija je mirna i pod kontrolom, kako kaže Nehat Tači, direktor regiona za južnu Mitrovicu.


Selaković je građane pozvao na mir i da sačekaju zajedno da čuju šta će reći predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.


Nehat Tači je rekao za kosovske portale da je policija, šta god da se dogodi, u stanju da očuva situaciju pod kontrolom.


Gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, apelovao je na građane da budu mirni i da se ne okupljaju na mostovima.Foto I.Radulović


TAČI: KP POSTUPALA PROFESIONALNO, ÐURIĆ NA PUTU ZA BEOGRAD

Predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, izjavio je večeras da je kosovska policija prilikom hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM, Marka Ðurića, u Kosovskoj Mitrovici postupala u skladu sa zakonom i ovlašćenjima.


Tači je građane Kosova pozvao na smirenost i rekao da je Ðurić na Kosovo ušao ilegalno, preneo je portal Koha.net.


Upravo su ga, rekao je, obavestili nadležni organi da je Ðurić prošao redovnu policijsku, sudsku i tužilačku proceduri i da je sada na putu da bude deportovan sa kosovske teritorije.


"Ovaj slučaj ne bi trebalo da ometa komunikaciju između Kosova i Srbije, dijalog između dve zemlje i napore za normalizaciju, dobrosusedskih odnosa i pomirenje dva naroda", rekao je Tači.
ĐURIĆ POZDRAVIO OKUPLJENE GRAĐANE

Marko Đurić je tokom deportovanja ka administrativnom prelazu Merdare građane u Prištini koji su mu zviždali, pozdravio iz oklopnog vozila podignutim palcem, prenosi TV Pink.


ĐURIĆ UŠAO U SRBIJU

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić sproveden je večeras na administrativni prelaz Merdare, gde ga je preuzela srpska policija.


Ðurića je ranije danas uhapsila kosovska policija u severnoj Kosovskoj Mitrovici, nakon što su bacili šok bombe i direktora kancelarije za KiM "izvukli" iz sale u kojoj je održavan skup u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM.DODIK: HAPŠENJE ĐURIĆA NEDOPUSTIVO, UZVRATITI RECIPROČNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je hapšenje direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića u Kosovskoj Mitrovici nedopustiv događaj, bez presedana, na koji treba odgovoriti recipročnim merama.


"Želim da kažem da je ovo gruba manifestacija sile, nedopustivo, pokušaj poniženja Srbije. Solidarišem se sa Markom, svim ljudima na Kosovu. Apsolutno mislim da treba recipročno postupiti, rekao je Dodik za Prvi program Radio Beograda.


On je istakao da je to "arogancija koja je sigurno pothranjena podsticajem" koji strani faktor pruža prištinskim vlastima u njihovom "pokušaju da manifestuju neku svoju nadležnost i svoju vlast na prostoru Mitrovice".


"Još jedan pokušaj da se Srbija ponizi. Verujem naravno da će rukovodstvo Srbije adekvatno odgovoriti, ali ovo je sigurno događaj bez presedana da vladinom službeniku predstavniku države Srbije za razgovore i odnose sa Srbima na Kosovu na ovakav način šalje poruka o njegovoj dobrodošlici", rekao je.


On je naveo da vlasti u Prištini u pregovorima ne žele da vide zvaničnog predstavnika vlasti Srbije i dodao da Beograd treba da preduzme adekvatne, recipročne mere.


"U ovom trenutku bez želje da se ti događaji dodatno dramatizuju, mislim da vlasti Srbije treba da manifestuju svoj odnos prema tom pitanju tako što će i Albancima, Šiptarima koji se nalaze na prostoru Srbije adekvatnim merama, isto tako uzvratiti", zaključio je Dodik.
U K.MITROVICI GRAĐANI ČEKAJU PRENOS OBRAĆANJA VUČIĆA

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice okupljaju se na glavnom trgu gde je organizovan prenos obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


Kako javlja reporter Tanjuga, na Trgu kneza Lazara postavljen je veliki video bim na kojem će bit prenos obraćanja predsednika Vučića nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.


Generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, obratio se ranije danas Srbima koji su se okupili pored mosta na Ibru i pozvao ih na mir te da sačekaju zajedno obraćanje predsednika Srbije.


VESELJI: KOSOVO POTVRDILO SVOJE ZAKONE I SUVERENITET

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je večeras da je hapšenjem direktora vladine Kancelarije za KiM, Marka Ðurića, takozvana "država Kosovo danas predstavila svoje zakone i puni suverenitet".


"Nećemo provocirati Srbiju, očekujemo da budu pažljiviji u poštovanju suvereniteta naših teritorijalnih granica", rekao je Veselji, preneo je portal Koha.net.


Veselji kaže i da srpski zvaničnici moraju da shvate da se na Kosovo može doći samo uz dozvolu kosovskih vlasti.


"Kosovo je posvećeno normalizaciji odnosa sa Srbijom, ali volja mora biti dvosmerna", rekao je Veselji.KOSOVSKA POLICIJA PRETUKLA SNIMATELJA RTS-A

Kosovski specijalci su, tokom akcije u kojoj je uhapšen šef Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, napali i povredili snimatelja RTS-a Vladimira Milića.


Snimatelj RTS-a povređen je tokom akcije kosovskih specijalaca u Mitrovačkom dvoru.


Tokom upada, kosovski policajci koristili su suzavac i šok-bombe.


OBRAĆANJE PREDSEDNIKA U 21 SAT

Predsednik Vučić obratiće se večeras javnosti u 21.00 čas


AP: HAPŠENJE ÐURIĆA ĆE RASPALITI TENZIJE IZMEĐU BG I PR

Američka agencija AP izvestila je o hapšenju direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića u Kosovskoj Mitrovici, uz ocenu da će taj potez verovatno "raspaliti tenzije između dva neprijatelja, koji su vodili brutalni rat 1999.".


