Kandidat LDP-a za odbornika Naim Leo Beširi danas je ispred gradskog Sekretarijata za finansije rekao da gradski budžet treba da bude transparentniji i da građani imaju pravo da znaju i utiču na to kako se i za koje namene troši njihov novac.

Beširi je rekao da se od 100 milijardi dinara, koliko je budžet Beograda za 2018. godinu, četvrtina budžeta troši na gradski prevoz, a da se ne vidi značajan napredak u kvalitetu prevoza koji koristi većina Beograđana i Beograđanki.

"Autobusi kasne, prenatrpani su, neki od njih se raspadaju, noćni prevozi su retki, a ceo sistem je vrlo nepouzdan i često kasnimo tamo gde smo se uputili“, ocenio je Beširi u izjavi za javnost.

Beširi tvrdi da je u protekle tri godine više od četiri miliona evra otišlo iz gradske kase za novogodišnje ukrase i to "uglavnom jednoj privatnoj firmi", kritikujući i potrošnju struje za te namene.

„Da li je Beograd bogatiji grad od Pariza koji je lampione ugasio još sredinom prošlog meseca?“, zapitao se Beširi.

Naveo je i primer Londona gde svi iz izveštaja mogu videti kako se troši budžet.

Prema njegovim rečima Beograd daje stotine dokumenata, brojki i tabela, ali se, kako kaže, krije da je jedna jelka plaćena 83.000 evra.

On zato smatra da je važno da trošenje para građana bude vidljivo na način da svako može imati uvid u to koji su prioriteti, kako se oni određuju i kakav je efekat na život građana.