Srpska lista: Napali naše aktiviste u Leposaviću

Tanjug

17. 10. 2017. u 17:55

Srpska lista saopštila je da su članovi Partije kosovskih Srba upali u njen izborni štab u Leposaviću gde su verbalno i fizički nasrnuli na petoricu aktivista Srpske, koji su zadobili lakše telesne povrede

Српска листа: Напали наше активисте у Лепосавићу

Srpska lista saopštila je da su članovi Partije kosovskih Srba upali u njen izborni štab u Leposaviću gde su verbalno i fizički nasrnuli na petoricu aktivista Srpske, koji su zadobili lakše telesne povrede.

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste nekoliko minuta pre 15 časova u izborni štab Srpske liste u Leposaviću nasilno je upao sin kandidata za gradonačelnika Dragana Jablanovića, Marko Jablanović, koji je, podsećaju, optužen za šverc i preprodaju droge, i aktivista Partije kosovskih Srba Marko Vukašinović.

"U tom trenutku u izbornom štabu nalazilo se pet aktivista SrpSke liste koji su obavljali svakodnevne aktivnosti. Prilikom napada, Jablanović i Vukašinović su davili aktiviste Srpske liste, psovali i pretili ubistvom svim prisutnima. Sve ovo zabeležile su i sigurnosne kamere koje su postavljene ispred stranačkih prostorija Srpske liste" rečeno je u saopštenju.

Navode i da se potom, supruga Marka Jablanovića, "snaja kandidata za gradonačelnika Dragana Jablanovića", zatelela kolima i udarila aktivistu Srpske liste koji je bio kod bilborda, i koji je trenutno u bolnici na pregledima.

Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj „divljački pokušaj linča“ i izazivanja nereda, koji, u interesu oni koji žele razdor među Srbima, sprovodi porodica Jablanović i njihova minorna kriminalno-interesna grupa Partija kosovskih Srba u Leposaviću.

Srpska lista poziva nadležne organe da privedu pravdi kriminalce i huligane, ali i njihove nalogodavce.

"Svima onima u opštini Leposavić kojima smeta jedinstvo koje želi da uspostavi naš predsednik Aleksandar Vučić Srpska lista poručuje da prestanu da napadaju i ucenjuju ljude u našoj opštini, i da prestanu da pokušavaju da spreče da srpski narod sam uređuje svoj život i gradi budućnost na Kosovu i Metohiji u saradnji sa svojom državom Srbijom“, poručili su iz Srpske liste.


SRPSKA LISTA: TV MOST DA SE NE PLAŠI PRIŠTINE I NJENIH SATELITA


Srpska lista poručila je danas novinarima i urednicima Televizije „Most" da ne treba da se plaše Prištine i "njenih satelita Olivera Ivanovića i Dragiše Milovića koju su najavili tužbu protiv te televizije i njenog glavnog urednika, nezadovoljni sadržajem predizbornih spotova konkurentske Srpske liste.


"Ohrabrujemo ih da nastave da rade profesionalno i u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a Srpska lista ima dovoljno snage da ih zaštiti od svake vrste nasilja, fizickog ili pravnog", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da bi Ivanović i Milović trebalo da priznaju da su iznervirani zbog toga što su predizborne poruke Srpske liste ogledalo u kome se vidi sva njihova pokvarenost i korumpiranost.


PROČITAJTE JOŠ: Podrška Srpskoj listi podrška je državi Srbiji (FOTO)

U nedelju na izborima protiv sebe i svoje antisrpske politike neće, međutim, imati nezaštićene novinarke i urednice, već ujedinjenu snagu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i tada će se, kako navodi Srpska lista, "jasno videti ko je vera, a ko nevera".

Ta lista je takođe kritikovala pojedina novinska udruženja, koja nisu osudila neprimerene pritiske na medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Мариника Нојкић

18.10.2017. 00:38

Срби напали чланове Вучићеве листе? Ех, кад би Вучић смео да им дође доле, па да им покаже... И да им објасни да не могу тако са функционерима туђе, албанске "државе"!

Milivoje

18.10.2017. 11:52

Svako ko je Srbin i ko danas na bilo koji način učestvuje u radu takozvanih "Kosovskih institucija" je otvoreni izdajnik Srpskog naroda. Ja ne znam da li ti ljudi gladni položaja i novca uopšte razmišljaju i da li su svesni šta će se desiti po konačnom oslobođenju Srbije od trenutne EU i NATO okupacije? Da li žele da ih rođeni potomci proklinju kao što su potomci sledbenika Milana Nedića?