Agencija navodi da animozitet Beograda i Prištine od nedavno raste, zbog povećanog pritiska EU da "dva neprijatelja" postignu kompromis o velikom broju otvorenih pitanja.


Agencija prenosi, pozivajući se na novinsku agenciju Tanjug, da je kosovska policija prethodno zabranila ulazak na Kosovo ministru odbrane Srbije, glavnom pregovaraču Beograda u Briselskom dijalogu, generalnom sekretaru u kabinetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministru kulture.


Navodi da je ministar kulture Vladan Vukosavljević ocenio za Tanjug da je potez kosovskih vlasti "besmislen i pogrešan".


Vukosavljević je, dodaje AP, objasnio za Tanjug da je krenuo na Kosovo kako bi posetio srpske pravoslavne manastire, koji se tamo nalaze.


AP je naveo, pozivajući se na javni servis Srbije, da je kosovska policija uhapsila "srpskog zvaničnika", koji nije dobio dozvolu za ulazak na Kosovo.
ĐURIĆ STIGAO U KURŠUMLIJU

Direktor kancelarije Vlade Srbije za KiM, Marko Đurić stigao je večeras u stanicu MUP-a Kuršumliju, nakon što je posle hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, proteran u centralnu Srbiju.

ĐURIĆ PUTUJE KA BEOGRADU

Marku Đuriću je večeras ukazana lekarska pomoć u Kuršumliji. Direktor Kancelarije KiM oseća se loše posle torture koju je danaspreživeo. Đurić je krenuo ka Beogradu, i nije želeo da daje izjave za medije, prenosi RTS.

PRELOMNA TAČKA: SRPSKA LISTA NAJAVILA PRVI POTEZ POSLE NASILJA U MITROVICI

Rukovodstvo Srpske liste usvojilo je inicijativu za napuštanje vlade u Prištini i o ovoj odlici će obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je večeras predsednik Srpske liste Goran Rakić.


„Dijalog u ovakvim okolnostima, kada se na goloruk narod ide sa metkom u cevi, kada se na reč ide kundacima i đonovima čizama, dok se vrši institucionalno nasilje nad građanima, nema nikakvog smisla“, naveo je Rakić.


On je u saopštenju istakao da je ovo težak dan za Srbe na Kosovu i Metohiji, kad se najbolje videlo lice prištinskih institucija.


„Brutalno, sa metkom u cevi, uz šok-bombe i besomučno udaranje žena i muškaraca, napadnuti su i prebijani legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda u pokrajinskim institucijama, ministri, direktori kancelarije, poslanici, gradonačelnici“, kazao je Rakić.


„Nakon ovakvog zlodela i demonstriranja sile, rukovodstvo Srpske liste je održalo hitan sastanak na kome smo usvojili inicijativu za napuštanje vlade u Prištini. O ovoj odluci ćemo obavestiti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, naveo je Rakić.


ĐURIĆ NA PUTU ZA BEOGRAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sednice za nacionalnu bezbednost da je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić na putu za Beograd, i da će večeras biti primljen u neku od medicinskih ustanova. Obraćanje predsednika Vučića pratite OVDE.
K. MITROVICA: OKUPLJENI GRAĐANI PRATILI OBRAĆANJE VUČIĆA


Brojni građani severnog dela Kosovske Mitrovice okupili su se na glavnom Trgu gde su pratili obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom današnjeg hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića.


Obraćanje prate preko zvučnika, a video-bim nije uključen, iako je to ranije bilo najavljeno, javlja reporter Tanjuga.


Generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković, ministar za povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić i gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić takođe prate obraćanje predsednika iz prostorija u blizini.


Inače, veče u Kosovskoj Mitrovici za sada protiče mirno, iako su građani danas bili uznemireni zbog incidenta u Mitrovačkom dvoru.


Pripadnici interventne jedinice Kosovske policije priveli su danas popodne, nešto posle 17.30 sati, direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića.


Ðurić je uhapšen u sali Mitrovačkog dvora, gde je upravo bio počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM.


ÐURIĆEV "LAJK" IZ POLICIJSKOG VOZILA U PRIŠTINI

Evropska foto agencija, EPA, objavila je fotografiju na kojoj se vidi direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić kako iz blindiranog vozila kosovske policije u Prištini pokazuje "palac gore".


Agencija je uz fotografiju ruke koja pokazuje "lajk" navela da se radi o ruci Marka Ðurića.


Ðurić je danas uhapšen u Kosovskoj Mitrovici, a zatim sproveden u Prištinu, gde je nakon davanja izjave preko administrativnog prelaza Merdara odveden u Srbiju.


ČEPURIN: GRUBA PROVOKACIJA PRIŠTINE

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocenio je večeras da ono što se danas dogodilo na Kosovu i Metohiji predstavlja grubu provokaciju Prištine.


"Ogorčeni smo grubom provokacijom Prištine. Potpuno smo solidarni sa Markom Ðurićem i Srbijom", napisao je Čepurin na svom Tviteru.


Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Ðurić uhapšen je danas u Kosovskoj Mitrovici.


Posle svojevrsnog linča u Prištini, gde su ga policajci grubo sproveli ulicam,a Prištine do sedišta KPS, a Albanci mu zviždali i dobacivali uvrede, Ðurić je sproveden preko administrativnog prelaza Merdare u centralnu Srbiju.


SELAKOVIĆ: ĐURIĆ UHAPŠEN DA BI SE PONIZILA SRBIJA

Generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je večeras da je Marko Đurić uhapšen kako bi se ponizio on i Srbija.


