Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Republici Srbiji, Aleksandrom Čepurinom, koji je istakao principijelnu podršku Moskve aktuelnoj politici Beograda prema Kosovu i Metohiji, kao i u odnosima sa Republikom Srpskom.

On je, takođe, potvrdio nastavak vojno-tehničke pomoći u skladu sa dogovorom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Ruske Federacije Vladimira Putina, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Ambasador Čepurin preneo je zahvalnost ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua predsedniku Vučiću i ministru Vulinu za gostoprimstvo i visok nivo organizacije i proslave 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, kao i Prikaza dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije 20. oktobra ove godine.

Pročitajte još - Izbori odgovor na sumnje i pritiske


Ministar Vulin se zahvalio na podršci Ruske Federacije u ostvarenju spoljnopolitičkih ciljeva i prioriteta Republike Srbije, a posebno na doslednoj podršci i uvažavanju srpske politike vojne neutralnosti.

Ministar Vulin je zamolio ambasadora da ministru Šojguu prenese zahvalnost na ličnom doprinosu razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, dodaje se u saopštenju.