Brnabić sa Danijelsonom: Punopravno članstvo prioritet Srbije

Tanjug

12. 10. 2017. u 19:28

Брнабић са Данијелсоном: Пуноправно чланство приоритет Србије

Foto Tanjug,Z.Žestić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa generalnim direktorom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa generalnim direktorom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom da punopravno članstvo u Evropskoj uniji predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije.


Ona je istakla i da je mesto čitavog regiona u Uniji, jer bez uključivanja Balkana zajednički ekonomski i politički prostor na evropskom kontinentu neće biti potpun, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.


Premijerka je naglasila da Srbija nastavlja da sprovodi sveobuhvatne reforme u brojnim sektorima kroz koje teži da modernizuje društvo i državu i uspostavi snažne institucije, čiji je rad zasnovan na demokratskim principima i punom poštovanju vladavine prava i dodala da se nada da će uskoro doći do otvaranja novih poglavlja u pregovaračkom procesu.


Brnabić je navela da Srbija vidi jačanje regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu kao jednu od osnovnih poluga za nastavak politike pomirenja u regionu i da želi da bude aktivan i kredibilan partner u svim regionalnim inicijativama i procesima.


Ona je dodala da je potpisivanje Ugovora o transportnoj zajednici i konsenzus svih iz regiona i Evropske komisije, da sedište budućeg sekretarijata bude u Beogradu, od velikog značaja i za Srbiju i za region.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Милан

12.10.2017. 20:40

За Србе је приоритет повратак Косова у састав Србије и окретање браћи Русима.

Ђура Змај

13.10.2017. 11:40

"Cilj je održavaje političke stabilnosti u AP Kosovo i Metohija, nastavak pregovora sa predstavnicima privremene uprave u Prištini, ekonomsko osnaživanje Srba i nastavak podrške povratku. Hitno treba uspostaviti Zajednicu srpskih opština, onako kako je predviđeno dogovorom iz 2008. godine“, rekla je Brnabićeva, a evo prođe i 100 dana Vlade ne posetivši Kosmet i "predstavnike privremene uprave u Prištini".!? Mogla bi da ode i sa Komisijom sa logističku podršku, da se uvere u stanje na terenu...

"За љубав твоју све бих дао"...

13.10.2017. 22:55

Ма нек нам дају и "непуноправно", само да нам се Вучић више не жали и не јадикује због својих неостварених снова!