"Tokom razgovora u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM u prostoriju su upala uniformisana lica sa dugim cevima, bacila šok-bombu, prišla nam i odmah oborila Marka Đurića. Ja sam bio tik uz Marka, ali njima je najvažniji cilj bio da uhapse njega", rekao je Selaković za RTS.


Kako je rekao,Đurić nije uhapšen zbog kršenja dogovora, jer bi u tom slučaju uhapsili i njega.


"Marko je namerno, mogu reći, otet i to da bi se ponizio on, Srbija i omeo pregovarački proces", rekao je Selaković za RTS i dodao da su uniformisana lica udarala i gazila sve pred sobom.


Selaković je ocenio i da su ljudi uznemireni.


"Ovo je skandolazno, šutirali su l?ude, gazili po glavi to je terorisanje mirnih građana", rekao je on.


Selaković je istakao i da Albanci nisu uspeli u svojoj nameri, jer su Srbi na KiM ostali hladne glave.

Foto I. Radulović"Jasno smo shvatili, primili smo k znanju šta su hteli da urade, ali nisu uspeli, niti će uspeti, jer Srbi na KiM su hladne glave i uz sebe imaju državu Srbiju", rekao je Selaković.


Govoreći o direktoru Kancelarije za Kim Marku Đuriću, Selaković je rekao da "oni koji su oteli i uhapsili Marka" njega zapravo ne poznaju, jer bi, u suprotnom, znali da ga današnji incident neće pokolebati u radu, već će tome pristupiti još revnosnije.


"Znam Marka maltene od prvog razreda osnovne škole. Ovi koji su ovo radili ne znaju kakav je on karakter. Nisu mu ni za mali prst, i neće ništa uspeti da promeni njegov smer, jer će on još posvećenije da radi svoj posao", rekao je Selaković i istovremeno pozvao građane na severu Kosova da budu mirni i uzdržani, jer se, ponovio je, "važne odluke donose hladne glave".GRAĐANI OGORČENI DOGAĐAJIMA, PORUKA VUČIĆA SMIRUJE TENZIJE

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice ogorčeni su i ozlojeđeni zbog hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i kažu da je incident, u kojem su danas učestvovale jedinice specijalne kosovske policije, za Srbe u južnoj pokrajini jedan od najtežih dana u poslednjih deceniju i po.


Meštanin severnog dela Kosovske Mitrovice Nenad Popović smatra da je poslednji trenutak da se stane na put incidentima koji se, kaže, godinama ponavljaju.


"Ovako se više ne može izdržati. Napadnuti smo sa svih strana, i od Evropske unije i od Albanaca. Poslednji trenutak je da se stane na put ovome, ili da nas sve pobiju ili da nas puste da živimo na miru'''', rekao je Popović Tanjugu.

Foto I. RadulovićStudent Aleksandar Arsenijević kaže da se nikada nije osećao posramljenije kao Srbin.


On je hapšenje Ðurića ocenio presedanom u međunarodnoj politici, navodeći da je direktor Kancelarije za KiM priveden kao ''''okoreli bandit".


Arsenijević je večerašnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića ocenio pozitivnim jer, kaže, treba smiriti tenzije.


''''Danas nisu prezali da mučki napadnu i devojke, među povređenima je bilo studenata, jedan kolega astmatičar je teško podneo napad'''', naveo je Arsenijević za Tanjug.


SKOT: DANAŠNJI DOGAĐAJI VELIKI KORAK UNAZAD

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je večeras da današnji događaji u Mitrovici predstavljaju "veliki korak unazad".


"Nadam se da će hladne glave preovladati, omogućavajući smirivanje situacije. Ne postoji alternativa dijalogu i mirnom suživotu svih naroda na Balkanu", napisao je Skot na Tviteru.POVREĐENE 32 OSOBE U SEVERNOJ MITROVICI

Doktor Milan Ivanović izjavio je večeras da su u Kosovskoj Mitrovici povređene 32 osobe, od kojih je pet zadobilo ozbiljne povrede, u sukobu sa policijom, a tokom hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Kako prenosi američka agencija AP, Ivanović je kazao da su svi povređeni zbrinuti u lokalnoj bolnici u Kosovskoj Mitrovici, a zatim pušteni na kućno lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (262)

ugljesa

26.03.2018. 18:37

@ugljesa - naravno koreni su mi iz banjske ali trenutno se odigrava razgovor vucic putin to je mnogo vaznije od toga da li ces ti ili ja da krenemo put kosova

ZIKI

26.03.2018. 17:47

Juce sam pisao o tome.Sto niste mi objavili komentar,pa bi procitao i ovaj Djuric?Trebali ste da objavite i da ne ulazi na Kosovu,jer ce biti hapsen.Sada,sve je zavrseno,a taj vise nece ilegalno da ulazi.Kosovo podrvzavaju sve zemlje sceta,i osudjuju ulazak Marka Djurica na ilegalan nacin.Gospodo,mi mislimo da je Kosovo nase,ali ja vam kazem da nije tako.Nijedan Bosanski ministar ne moze da ulazi u RS,bez odobrenja vlasti RS.Onda,kako cemo uci na Kosovu bez odobrenja?Kosovo nam je otislo.

Zoran

26.03.2018. 18:03

@ZIKI - Nemoj da pises gluposti. Ne postoji granica izmedju BiH i RS. Ovo ostalo sto si napisao, ne bih ni komentarisao. Vidi se da si veoma nacitan i pametan decko.

неимени

26.03.2018. 18:10

@ZIKI - "Како се на шиптарском каже Зики?" Каже се ZIKI, баш како тај и написа.

Sdolak

26.03.2018. 18:11

@ZIKI - Kosovo jeste Srpsko i tako ce ostati, opusti se, pricas napamet. Nista nije otislo vec ce doci, nama ovo odgovara. Situacija nije uvek kako izgleda. Ne brini, siptarima otkucava sat.

