ZAHTEV Srpskog pokreta obnove za odlaganje prinudnog iseljenja iz prostorija u Knez Mihailovoj 48 u Beogradu, upućen izvršitelju, usvojen je, i izvršenje je do daljeg odloženo, potvrdio je, za "Novosti", direktor SPO Aleksandar Cvetković.


Izvršenje, koje je bilo zakazano za sutra, na dan dočeka srpske Nove godine, izazvalo je veliku pažnju javnosti. SPO je dobio nalog da se iseli iz dela zgrade koju je koristio više od dve decenije, pošto je zgrada vraćena u postupku restitucije, a zatim i prodata. Novi vlasnik je preduzeće "Lili", narodnog poslanika Mladena Grujića.


PROČITAJTE I: Vuka Draškovića iseljavaju za doček srpske Nove godine


Zgrada u Knez Mihailovoj 48 prostirala se pre nacionalizacije na dve parcele. Vlasnik prve bio je Dušan Tanasković, čiji su naslednici lane pravosnažno dobili povraćaj imovine. Nad drugim delom vlasništvo su imali Milica Bogdanović i Vojislav i Milica Đorđević, koji nisu imali naslednike. Potomci Tanaskovića prodali su vraćenu imovinu trgovinskom preduzeću "Zvezda", koje je otišlo u stečaj, pa je vlasnik postao stečajni poverilac, tj. "Lili".