Uzelac: Hajka na Vulina jer smeta Zapadu

Nenad Uzelac

22. 09. 2017. u 14:23

Узелац: Хајка на Вулина јер смета Западу

Nenad Uzelac

Srbija i Srpska su na antiruskom političkom i medijskom udaru Zapada, kao i sve rusofilsko u njima. Politička i medijska srpska čaršija svesna je nove zapadne ofanzive da se ukloni bilo kakav ruski uticaj

Nova hajka koju vodi KRIK protiv ministra Aleksandra Vulina samo je još jedan vid nezadovoljstva koje vlada u evroatlantskim krugovima u trenutku kada se razvija vojno-tehnička saradnja sa Rusijom, kada je načelnik Generalštaba Ljubiša Diković jedini predstavnik van ODKB na vojnim vežabama "Zapad 2017" i kada Srbija i Srpska razvijaju svoje odnose u namenskoj industriji.

Nakon ulaska Crne Gore u NATO i Makedonije pred vratima NATO-a, Srbija i Srpska su na antiruskom političkom i medijskom udaru Zapada, kao i sve rusofilsko u njima. Politička i medijska srpska čaršija svesna je nove zapadne ofanzive da se ukloni bilo kakav ruski uticaj ili spreči činjenje u nacionalnom interesu, a protivno zapadnim interesima.

Simptomatično je da je predvodnik hajke urednik KRIK-a kojem je 2015. zabranjen ulaz u Rusiju kao "medijskom teroristi" i pripadniku novinarske mreže koja, prema mišljenju ruske države, radi na podrivanju nacionalnih interesa drugih zemalja.

Iza KRIK-a stoje NED ("radi javno ono što je CIA radila tajno", po rečima jednog donatora), Sorošev fond, Fond braće Rokfeler kao poznate ekspoziture spoljne politike NATO-a. U hajci učestvuju kao zapadne ekspoziture i BIRN i Insajder, a sve prenose zapadne televizijske ekspoziture u vidu N1 ili novinske kao što je Danas.

Interesantno da su se preko KRIK-a oglasili i neki drugi politički učesnici poznati po posećivanju određenih zapadnih ambasada, po svom autošovinizmu, autonomaštvu i rusofobiji što uopšte ne kriju. Za to vreme dva tužilaštva su odbacila navode i prijave u ovom slučaju. Kada želimo da spoznamo prave namere političke hajke samo je potrebno da vidimo ko je vrši i u kom trenutku. Tako dolazimo do odgovora - zašto.

Nenad Uzelac sa FPN, stipendista ruske vlade na studijama u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Posmatrač sa strane

22.09.2017. 19:47

Počemu to-hajka na Vulina, pa još na inicijativu Zapada? On sam sebe nepromišljenim izjavama gura u blato! Te skrivao kupovinu stana, pa onda tetka dala pare a kada nije mogao da dokaže legalan ulaz tolike sume novca u Srbiju govori da je unosio po 9000 € po letu za i iz Kande, pa da je novac mogao i da mu pozajmi kum-Pinkovac Mitrović itd. Sve same nebuloze Morao je da sedne i da se posavetuje sa stručnjacima šta da kaže a ne da stalno vrda i priča gluposti. I on ministar vojske? Sačuvaj Bože!

ja Pa ja

23.09.2017. 19:24

@Posmatrač sa strane - Hajde da stavimo tebe za ministra vojnog. Ti si posten, sve znas u sve se razumes

Diplomirani politikolog

22.09.2017. 20:07

Nenad Uzelac je inace jedina osoba na svetu koja je uspela da ode na master studije, bez da je uopste zavrsila osnovne studije na FPN-u, za koje je pitanje da li ce ih ikada i zavrsiti kako je krenuo. Takodje zanimljivo da je doticni bio strasveni radikal, clan SRS-a i veliki protivnik aktuelne vlasti.

Алекса

23.09.2017. 11:17

Потпуно логично с обзиром да ће Србија имати представника на војним вежбама ОДКБ-а. Ово је већ виђен начин лупања пецки. Сад да смо држава ударили би контру и испитали донације које добија Крик од фондације Браће Рокфелер...

Barska mangulica

23.09.2017. 11:17

Bitno je da stalno galamimo po svojima, uvek da igramo kako kazu Englezi ili sada NATO. Opametite se nacionalisti, pre nego nestanemo....

Miloš

23.09.2017. 17:07

Ово је стварно јефтино, шибицарско одвраћање пажње. Вулин је на мистериозан начин приходовао више до 200.000 евра. Како, под којим условима, су сасвим логична питања за јавног службеника. Да је понудио какву такву, уверљиву причу, ове афере не би ни било. Али он очито копа све дубље и све више се упушта у измишљотине. То са руским и америчким утицајем има колико и овогодишњи род шљиве ранке. Питање је врло једноставно: како је Александар Вулин дошао у посед 200.000 евра. Слушамо.