Anabela

26.03.2018. 18:16

@ZIKI - Ziki@Kako ste vi plasljivi. Kako nemate samopuzdanja. Kosovo nije otislo, uopste ga ne podrzavaju sve zemlje sveta, pa cak ga ne podrzava ni Zapad.

Саша С.

26.03.2018. 17:53

У Косовској Митровици нас убијају и хапсе, на југу централне Србије у Бујановцу Албанци увелико откупљују српску имовину и тако протерују Србе. Докле више?!

Srđan, N. Beograd

26.03.2018. 19:58

@Саша С. - To rade i u fašističkoj "eu" ali o tome još ne sme da se piše.

Zar Opet?

26.03.2018. 17:55

Istorija se ponavlja. Izdaja za izdajom. Eeeeee braćo srbi nama ne treba veći neprijatelj od nas samih. "Gledamo" da se drugi ne ljute a nas mogu da gaze kako hoće i koliko hoće. A narod nema više ni volje a ni snage za sve ovo....

Mp

26.03.2018. 17:58

Verovaoo sam Vucicu kada je govorio da niko ne sme da se igra sa nama i da smo jaki, dokazali smo koliko smo jaki i koliko nas slusaju, bruka za Srbiju.

Brano

26.03.2018. 18:00

Dobro je što su bili dole. Neophodno je pokazati da smo sposobni da zapalimo region, da uzburkamo strasti jer time jačamo pregovaračku poziciju. Znači nastaviti sa provokacijama, napadima, napravi bukvalno divlji zapad od severa kosova, pa ćeš videti kako će nas poštovati. A ne kao do sad, skinuli smo gaće i još više nas j...

Александар ВА

26.03.2018. 18:02

Ma dizi rezervu evo ja cu prvi da se to zgazi vec jednom kakvi vise pregovori imam 40 god i jos sam u punoj snazi redovno odsluzen vojni rok navikao sam dosao sam iz Krajine bio sam deckic dok su mi granate lupale oko kuce dosta mi vise terorista!

Anabela

26.03.2018. 18:13

@Александар ВА - Dragoceni su nasi zivoti, ne damo im vise ni jedan iako smo spremni da branimo nasu zemlju. Hajde da nadjemo resenje u oblasti diplomatije i ekonomije, ta azdaja koja nas je napala nije pretnja samo nama nije ovo vise 1995. ili 1999. Sa cim da nam prete danas? Da ubijaju civile po Kosovu? Da nam uvedu sankcije i da blokariju sopstvene firme- koje tako slabo placaju nase gradjane, da nam se isplati da one odu jer cemo biti u situaciji da afirmisemo svoje znanje i inventivnost, kreativnost.

emili

26.03.2018. 19:06

@Александар ВА - NATO država sa nacističko- mafijaškim pbeležjem Kosovo stvarno je sila čim takvu silu primenjuje na civile.

Листа србофибиста

26.03.2018. 18:04

Нервозни нато-нацисти у бунилу напујтали шиптарске џукеле ... Ал ће неко да "хистерише" ...

Srbija Srbima

26.03.2018. 18:04

Hajde sad Predsednice da vidimo koliko smo ozbiljni?! Povucite se iz Briselskog sporazuma i proglasite OKUPACIJU!!

Crkveni petao

26.03.2018. 19:57

@Srbija Srbima - Ma sve ovo Bog vidi, ostavite neka on reši !!!!!!!!

КиМ

26.03.2018. 18:06

Као што сам рекао јуче у једном коментару, вакат је да се у блиц кригу упадне у нашу јужну покрајину, похапси све што може. Ко признаје Србију, остави, ко не прихвата испратити до границе и депортовати. Без жртава и без приче. Чему је вакат, томе је и вријеме

bager

26.03.2018. 18:47

@mirjana - Hitno oduzeti srpsko drzavljanstvo svim siptarima na teritoriji srbije ,dati im boravisne karte dok se situacija ne rascisti na Kosovu,,ponistiti sve ugovore o kupoprodaju nekretnina zakljucene sa albancima i siptarima na teritoriji Srbije ,drzava postavlja prioritet ( préemption ) na sta ima zakonsko i ustavno pravo ,,zabraiti di daljnjeg ulazak sa kosova svim licima sa kosovskim,siptarskim i albanskim pasosem,,odmah ih vracati nazad,,i kad se rese moze se poceti politicki dogovor.

Nebojsa-Denver

26.03.2018. 18:11

Zar mi nemamo jedinicu za specijalne operacije,sta oni rade i gde je Kosovska Mitrovica???u Zanzibaru ili na teritoriji RS??

seka

26.03.2018. 18:33

@Nebojsa-Denver - Ljudi lagano,hladne glave se treba resavati ovaj problem,sednica ce se odrzati veceras zato sacekajmo da vidimo sta strucnjaci predlazu.

Nebojsa-Denver

26.03.2018. 18:12

Zar mi nemamo jedinicu za specijalne operacije,sta oni rade i gde je Kosovska Mitrovica???u Zanzibaru ili na teritoriji RS??

Gde je moj predsednik i sta sad da se radi?

26.03.2018. 18:23

Ko ono rece da niko nece ponizavati Srbiju? Ako ovo nije ponizenje, ocekujem da me ubedite da su tuljumbe i bakljave... Trideset indijanaca, pripadnika specijalnih jedinica tzv. drzave Kosovo, u delu Mitrovice gde zivi 80.000 Srba, izvodi sta hoce... Kakva je to organizacija?Svako da ih je jednom sutnuo, da ne spominjem jace oruzje, vratili bi se u Pristinu u kanti za kupus... Predsednice, osecam se nesigurno, glasao sam za Vas, ocekujem da me zastitite, u skladu sa ovlascenjima iz ustava RS.

predsednik

26.03.2018. 20:36

@Gde je moj predsednik i sta sad da se radi? - hocu, cekaj dok prebrojim pare.

Boki

26.03.2018. 18:31

citam komentare i cudim se ma nama vise niko nemoze da pomogne albanci rade sta hoce a zasto zato sto to neko odobrava a zna se i ko

Раде

26.03.2018. 18:34

Шаљимо војску! Специјалну бригаду да реши проблем са овим бандитима који се називају „косовском полицијом" или „росу" или каки год се та банда назива!!! Доста бре понижења државе! Змија се у главу удара, са змијом се не договара!

KajaG

26.03.2018. 18:35

Ne mogu da verujem da neko moze da ogranici kretanje po jednoj zemlji , bilo kojem slobodnom gradjaninu, a ne da ga uhapsi....neverovatna drskost i bezobrazluk.

Dule, specijalac

26.03.2018. 19:54

@Simo Cabarkapa - Ja muvam jednu pevaljku u kafani, xexexexxexexe!!!

Crni Gruja

26.03.2018. 18:38

U boj u boj da spašavamo narod svoj. Gde je zbor za dobrovoljce ako nećete da šaljete vojsku da se javljamo dobrovoljno ili se plašite novog Haga.

čiča

26.03.2018. 18:40

Šiftari tuku ,hapse a država će da se sastaje, da li vam je palo napamet da zaustavite sve šiftarske autobuse u Srbiji i da ih momentalno vratite na najbližu granicu i da im do daljneg nedate da prolaze kroz Srbiju, ah da oni plaćaju putarinu a i evrorupa bi se naljutila

bager

26.03.2018. 18:41

Zasto Vucic ne trazi zasedanje SB po ovom pitanju ??? Od EU nema nadanja ,,oni su radili ,rade i radice za siptare i narko dolare

Aca

26.03.2018. 18:43

A sta mores kad vi srbijanci nijeste nikaki ratnici. Kad vas je dizalo u rezervu da idete na Kosovo - krili ste se po budzacima. Sad se fino pokrijte usima I priznajte novog serifa siptara.

Влада

26.03.2018. 18:47

Какво понижавање и Ђурића и државе Србије на овој фотографији из возила, где га третирају као највећег терористу и криминалца! Наравно, нећемо се испровоцирати, јер смо ми уважени у свету и околини и поштоваћемо до задњег словцета Свето пис...овај Бриселски споразум. Јер ми чврсто стојимо на еуропском путу искушења и ништа нас неће поколебати да тамо стигнемо 2025 или касније...ништа!!!

Otpor do pobede!

26.03.2018. 18:49

Bravo! Konačno! Kao bivši pripadnik Otpora i nažalost njegov bivši saobrac, cenim da je ovo najbolji mogući potez. Jer put od otporaša do Vucica, svakako nije popločan dobrim namerama.

Методије

26.03.2018. 18:51

Опет Срби нису били спремни. Да их се окупило 10000 ова шака што се називају полицајци не би ни дошли на сјевер КиМ. А ако су и ухапсили Ђурића нису смјели наустити сјевер.

Milan

26.03.2018. 18:53

Vojnim putem resiti problem terorizma i pobune u juznoj pokrajini! Saljite bre dole nase specijalce da ove bandite u crnom posalju gde treba.

Ratko

26.03.2018. 18:53

Junaci Siptarski sa dugim cevima na nenaoruzane ljude. Sta bi bilo da su ovi povadili pistolje . Pa pobegli bi ko zecevi! Pametno sto nisu.

Ivana

26.03.2018. 18:55

Ovaj scenario je davno razradjen samo se cekao trenutak za vecu provokaciju, a i to je dokaz koliko nas narod nije zasticen na KiM .

tara

26.03.2018. 18:56

Znala sam da ne treba verovati Siptarima ,Srbija sada treba adekvatno odgovoriti. Situacija nije nimalo bezazlena ali eto ostaje nam da se nadamo da nece doci do onog najgoreg.

Rile

26.03.2018. 19:05

Jedini spas za nas braco je da sklopimo savez sa Rusijom i dopustimo joj da napravi baze po Srbiji inace nas nece biti. Treba odustati od zla koje se zove Eu. Jer nato i zapad hoce da nas dokrajce, bila Ruska baza kod nas ili ne prilikom veceg rata mi cemo biti prvi na udaru. Dokle vise nam je cilj Eu kad velika vecina u Srbiji je protiv toga bar 90%je protiv ulaska u Eu.

naranca

27.03.2018. 17:22

@naranca - @sutanovac Kakav simbolizam ima taj datum?Ili mozda mislis tada......

floki

26.03.2018. 19:11

zahvaljujuči šutanovcu sad i nemamo sa čim da odgovorimo!čovek je rasprodao vojnu tehniku ko da mu je to dedovina,odmah ga prozvati na odgovornost!

GrobarKosmet

26.03.2018. 19:49

@fica - A narod na Kosovu ? Razmisli malo 70 000 nato vojnika su ti na Kosovu...prvo Rusi u Pristinu pa onda mi! Nerealno je brate, nazalost :( za ove musavce bi nam bilo potrebno 2h da stignemo to tirane a ne Pristine! KOSOVO JE SRBIJA!

Немања

26.03.2018. 19:50

@fica - Иди одмах.Поведи и децу ако имаш.Док наши и њихови на врху продају један другом робу,ти остани инвалид за мајку Србију.

Dragan Cvetanović, Beograd

26.03.2018. 20:41

@Stanka - moramo demokratski da ćutimo, tako smo glasali.

Јовица

26.03.2018. 19:52

@Milenko - Треба... Кад Вучић потпише "КиМ за ЗСО", биће Срби срећни: "Добили смо ЗСО, а нема рата"! Тужно...

kataklinger

26.03.2018. 20:42

@Milenko - Srbija je zajedno sa svojim "pokrajinskim" partnerima dogovorila ovu smejuriju, nama da pokazemo kako vodja i drzava rade nesto u vezi Kosova(osim sto se spremaju da ga prodaju), a siptari da onim svojima pokazu kako su oni gazde na terenu. pazi krknuli suzavac i sok bombe, a nemaju gas maske. samo nasima smeta, a siptari su valjda imuni.

Немања

26.03.2018. 19:49

@Sveštenik D., Beograd - Има Он преча посла него да гледа комедије.

Чикириз

26.03.2018. 19:25

Наша полиција се бави операцијом "Аурора" ( оштећен буџет због утаје пореза) Брига њих за север Косова!!

Убијени у појам

26.03.2018. 20:43

@Чикириз - А председник отварао нову синагогу у Суботици...

raša

26.03.2018. 21:15

@Чикириз - Priština i priželjuje da mi nasednemo na provokacije, dobro je da smo ostali smireni.

ranko75

26.03.2018. 23:28

@Чикириз - Treba ostati smiren, Kada te biju po nosu ti se pravi da nis nije tvoj i da te se to ne tice.

Србија

26.03.2018. 19:35

Ahahhahahhahhahahahhahahahhahaha vucicu sta velis trudnice radjaju da ne rade ahahhaha

Novi Sad

26.03.2018. 19:35

Majka svih problema na Kosovu je amerika. To vam je valjda jasno. Iz senke oni sa celom ovom krizom upravljaju.

The Serbian Duke

26.03.2018. 19:36

Kakva vojska Srbija nema vojsku od 5.10 2000 nego lepo ko Assad da zatrazimo pomoc Rusije pa nek razmotre inace evo Albanaca do Nisa i to za 3 dana...

Dexy

26.03.2018. 19:38

Neprimereno delovanje, cista provokacija na sasvim miran skup, sastanak, koji nije bio ni provokacija, nije bilo povoda za ovako brutalan napad.Najbrutalniji napad na sluzbenika vlade Srbije.

Draga

26.03.2018. 19:38

Šta radi medjunarodna zajednica i KFOR? Treba doslovce primeniti Rezoluciju 1244 i vratiti tamo našu vojsku.

Туга српска

26.03.2018. 19:39

"Фрка" завршена, циљеви албанских и српских власти остварени! "Приштина" показала ко је газда у српској покрајини, а "Београд" ће имати подршку напуштених Срба за потписивање "правно обавезујућег споразума" (Србима ЗСО, Албанцима држава, како нам је Вучић и јавио из Њујорка). Све у стилу - "Хвала Богу, неће бити рата, хвала Вучићу, добили смо нешто"...

Maja

26.03.2018. 19:39

Gledajte makedonci, grci i montenigersi i naucite lekciju. Sta smo docekali, da nas plemenski ljudi vracaju sa NASE svete zemlje. Treci svetski rat nam svima visi nad glavom, samo oprezno i pametno, da nas nekako mimoidje obog puta.

Marjan

26.03.2018. 19:43

Politicari sline izdajnicke unistili ste vojsku i sad nema ko ni da vam ide dole.

Jovan Mitrović

26.03.2018. 19:43

Jadna je država koja ovo nije predvidela. Jadna je država koja na silu nekoga šalje tamo gde mu je zabranjeno a nije spremna da interveniše. Sve u svemu opet se vidi koliko smo jadni.

Toplicanin

26.03.2018. 19:46

Blokirati prelaz Merdare! Oni se slobodno setaju centralnom Srbijom a mi cutimo?! Dokle vise?

Dardani

26.03.2018. 19:47

Ona jama koji ste sami otvorili i to veliku i sad sami u tu isto upadate. Sramota ko vas vodi. Covek predje granicu ilegalno i to istu granicu koju sam on potpisao.imao prijatelja thaqija jer on trebao jedno god dana u zatvor da lakse bude i vama srbima.

Dexy

26.03.2018. 19:48

Neprimereno delovanje, cista provokacija na sasvim miran skup, sastanak, koji nije bio ni provokacija, nije bilo povoda za ovako brutalan napad.Najbrutalniji napad na sluzbenika vlade Srbije.

Kosta

26.03.2018. 19:48

Brutalnost kosovske policije, demonstrirana danas u Kosovskoj Mitrovici prema golorukom narodu i predstavnicima države Srbije je definitivno poraz Evropske unije i njene posredničke misije u kosovskom dijalogu. Danas se na najjasniji način, vidljiv celom svetu, pokazalo ko je za političko, mirno rešenje, a ko priziva sukobe i nerede.

Vojska Srbije

26.03.2018. 19:48

Jači smo od sudbine! BREEEEEEEEEEEEE!! mogu d anas hapse i ništa više!!!!

Chechenya

26.03.2018. 19:49

10a blindiranih vozila i 200 specijalaca! Pa ispoštovali su ga, nema šta!

Profesor

26.03.2018. 19:49

Koliko moras da budes glup kad ti kazu da ne dolazis inace ces biti uhapsen. Ovi Albanci makar urade ono sto kazu za razliku od nasih. Vise ih postujem sa te strane nego sto cu ove nase ikada. Isterali srbe, obezbedili nezavisnost, izvrsavaju sta su naumili i na kraju jos ove nase vuku za nos. Sto se mene tice cela ova nasa politika od 1998 pa do sada je bruka za Srbiju i za sav srpski narod. Ponasamo se kao **** koja se svima daje a niko je ne postuje.

poli

26.03.2018. 19:49

ovo je skandal Hapse Srpskog zvanicnika vrse siptari terotisticki napad bacaju suzavac na goluruki narod idi dugim cevima na ljude , najgrublje prekrsili briselski sporazum, strasno Eu mora da reaguje ,Srbija ce ostati na Kososvu

Aleksandar Dragic

26.03.2018. 19:50

Жао ми је што Председник није тамо па да им он викне: " Пуштајте Ђурића" Одмах би га послушали.

Neto

26.03.2018. 19:51

nasa drzava bice uzdrzana, mirna i miroljubiva, kao i uvek kad prica predsednik republike. a drugi sa divljanje sve da dobiju + vise razumevanje imaju na zapad. mi treba da shavitmo da takva poltika nista ne pomaze. samo mudra, i hrabra drzava ide napred.

BGD

26.03.2018. 19:52

A jel ste videli njihovu spec. jedinicu, oni siroti ne znaju ni da se obuku kako treba, a ne da ratuju , joj sto mi ih je zao.... jadnicci... :(

мића

26.03.2018. 19:55

немојте се заваравати... није то урађено без знања и дозволе Запада... чија је то творевина доле... не смеју они сами много да таласају...

Goran Mitrović

26.03.2018. 19:55

Znači samo su ga prošetali po Prištini da ga dodatno ponize, bez praktične potrebe, tipa da ga drže pritvorenog. Marko, nisi baš dobro promislio. Uvek moraš da imaš plan. Ili ne ideš ako proceniš da su ozbiljni da hapse, a slali su poruke, tipa "specijalci" na Merdaru ili ako već moraš da ideš onda se pobrineš da te ne uhapse (kako znaš i umeš).

Goran

26.03.2018. 19:57

Sram ih bilo! Privode ga ko najgoreg kriminalca! Treba ovo isterati na cistac! Ne moze se ovako zavrsiti,da se ponasamo kao da niceg nije bilo. Treba traziti pravdu!

Obilic

26.03.2018. 20:00

Ali ljudi mi moramo da imamo nacionalnu strategiju i pravac.Ne mozemo stalno da cekamo da neko drugi povlaci poteze.Ne moze tako da se zivi.Ceo zivot nas svako hvata na spavanju.Kao ovce smo.Dokle tako?Kako sutra da objasnim svom detetu sta se ovo desilo i zasto smo to sve dozvolili?

Мићо

26.03.2018. 20:00

понижење за све нас....докле ћемо све ово да трпимо....

NikadPesimista

26.03.2018. 20:04

Strasno! Njima smeta to sto se Srbija ne odrice Kosova! Svakako Srbija ne odustaje!

GALEB BIJELI- ANTE BAN

26.03.2018. 20:04

Jadnoga srpskoga ministra; vode ga vezanog, a kravata mu ispala! Nisam mogao vjerovati da Albanci mogu ovako poniziti ponosne Srbe!

naranca

27.03.2018. 16:25

@GALEB BIJELI- ANTE BAN - @galebebjeli On nije ministar.On je ''Diraktor kancelarije za KiM.''Ovako I Hrvati docekuju turiste pretpostavljam ipak ste vi ''zagrljeni''........A paralela je ocigledna .Isus I Via Dolorosa.

Nema Vise

26.03.2018. 20:04

i sada se pitam cemu sluze nasi specijalci i njihove obuke, prepadi , upadanja u kuce, autobuse, ... iskakanje padobranima,... demonstracije raznih borilackih tehnika, naoruzanja,... kada to ne sluzi nicemu. Umesto da udju u KiM i otmu na primer Pacolija, ili Tacija, ...ili oslobode zarobljenog siromaska koji je na sav glas vikao Aco Srbine, a ovaj ni a da kaze.

Miloš

26.03.2018. 20:05

Zar neprepznajete scenarijo profašističke Amerike svugde isti, u celom svetu seju zlo.

Maksa

26.03.2018. 20:14

Marko je sada ispao jos veci u ocima svog naroda i svih onih za koje se najvise bori, a oni su ispali dno.

ranko75

26.03.2018. 23:14

@Maksa - Narocito ako su ga iztukli,postao je jos veci. Pa i Ivanovic je postao veci od kada su ga ubili.

Anja

26.03.2018. 20:16

Velika nepravda prema Marku Djuricu i krivci za ovu nepravdu prema neduznom coveku moraju da odgovaraju.

miki

26.03.2018. 20:18

Sramota je što se ovako nešto dešava, Evropa mora da osudi ponašanje Albanaca.

marko

26.03.2018. 20:19

Albanskoj strani nije do resenja vec sa ovakvim ponasanjem samo zateze ionako napetu situaciju, Srbija i dalje tezi ka ocuvanju mira i stabilnosti.

Gvozden

26.03.2018. 20:20

Држава ће адекватно одговорити на провокацију од стране Албанаца.

Braco

26.03.2018. 20:27

"Ovaj slučaj ne bi trebalo da ometa komunikaciju između Kosova i Srbije, dijalog između dve zemlje i napore za normalizaciju, dobrosusedskih odnosa i pomirenje dva naroda", rekao je Tači.Pa jeli ovaj covjek normalan uopste. Bilo gdje u svijetu ovo bi se gledalo kao ogroman politicki dogadjaj ako ne I akt rata protiv jedne drzave. Oni Kosovo tretiraju kao da je drzava a od pravne drzave su million godina daleko. Taci malo manje da smrkas belo pa ces biti pri svijesti.

braćo Srbi ne bojte se!

26.03.2018. 20:28

Putin je rekao da će da nas brani ne mogu nam sada više ništa, muhehehehehe!

Zoran Petrovic

26.03.2018. 20:29

Нисам знао да у Србији постоји толико шиптара, мислим на ове што оцењују коментаре са прстом надоле.

Zorica

26.03.2018. 20:31

Mislim da je većini našeg naroda jasno da šiptari ne smeju da mrdnu dok ne dobiju saglasnost Evrope i Amerike.Zar nisu oni postavili te kriminalce i zločince na vlast kao i u drugim zemljama širom sveta.Mi smo nemoćni niti možemo šta da uradimo,pokušali smo 1999.god. pa smo iskusili na koji način oni sprovode silu i rasturaju zemlje.I bilo ko da je na vlasti ništa se neće promeniti,oni imaju zacrtan plan i svoje ionterese.To je novi svetski poredak koji je započeo još rasturanjem SFRJ.

Uros

26.03.2018. 20:32

Kosovska policija je htela sa ovom reakcijom da pokaze ko ima vlast na KiM.

Braja Ue

26.03.2018. 20:32

U Pristini su parkiralo namerno 300-400 metara od suda da bi ga proveli ulicom i osramotili i pokazali moc svojim sunarodnicima.Nasi treba samo da se drze rezolucije 1244 i da se zamrzne konflikt pa kad Rus bude najajaci iskoristiti to u nasu korist.

Николас Бар цг

26.03.2018. 20:34

Рат! Рат је опција. Јао побјеђенима!

PARE

26.03.2018. 20:35

Koliko bi Srba uopšte sada išlo da ratuje za to zaostalo Kosovo koje ima 95% albanaca(1,4miliona-muslimana) a nema ni kap mora?????? Kurir.rs SVE VIŠE HRVATA SREĆU TRAŽI U INOSTRANSTVU: Gastarbajteri u Hrvatsku poslali više od 2 milijarde evra u 2017. godini

naranca

27.03.2018. 17:15

@PARE - @pare Gde si to naso 1,4????????Pa u Pristini ima 180 000.Oces da kazes da po okolnim selendrama ima 1.2?Ha ha ha 300 000 ima na celom Kosovu max.

ranko75

26.03.2018. 23:06

@Gvozden - Pa kada vide kako su isamarali Vucicevog prestavnika, mnogo ce da poveruju.

Jova

26.03.2018. 20:41

Skandal u 21 veku, čista provokacija! Želja im je da nas nateraju na grešku.

Šumadinac73

26.03.2018. 20:44

Sunce ti poljubim, pa ovi šiptarski semenkari ne umeju ni akciju da izvedu!!! Da je bilo pravog obezbeđenja, a da ne pominjem neke, pa... smotali bi ih kao sarmu! Uh!!! Prosto ne mogu da verujem da nismo imali dole prave ljude. Ajde jedino da kažemo da smo ovo hteli da isceniramo...

TRAŽIMO REFERENDUN!

26.03.2018. 20:46

Da se NAROD SRBIJE izjasni da li treba priznati nezavisnu republiku Kosovo ili ne!

Lena

26.03.2018. 21:02

Ovo vam je jos jedan dokaz da su Albanci ti koji ne zele mir i stabilnost,da su Albanci ti koji nece da rese problemi problemi na KiM.

Stefan

26.03.2018. 21:02

Brutalno nasilje kosovskih Albanaca je jasna slika da ne žele kompromis! Ova situacija mora da, najoštrije bude kažnjena od ostatka dela sveta!

komandant 1001

26.03.2018. 21:05

Divlje horde,narkodileri, ratni zločinci, mafija...vlada u delu Srbije na Kosmetu sve uz pomoć amera koji ne mogu a da ne stvaraju takve države po svetu nad kojima vlada.....sigurno je jedno, da će da se ponovi 1999 ali....bez amera i da se završi započeto!!!

Maja

26.03.2018. 21:08

Sramno hapsenje coveka u svojoj drzavi , koji zeli da uspostavi mir medju ljudima i odrzi stabilnost.

Branka

26.03.2018. 22:17

Ovo su ocigledni pokusaji zastrasivanja Srba na KiM! Srbi u nasoj juznoj pokrajini moraju znati da smo uz njih i da se ne boje!

Vanja

26.03.2018. 22:39

Banda terorista koja vlada Pristinom pokazala je svoje pravo lice bespravnim hapsenjem srpskog lidera Djurica.

Jovan

26.03.2018. 23:27

Ovom junaku u plavoj jakni sto je tri puta nabo specijalca treba dati nacionalnu penziju. On ocigledno razume kako sa bagrom treba opstiti..

Zoran

27.03.2018. 00:14

Sramota za Srbiju, ali sada ce oni opet u Brisel na pregovore sa siptarima. Ima samo dva poteza ovde ili rat ili nezavisnost Kosova

4EС

27.03.2018. 00:19

Čitam komentare i prosto ne mogu da verujem da se ljudi čude ovakvom potezu šiptara. Može im se jer je ceo zapadni svet i NATO njihova podrška i to veoma konkretna.A mi se i dalje tripujemo da iza nas stoji Rusija. Mućnimo glavom, jer sve donacije i ulaganja u Srbiji vrše zapad i Japanci. Ako stvarno želimo konkretnu pomoć Rusa za ovaj problem, onda moramo 101% da igramo kako oni sviraju, a naši licemerni političari to nikako da priznaju.

poli

27.03.2018. 10:21

Nece uspeti u svojim namerama, i ne mogu da prisvajaju nešto što nije njihovo. Sve rezolucije i svi sporazumi su prekršeni ovim događajima

naranca

27.03.2018. 16:31

Opet ja kazem 50/50.Vidite kakve su to zivotinje.50/50 +kineski zid.Mozda cak I od Kineza:)Oni ce sami da se osuse.To su ne-drzavotvorni narodi.Njima je drzava rat, nasilje I pljacka.A mi treba da pomognemo mir.Bar u nasoj drzavi.